REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

În Cluj se montează toalete moderne, iar Constanţa se mândrește cu...

În Cluj se montează toalete moderne, iar Constanţa se mândrește cu...

Replica API 18 iunie 2020 | 00:00 2232

Au fost instalate toalete moderne, cu sistem de spălare automatizat, dar nu în Constanţa, ci în Cluj Napoca. Aproape fiecare cartier din Cluj va beneficia de aceste toalete moderne, dar la fel de costisitoare ca în Constanţa, aproape 50.000 de euro/bucata. Între timp, în Constanţa, din luna martie, au fost ridicate şi puţinele toalete ecologice care existau în oraş.

Constanţa, primul oraş din România care a pornit acest trend

Din data de 18 martie, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică din Constanța, administrația locală a ridicat toate toaletele publice din municipiu, din rațiuni ce țin de siguranța cetățenilor. În lipsa lor, vedetele achiziţilor publice rămân tot cele trei wc-uri “performante”, care la început nu dispuneau nici măcar de săpun lichid sau hârtie igienică. Acestea au fost amplasate în Parcul Arheologic în urmă cu doi ani de zile şi au costat în total 150.000 de euro. La o asemenea achiziţie fastuoasă veghează tot timpul câte un agent de pază, chiar dacă multă lume nu se încumetă să intre în cele mai scumpe toalete din România, care costă cel mai probabil cât un apartament în zona centrală.

Nici Clujul nu a vrut să se lase bătut, doar că a venit cu un update

La capitolul bani investitţi, nici Clujul nu a scăpat ieftin. Aproxiativ 219.000 de lei a costat o astfel de toaletă modernă, aproape 50.000 de euro. Iată că există totuşi o similitudine între Cluj Napoca şi Constanţa. Este vorba despre sumele investite în toalete publice. Primarul Clujului, Emil Boc, a anunţat instalarea noilor toalete moderne în oraş.

„Primăria Cluj-Napoca a achiziționat și instalat, ca urmare a inițiativei transmise prin procesul de bugetare participativă, noi toalete publice moderne, complet automatizate și dotate pentru persoanele cu dizabilități. Acestea sunt racordate la utilități și prevăzute cu sistem de spălare automatizat, care asigură auto-curățarea după fiecare utilizare, nefiind necesară prezența de personal auxiliar. Garanția este 2 ani de la data punerii în funcțiune, perioadă în care furnizorul asigură funcționarea, întreținerea, igienizarea și consumabilele. De asemenea, toaletele dispun de sistem automat de taxare cu monede de 50 bani, cât reprezintă tariful pentru o utilizare (0,5 lei)”, a informat primarul Emil Boc, pe pagina persoanlă de Facebook.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ardelenii sunt rasa superioara cumva? Majoritatea tot cu wc in fundul curtii! Ipocrizie maxima: daca a luat primaria cta wc sunt foarte scumpe. Daca a luat primaria cluj la preturi similare este de bine! Handicapati, retardati, ardeleni.
1
1
O fi Clujul modern dar nu are ce are constanta. Stroe, Moga, Babus jr, Moga si Babuinul plus restul gastii de jivine psdiste .
3
0
Cand iesi din casa,de obicei faci un pisu. Cacastoarele sunt pentru situatii speciale,adica ai baut ceva berici sau chiar te apuca cacarea aiurea,insa la noi e vorba de loc de cacat pentru boschetari. Sa vadeti cum or sa arate WC-urile. Toaletele publice cu plata ar fi OK. Adunarea boschetarilor ar fi si ea OK,sa se cace ,,institutionalizat''. Multi bani pentru puscariasi si pentru cacat,prea multi.Civilizarea ar insemna economie in aceste probleme.
2
0
Singurul lucru nou este acela prin care contabila ce conduce sutele de medici Constanteni ,recunoaste ca pana in 18 martie i se rupea de siguranta oamenilor !
3
0
Nu inteleg de ce oamenii sunt asa de incrancenati in legatura cu toaletele din Constanta, care arata destul de bine si se armonizeaza cu parcul pe care l vad in poza. Ideea este sa nu fie vandalizate. In Paris , pe Champs Elysses singura toaleta , cu taxatoare la intrare, este o cocina . La fel comparatia cu toaletele din orasul lui Boc o vad nejustificata, atata vreme cat acolo se promoveaza conceptul de city smart , insa este irespirabil de aglomerat, cu magazine second hand in centru.Apoi sa nu uitam ca orasul a dat un premier si a prosperat mult de la caritas.
3
7
Eu propun sa va angajeze Primaria pe VOI pe post de WC-uri !
6
1
Bai papagalule primar, ai distrus orasul asta cu ideile tale kitchoase si primitive. Nu ai simt estetic, bun simt si totusi te incapatanezi sa strici in continuare. Se compara cocioabele tale cu wc urile din Cluj? Se compara Constanta cu oricare oras de aceeasi marime? Am ajuns rau de tot! Constanta este un oras infect si neingrijit! Dar cu venituri mari, administrate de hoti! Asta este realitatea...sper ca urmatorul sa distruga monopolul de rahat al Pomacost, etc.. Atata timp cat exista capuse de genul asta, nu avem nici o sansa!
10
3
Constanta e o ghena in comparatie cu alte orase mari. Totul gri de la betoane, cu iz machidonesco-pesedist.
16
1
ia uite ce realizari, niste wc-uri, si la ce costuri
11
0
Nu mai manca sa te caci
7
2
Daca te apuca vreo cacare...peco sau mall.
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212