REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ÎN CE HAL SUNT CLĂDIRILE DIN CENTRUL VECHI! Se desprind bucată cu bucată, PERICOLUL este iminent!

ÎN CE HAL SUNT CLĂDIRILE DIN CENTRUL VECHI! Se desprind bucată cu bucată, PERICOLUL este iminent!

Replica API 24 ianuarie 2018 | 15:46 416

Imobile-ruină, scoase la vânzare

Imobile-ruină, scoase la vânzare

În edițiile trecute, cotidianul „Replica de Constanța” prezenta starea jalnică a clădirilor din zona peninsulară din municipiul Constanța. Clădiri lăsate de izbeliște de proprietari, degradate, scoase la vânzare și care nu sunt securizate. Pe strada Traian din zona respectivă funcționează și o instituție de învățământ – Colegiul Național „Mihai Eminescu”, unde sute de elevi merg la cursuri. Fix lângă intrarea liceului se află o clădire părăsită, iar de fiecare dată când bate vântul, geamurile se zguduie frenetic de perete, riscând să fie luate pe sus de curenți și aruncate peste trecători. Și asta nu este singura problemă. Luni, 22 ianuarie, o bucată dintr-o altă clădire a căzut aproape să lovească un trecător!

O constănțeancă a sesizat faptul că în imediata apropiere a Colegiului „Mihai Eminescu” din Constanța, pe strada Traian numărul 21, se află o clădire părăsită lăsată în paragină, unde ferestrele se lovesc frenetic de zid de fiecare dată când bate vântul. În cursul zilei de luni, 22 ianuarie, a fost cod galben de vânt în Constanța. Elevii riscă în fiecare zi când intră în curtea liceului, intrarea fiind lipită de clădirea părăsită. Ferestrele nu sunt asigurate, sunt deteriorate rău, putând să zboare în orice clipă.

Mai mult, în aceeași zi, o altă clădire, aflată pe aceeași stradă Traian, dar la numărul 25, părăsită de asemenea, a fost cât pe ce să facă o victimă! Mai multe bucăți de tencuială și pietriș au căzut la doar câțiva centimetri de un trecător, iar doar norocul a făcut ca acesta să nu se fi ales decât cu o sperietură. Întreaga zonă este străbătută zilnic de sute de elevi și locuitori din zonă, viețile lor fiind puse la risc de fiecare dată când trec pe acolo. Municipalitatea a tot penalizat cu supraimpozitarea proprietarilor, însă unele clădiri nu ar trebui taxate, ci securizate, asta pentru că data viitoare aceste bucăți de tencuială ar putea răni un trecător, dacă nu chiar un copil care merge la școală.

Clădirea din care a căzut bucăți de tencuială este listată la vânzare de către proprietar, printr-o agenție imobilară. Potrivit reprezentanților agenției, clădirea a fost scoasă la vânzare acum mai bine de un an de zile, dar nu pot furniza alte informații legate de către proprietar. Desigur, un alt aspect îngrijorător este faptul că are bulină roșie, iar acolo nu exista nicio metodă de securizare a clădirii pentru a nu fi pusă viața trecătorilor în pericol. Potrivit reprezentanților Primăriei municipiului Constanța, ca și proprietate privată cum este listată clădirea, proprietarul poate fi obligat de municipalitate să securizeze clădirea.

De altfel, din sursele noastre, proprietarul clădirii a fost somat de către polițiștii locali, zona fiind împrejmuită cu bandă de avertizare. Mai mult, proprietarul este obligat să securizeze clădirea în cel mai scurt timp pentru a evita eventualele accidente.

Totuși, zeci de astfel de clădiri sunt lăsate în paragină de proprietari în zona peninsulară, iar tragediile se pot întâmpla în orice moment!

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Probabil cu timpul, se vor mai apuca unii sa renoveze din aceste monumente istorice. Dovezi sunt destule, cu oameni care au finisat lucrarile de reconstructie a unora din cladirile in paragina din centrul vechi al Constantei.
0
1
Cu cei ce conduc primaria noastra n-avem nici o sansa ptr un oras civilizat -in plus mai avem si pretentia sa vina turisti straini -ce sa vada? Cladiri de la care le cade tencuiala in cap?
1
0
vad ca iar mananci cacat zilnic peste tot ! javra penala , ai uitat cine esti !
1
3
Au marit cu 500% taxele pentru astfel de cladiri. Bani sa iasa Fatalailor! Brava!
1
1
Este tot un fel de Mazare dar putin mai idiot decat primul.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218