REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

În curând, reprezentanţele auto vor rămâne fără clienţi! Preţuri ‘NESIMŢITE’ în service-uri

În curând, reprezentanţele auto vor rămâne fără clienţi! Preţuri ‘NESIMŢITE’ în service-uri

Replica API 26 iunie 2018 | 00:00 1708

Să îţi repari o maşină la un service intitulat „reprezentanţă” a unei mari mărci producătoare de autovehicule este adevărată aroganţă! Dacă nu ai maşina înregistrată pe firmă, tu, ca persoană fizică, rişti să ajungi la sapă de lemn. Nu contestăm politica reprezentanţelor, pentru că nici un client nu este obligat să-şi ducă maşinile în acele service-uri, însă comentăm doar atât: în ritmul ăsta, vor rămâne fără clienţi!

Bunăoară, de data recentă, proprietarul unui Tiguan din 2014 a apelat la reprezentanţa Volskwagen de unde a achiziţionat maşina, pentru nişte probleme banale: suportul de pahare, ventilaţia şi trapa. „Suportul nu mai stătea fix la locul lui, plasticul ventilatorului nu mai reuşeam să îl reglez, să bată aerul stânga-dreapta, plus trapa. Din start, mi-au spus că trebuie înlocuit tot şi costă 13 milioane lei vechi, fără manoperă”, ne relatează un constănţen. Surpriză! A mers la un alt service, care nu este „reprezentant” VW (un service oarecare, aşadar), iar rezolvarea a fost: “30 de lei! Vă dau cuvântul meu că 30 de lei mi-au luat pentru suportul de pahare şi ventilaţie. Nu trebuia înlocuit nimic, doar un reglaj. Cei de la reprezentanţă nici măcar nu au analizat, nu au văzut maşina şi direct mi-au spus 13 milioane”, a conchis constănţeanul.

Un alt exemplu, acum câteva luni de zile: o constănţeancă a solicitat o estimare de preţ pentru schimbare chit ambreiaj şi volantă blocată. Răspuns: 30 de milioane lei vechi piesele, plus 20 de milioane manopera. În total, 50 de milioane. “Am mers cu maşina, un VW Passat, la un service oarecare. Am plătit 22 de milioane - piese şi manoperă. Deci nici pomeneală 50 de milioane”, a spus constănţeanca.

Da, dar ar spune reprezentanţii Cardinal Motors, piesele de la ei sunt “originale, cu garanţie”. Pe pariu că şi la alte service-uri se oferă garanţie?!

