REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

În ce vrea să investească egipteanul care îi donează lui Mazăre o parte din avere

În ce vrea să investească egipteanul care îi donează lui Mazăre o parte din avere

Replica API 16 august 2011 | 00:00 136

Săptămâna Financiară scria, de la finele lunii aprilie, în ce intenţionează să investească egipteanul care acum vrea să îi doneze primarului Radu Mazăre o parte din avere.

Iată ce scria Săptămâna Financiară:

"Compania controlată de miliardarul Samih Sawiris a securizat 500 de hectare de teren în apropiere de Marea Neagră. Dezvoltatorul imobiliar egiptean Orascom Development Holding AG, parte a grupului Orascom, va începe în curând construcţia unui complex rezidenţial complet integrat, similar celui existent în Egipt (Haram City), după ce, timp de mai bine de un an, a cumpărat terenuri în judeţul Constanţa. Surse din mediul de afaceri au declarat pentru SFin că în perioada următoare grupul va numi un responsabil al proiectului din România.

În această perioadă urmează să se ia decizia începerii primei faze a construcţiei unui minioraş, după ce Orascom a achiziţionat circa 5 milioane de mp de teren "în apropiere de Marea Neagră", după cum ne-au declarat surse apropiate tranzacţiei. Locaţia exactă nu a fost încă dezvăluită, întrucât dezvoltatorul imobiliar nu doreşte deocamdată să o facă publică. Într-un comunicat al grupului de anul trecut, Orascom Development susţinea că va construi locuinţe la preţuri accesibile "la numai 11 km de centrul oraşului Constanţa". Tot atunci dezvoltatorul egiptean arăta că va deţine o participaţie majoritară de 75% din întregul proiect.

Acesta ar putea fi cel mai mare proiect imobiliar din România ultimilor 20 de ani şi primul de acest tip executat de Orascom în afara graniţelor. Potrivit informaţiilor disponibile, proiectul românesc s-ar putea asemăna cu Haram City, construit de familia Sawiris la 20 de kilometri de Cairo.".

Mai multe:

http://www.sfin.ro/articol_23095/egiptenii_de_la_orascom_vor_ridica_un_orasel_langa_constanta.html

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108