REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

În atenţia constănţenilor şi turiştilor: somnul la volan este un real PERICOL!

În atenţia constănţenilor şi turiştilor: somnul la volan este un real PERICOL!

Replica API 24 iunie 2015 | 22:51 219

Poliţiştii ies în stradă

Poliţiştii ies în stradă

Sezonul estival şi-a deschis larg porţile, turiştii începând să tranziteze litoralul românesc. Însă, pentru ca vacanţa să se desfăşoare în condiţii optime, poliţiştii rutieri trag un semnal de alarmă şi amintesc şoferilor faptul că oboseala la volan poate distruge vieţi. Astfel, marţi, 23 iunie anul curent, a fost lansată campania “Somnul la volan, un pericol real”, oamenii legii ieşind în stradă pentru a informa participanţii la trafic.

De cele mai multe ori, turiştii, pentru a prinde prima zi de vacanţă pe plajă, pleacă la domiciliu încă din timpul nopţii. Spre dimineaţă ajung la mare, soarele răsare şi căldura se instalează. Acestea sunt elementele care favorizează somnul, mai ales când este vorba despre o noapte nedormită. În aceste condiţii, cel mai bine este să trageţi pe dreapta şi să vă odihniţi. Pentru ca şoferii să fie conştienţi de riscurile la care se expun, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa în parteneriat cu IPJ Constanţa – Serviciul Rutier a lansat campania “Somnul la volan, un pericol real”, care are ca scop informarea şi conştientizarea atitudinilor responsabile în traficul rutier de către conducătorii auto şi reducerea riscurilor producerii accidentelor de circulaţie. Evenimentul a debutat cu o conferinţă de presă, la care au fost prezenţi Ciprian Sobaru, şeful Biroului Rutier Constanţa, conf.univ.dr. Mihaela Rus, vicepreşedinte Senat UOC şi psiholog, Daniel Bratu, şeful Poliţiei Locale, lect.univ.dr. Cristinel Iftene, director departament Ştiinţe Administrative, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative şi psihologul Ionel Simionca din Bistriţa, care este iniţiatorul campaniei. “Este vorba despre lansarea unei campanii rutiere, ce va avea loc în perioada sezonului estival 2015 şi care se intitulează: Somnul la volan, un pericol real sau Microsomnul la volan, un pericol real. După cum indică şi titlul campaniei preventive, scopul acesteia este de a preveni accindetele rutiere care au ca factor favorizant conducerea autovehiculelor de către şoferii obosiţi. De asemenea, obiectivele campaniei sunt informarea şi conştientizarea atitudinilor responsabile în traficul rutier de către conducătorii auto şi reducerea riscurilor producerii accidentelor de circulaţie. Nu doar la noi în judeţ, ci şi în ţară, avem situaţii cu persoane care pleacă odihniţi de la noi din judeţ şi, pe măsură ce tranzitează alte judeţe, intervine asupra lor starea de oboseală. Campania se va derula pe întreg litoralul Mării Negre şi a drumurilor naţionale sau judeţene care converg către litoralul Mării Negre. Grupul ţintă al acestei campanii sunt turiştii ajunşi pe litoral, dar şi constănţenii care pleacă în sejururi turistice la volanul autoturismelor”, a declarat Ciprian Sobaru, şeful Biroului Rutier Constanţa. Menţionăm că, în perioada iunie – septembrie 2015, poliţiştii şi voluntarii vor distribui în staţiunile de pe litoralul românesc peste 10.000 de materiale promoţionale, respectiv brelocuri, fluturaşi şi odorizante, toate cu mesajul campaniei. De precizat că această campanie vine a doua oară dinspre societatea civilă către Poliţia Rutieră, iniţiativa fiind a celor doi psihologi, Mihaela Rus şi Ionel Simionca.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212