REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

În Constanţa vor fi montate peste 1200 de camere video

În Constanţa vor fi montate peste 1200 de camere video

Replica API 1 noiembrie 2019 | 00:04 481

SAFE CITY

SAFE CITY

Consilierii locali municipali au aprobat, joi, documentaţia tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii „Creşterea siguranţei în municipiul Constanţa – SAFE CITY 20” prin realizarea unui sistem operaţional integrat de monitorizare – etapa studiul de prefezabilitate.

Proiectul prevede instalarea unui sistem complex de monitorizare video în tot oraşul. Conform primarului Decebal Făgădău, vor fi cel puţin 1200 de camere video în tot oraşul, la intrările și ieșirile din Portul Constanța, în zona Gării și a celor două autogări, în marile intersecții, sensuri giratorii, piațete pietonale, piețe, parcuri și locuri de joacă; în zona stadionului Farul, în preajma plajelor, în apropierea restaurantelor, în zonele în care sunt amplasate restaurante cu specific al altor naționalități sau clădiri emblematice pentru județ și municipiu, monumente istorice și muzee, instituții publice etc.

Edilul a precizat că proiectul adoptat în şedinţa de joi este ultimul pas înainte de organizarea licitaţiei pentru proiectare şi execuţie. Valoarea estimată pentru acest proiect: aproximativ 9 milioane de euro – de la bugetul local sau prin împrumut de la BERD, după cum a spus Făgădău, care a adăugat că scopul este acela „de a proteja populația împotriva faptelor antisociale, de a aduce un plus de liniște și confort psihic în rândul celor care știu că sunt protejați într-un fel”.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa nu uite sa puna on caietul de sarcini ca serverul sa stea la Babu acasa. Sa vezi acum ce urmariri face mitica in tot orasul
1
0
Eu sunt un om al strazii si orasul e casa mea. Ce cauta camerele video la mine in casa?
2
0
Ia zi si mie cate accidente nu au fost rezolvate corect in Constanta? Teoria ta cade deci cine mananca cacao?
1
0
Penibilii si penalii astia care lauda niste idei, care vor ramane pe hartie, sunt scarbele infecte din jurul primariei, laturile comuniste care mananca din contracte publice. Orice om decent, poate vedea foarte simplu, cum de 30 de ani mizeria asta de partid comunist, a distrus o tara, cateva generatii si viitorul copiilor nostri. Asa ca, la gunoi! Nimeni nu mai inghite propaganda asta ieftina! Sunteti slabi si analfabeti! Urmati va liderii! La puscarie!
0
1
Bravo! La mai mare! Tot asa! Este un aspect extrem de necesar! Cine scrie despre "big brother", mai jos, manaca cacao. Big brother ar fi daca te-ar filma in intimitatea ta, la tine in casa! Camere in oras sunt o necesitate! Sunt dementi care conduc aiurea si provoaca accidente, apoi nu recunosc fapta. Existand astfel de camere, se rezolva rapid si clar multe dileme, probleme, intrebari.
3
2
Ma fut in camerele voastre, pizde proaste, de la gara pana la brick o sa dispara in cateva luni
1
1
si mangalia are de vreo 6 ani, dar nu au functionat niciodata. Important e ca primarul "cistiga" la pariuri sportive, nu fura..
4
0
in primarie sa puneti, sa aiba material DNA
8
0
sa nu puneti unde sunt gunoae ca se vede urat,,
2
1
In pta Chiliei nu dorim sa se monteze camere de supraveghere, ne simtim agresati psihic
3
3
Da, asa a spus si inainte de ultimele alegeri. Nici macar nu ai decenta sa inventezi proiecte noi, primar nesimtit si mincinos! Crezi ca suntem tampiti si inghitim mizerii ieftine, asa, cand ai tu chef mai papitoiule? Dar de ce nu ai facut absolut nimic in ultimii ani? Pentru ca nu poti si nu vrei! De ce nu te lauzi cu proiectele realizate? Simplu: pentru ca nu ai!
3
1
Banuiesc ca se monteaza dupa ce se da in folosinta bazinul de inot de la Badea Cartan
6
0
Cat mai multe in piata Chiliei Grivitei si Palas. Doar asa se vor mai linisti infractorii tuciurii
13
2
In sfarsit, se vor monta si aceste camere. Se vor elucida accidentele auto si vor fi identificati mult mai usor infractorii.
6
3
Se vor monta si preajma plajelor? Ca sa vada niste functionari orificii si plamani? Siguranta mi se pare un pretext penibil pentru a urmari populatia. Interlopii si unii infractorii oricum sunt intangibili.
11
3
Constantene , fondurile UE nu pot fi furate, un imprumut e mai usor de ciordit....
6
0
Lasa i in pace. Astia sunt zombificati de la neversea nu ai cu cine discuta
3
2
Cate a promis Fagadau si nu a facut nimic!Mai nibe le punea si ne anunta.O SA FACEM, O SA PUNEM......NU MAI TINE!
8
1
Pe banii vostri se pun ...plus ca supravegherea nu este moca...pentru a se simti in siguranta unii renunta la libertate
7
2
Asta chiar este o investitie necesara. Chiar si mai multe...
10
2
Foarte bine, asa ii prindem pe toti puserii de droguri si pestii hamsii care vand fete.
9
1
Asteptam si titlul " In Constanta au fost montate peste 1200 de camere".....in curand peste 10 ani cred
14
2
Prefezabilitate. Sigur dureaza minim 1o ani
11
2
Este foarte bine, dar sa-l vedem inplementat si sa fie un sistem care chiar functioneaza, sa poata politia si alte institutii ale statului sa-l foloseasca pt a sanctiona derapajele unora dintre noi...
12
2
Imprumut berd, ca sa mai indatoreze orasul...fonduri europene nerambursabile ca in alte orase era prea conplicat pentru confratii nostri armani din fruntea primarieicare socotesc totul in berbecuti
15
3
Electorala.A asteptat trei ani sa ne spuna ceva.Cat ai realizat din ceea ce ai promis?
18
2
Alte hotii ale Primariei CONSTANTA .7500 DE EURO o camera video .Fagadau e sanatos la cap?
21
6
In sfarsit...era si timpul.Poate asa dezmeticii care conduc haotic in oras se vor calma.Felicitari municipalitatii pt initiativa! Felicitari dnule Fagadau!
13
14
Care liniste si confort psihic? Intreaba-ti medicul ce inseamna asta. Pt ca cei din primarie si consilierii nu circula cu autobuzele, nu stiu cat comfort psihic si liniste e in autobuze. Toti racnesc, nu vorbesc, un sfert din ei ne innebunesc cu vorbitul la telefon, iar cand coboram ne trebuie ceva timp sa ne revenim. Stii ca in multe tari ale UE e interzis sa se vorbeasca in autobuze si microbuze????? Exista lege. Dar un incuiat care nici nu stie cum arata Bucurestiul, cum dracu a fost ales? Ai vazut cum arata fantanile de la Unirea? Cauta pe google, .........le!
11
7
Big Brother watching you Metro citizens
16
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272