REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

În competiţia cu taberele private, Direcţia de Tineret a externalizat paza, masa şi deratizarea

În competiţia cu taberele private, Direcţia de Tineret a externalizat paza, masa şi deratizarea

Replica API 31 august 2011 | 00:00 122

Elena Frâncu se pregăteşte de Triathlon Challenge

Elena Frâncu se pregăteşte de Triathlon Challenge

Vara aceasta, în cele două tabere de pe litoral, Centrul de agrement "New Paradise" din Eforie Sud şi Centrul de Agrement 2 Mai, au fost cazaţi peste 2.000 de copii. Despre această ativitate, Turneul Campionilor la Handbal, Triathlon Challenge Mamaia 2011 şi alte activităţi ale Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret (DJST), am discutat cu directorul instituţiei, Elena Frâncu.

Reporter: Doamnă director, câte locuri au cele două tabere din judeţul Constanţa şi ce le-au oferit ele celor veniţi la mare anul acesta?

Elena Frâncu: Noi le-am pus la dispoziţie 470 de locuri în tabăra din Eforie Sud şi alte 200 la 2 Mai. În afară de cazare şi masă, elevilor li s-au oferit, timp de şase zile, tot ce-au vrut, dar şi educaţie şi sport. Poate n-am avut karaoke cu DJ profesionişti, dar am avut cursuri de prim- ajutor, concursuri pe echipe, concursuri de Miss şi Mister, carnaval party etc.

Rep.: Care au fost problemele cu care v-aţi confruntat?

E.F.: Faptul că am fost nevoiţi să ne descurcăm cu oameni puţini şi competiţia cu privatul ar fi două aspecte demne de luat în seamă, dar în final, ne-am descurcat foarte bine. Tot anul acesta am decis externalizarea serviciilor de curăţenie (2 Mai şi Eforie), pază (2 Mai şi Eforie), deratizare (2 Mai şi Eforie), masă (Eforie). Trebuie să menţionez că am avut noroc de oameni care au ştiut să-şi facă bine treaba, cu toate că la Eforie ne-am descurcat cu doi salariaţi, iar la 2 Mai cu şapte persoane. Din păcate, astea-s noile orientări către o societate care trebuie să intre într-un parteneriat public privat. Desigur că cei veniţi în tabără s-au aflat în siguranţă pe toată durata sejurului, pentru că avem pază peste tot.

Rep.: Copiii au avut un jurnal de tabără...

E.F.: Da, estre adevărat. Anul acesta, am instituit un jurnal de tabără, în care copiii au scris puncte slabe, puncte bune sau ce vor să facă a doua zi.

Rep.: Litoralul este una dintre cele mai căutate destinaţii de petrecere a vacanţei. Când va sosi ultima serie de copii?

E.F.: Primele serii de cazare în taberele şcolare au început la jumătatea lunii iunie, după ce copiii au intrat în vacanţa de vară, iar ultima serie va fi între 6-10 septembrie la centrul de Agrement New Paradise din Eforie Sud.

Rep.: Care sunt activităţile pe care le veţi organiza în perioada următoare?

E.F.: Săptămâna aceasta vom avea Turneul Campionilor la Handbal, Triathlon Challenge Mamaia 2011 şi Juniorii pe urmele seniorilor la Criteriul juniorilor la ciclism.

Rep.: Ce sume s-au încasat de la elevii care au plecat din Constanţa în tabere?

E.F.: Am strâns de la părinţi în jur de şase miliarde de lei vechi.

Rep.: Ce înseamnă turneul campionilor?

E.F.: Turneul campionilor este o premiere în cadrul căreia vor fi reunite echipele finaliste în cupa României şi campionat, înseamnă 75 de ani de handbal, dar şi prezenţa la Constanţa a unor nume mari, precum Cristian Gaţu, Mihai Marinescu, Gică Goran. Alături de aceştia, la meciuri va fi prezent şi reprezentantul Federaţiei Europene de Handbal, Doru Simion, care vrea să se şi convingă dacă sala sporturilor din Constanţa este competitivă. Aici trebuie să amintesc faptul că federaţia nu ne-a aprobat să jucăm acasă cu HCM. Este o mare durere pentru noi. Motivele au fost că presa e prea departe de jucători şi că de trei ani tot promitem că facem o altă sală şi n-am făcut-o încă.

Rep.: Ce ne puteţi spune despre cea de-a treia ediţie a Triathlon Challenge, cel mai mare concurs de gen organizat în Europa de Est, care se va desfăşura săptămâna aceasta la Mamaia?

E.F.: Este o competiţie la care vor lua parte numeroşi oameni de afaceri, personalităţi din lumea sportului şi nu numai. În total, vor fi peste 600 de participanţi din opt ţări. Printre concurenţi se vor afla şi campionul României la triathlon, Ciprian Bălănescu, Răzvan Florea, dubla campioană olimpică la canotaj, Valeria Răcilă şi mulţi alţii.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272