REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

În Constanța, NU este autorizat niciun târg de animale pentru vânzarea porcilor de Crăciun

În Constanța, NU este autorizat niciun târg de animale pentru vânzarea porcilor de Crăciun

Replica API 13 noiembrie 2020 | 00:00 1183

Mai este foarte puțin timp până la sărbătorile de iarnă, așa că românii se pregătesc din timp pentru masa de Crăciun. Cum în fruntea listei de cumpărături pentru sărbători se află porcul, țăranii din județul Constanța au început, deja, să scoată animalul tranșat în gospodărie la vânzare pe internet. Numai că, reprezentanții Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor avertizează: porcul tranșat trebuie să fie doar pentru consum propriu, însă nu înainte de examenul trichineloscopic. De asemenea, este bine de știut că, deocamdată, în județul Constanța nu este autorizat niciun târg de animale pentru vânzarea porcilor de Crăciun.

Cu toate că la nivelul județului Constanța, nu mai există nici un focar de pestă porcină africană, iată că, restricțiile în privința vânzării sau sacrificării rămân. Astfel, dacă aţi crescut porci în propria gospodărie pentru Crăciun trebuie să ştiţi că nu puteţi consuma carnea lui sau produsele rezultate din ea decât în familie, au declarat, pentru Replica, reprezentanții Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanța, și asta doar după examenul trichineloscopic.

Cu toate acestea, pe site-uri se comercializează deja carnea de porc, cu prețuri între 15 și 18 lei kg în viu.

Pe raza județului Constanța nu există târguri de animale autorizate

Contactați de reporterii cotidianului Replica de Constanța, reprezentanții DSV Constanța, au declarat că pe raza județului Constanța nu există târguri de animale autorizate, și recomandă ca, la nivelul gospodăriilor, porcul să fie tranșat doar pentru consum propriu și nu pentru comercializare, și doar după examinarea trichineloscopică.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108