În Constanța, șoferii au început să conducă cum vor ei! Video
În Constanța, șoferii au început să conducă cum vor ei! Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestLinia continuă reprezintă o problemă pentru șoferii orașului Constanța! În zona Palatului Copiilor, 7 august, un conducător a încălcat codul rutier prin depășirea liniei continue, întrucât, fiind oră de vârf, timpul de așteptare în trafic era mult prea mare. Această dilemă este tot mai des întâlnită, deoarece lipsa de răbdare a șoferilor și problemele care persistă în cadrul aglomerației accentuează nevoia de vigilență a agenților de trafic, dar și a celorlalți participanți. Legea este făcută pentru a fi respectată, însă pentru unii, aceste reguli nu se aplică.
Momentul în care șoferul taie linia continuă
Șoferul mașinii care a efectuat manevra de depășire, din zona Delfinariului, în data de 7 august, a scăpat basma curată, fugind de la fața locului și punând în pericol și alți participanți la trafic. Fapta comisă nu este permisă în Codul Rutier, art. 120, deoarece vizibilitatea, spațiul de desfășurare și marcajele rutiere nu permiteau singura excepție de la regulă.
În videoclipul prezentat se poate vedea coada imensă de mașini, dar și manevra pe care șoferul o execută în trafic, schimbarea benzii de mers, tăierea liniei continue într-o zonă pietonală, apropiată de un semafor, unde traficul este intens și deseori, periculos.
Poate rămâne fără permis de conducere
Conform art. 120, din Codul Rutier: “i) când pentru efectuarea manevrei se încalcă marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, iar autovehiculul circulă, chiar şi parţial, pe sensul opus, ori se încalcă marcajul care delimitează spaţiul de interzicere; “. Această faptă poate fi pedepsită prin adăugarea a 2 puncte de penalizare pe carnetul de conducere și acordarea unei amenzi.
Din ce în ce mai mulți șoferi conduc după propriile reguli, mizând pe faptul că nu îi vede nimeni. Unii dintre ei par că au uitat ce au învățat la școala de conducere și nu realizează că pot produce adevărate tragedii în trafic.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News