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dasd ad asd ada
0
0
Fiecare reprezentanta plateste comision din vanzari angajatului deci automat cel din reprezentanta este interesat sa vanda cat mai multe servicii.Problema reala si tema pentru ANPC este sa diferentieze serviciile de baza si serviciile aditionale chiar daca reprezentanta o sa forteze sa le recomande ferm.Momentan nu este nici o reglementare in acest sens la noi.Si cred ca urmatoarea masina nu o sa mai fie din WAG la noi sunt foarte multe o sa fie Toyota sau Honda din pacate.
0
0
Am o Honda si acum cativa ani am fost la reprezentanta sa schimb placutele de frana Dupa 4 luni , surpriza ,placutele pe spate trebuiau schimbate din nou.Au fost inlocuite sau nu? Mi s-a spus ca mai trebuie sa fac reparatii de 2000 de lei. Am trimis masina la Bucuresti si surpriza, masina era in regula. La reprezentanta in Bucuresti gasesti in porbagaj toate piesele care sunt schimbate. La Constanta e jaf la drumul mare
0
0
Concluzie: pt a avea o masina si pt a o intretine iti trebuie f multi bani. Bani pe care sigur nu din salariu ti i iei ci din furtisaguri sau ducand o viata promiscua!
1
0
naparca de olteanu e mare patron pe dacia si renault pe jud cta.are o echipa de salahori ca mecanici nu sunt si umfla preturile la greu.o revizie doar cu filtre si ulei la logan 800 ron.frumos umfla nemernicul nota.are preturi duble la consumabile fata de magazine.
2
0
daca aveti un citroen si mergeti la MOTOREX v ati ars la basca , nu numai ca nu mai au nici un profesionist pe acolo din toti cei care au fost la training prin alte tari pentru formare dar iti pun niste preturi de te seaca si daca totusi vrei sa iti repari masina in niste conditii mai bune si cu piese de origine te trezesti in fata unui mecanic sau electrician care trage de toate cablurile si tevile si nu stie ce sa fac pe acolo e de jale toti meseriasii buni prefera sa lucreze acasa pentru ca in asa zisele reprezentante salariile sunt de cacat
2
0
Deci a schimbat chitul...de la geamuri...poate
2
0
Parerea mea este o masina este doar un mijloc de transport si nu un moft deci treaba cu bicicletele le doresc celor de la reprezentanta sa o faca ei intai , sa dovedeasca ca intradevar ca sunt ecologici.Eu am mers pe bicicleta la munca si nu este nimic rusine.Este chiar un lucru foarte bun.Ideea ca producatorii din spatele reprezentantelor nu mai fac masini la fel de bune folosesc plastice si multi sensori care se defecteaza si implicit masina per total este un produs de calitate mai inferioara.
5
1
Daca are si mazga cremoasa, te ling eu.
2
3
daca reprezentantele sunt detinute de cipanezi...unde sunt preturi mari? notari, reprezentante, hoteluri din mamia. preturi mari, servicii proaste
8
1
cine putea sa se planga primul ? doar un " urla foamea in stomac cu bemveu din 95 " care a facut si el 2 -3 combinatii at scoala vietii in cartierele rezidentiale palas anda cet etc si si-a cumparat si el sa fie smecher o caruta de bemveu
7
8
Sa ma lingi la mitrana pe nespalate dupa o zi lunga de vara
5
5
parlit esti tu bai scursura increzuta mai ales la creier, ia pune tu mana pe un manual de fizica si poate sa inveti si tu ce-i aia temperatura ca frecarea o faci de mic - tamburii sunt foarte buni pe puntea spate mai ales daca ramai fara sistemul hidraulic si trebuie sa opresti masina cu frana de mana. Ia incearca tu figura asta cu kktul tau de banksia daca stii ce-i aia BOULE!
5
2
@constanteanca cu passat de 3000 de euro. Ma fata e intr-adevar la jumatate de pret la service la gicu frinaru in cartier. Ce n-ai luat in calcul e ca daca ambreiajul original o fi dus 200 000 km, asta after market montat de gicu e foarte probabil sa te duca 20-30 000 km. Asa ca procedeaza ca orice romanca cu initiativa si marita rabla.
3
11
Ma parlitule, tu ai frane pe tamburi ca la dacia 1310. Vai de capul tau, sa nu te miri de ce faci 360 de grade cand calci frana mai tare.
6
8
Ma sarantocilor, voi luati masina cu 10% din pretul ei de noua, e firesc sa nu va permiteti sa o intretineti in reprezentanta. Carpiti-o cu sarma, cu picatura, cu guma de mestecat, cu ce vreti voi, dar in liniste baieti. Daca faceti galagie oricum nu acoperiti clinchetul de linguri in stomac.
10
14
Mai Belitrebuth tu lucrezi la reprezentanta mai iao tu in gurita cu cacaturile tale de jegosi ce sinteti ptr schimbat un set de frane pe tamburi spate la reprezentanta cu programare peste o saptamana cu piese si manopera 500 lei garantie 1an la serviceul din colt 300 lei garantie 2 ani
6
7
Un articol comunistoid si defaimator cel mai probabil publicat din interes. Nu mai bine nu va mai faceti griji de reprezentante si va pineti intrebari cum e posibil sa platesti 20 , 30 de lei pe diverse operatii prin serviceuri de colt de strada? Cumva economie subterana? Lipsa proceduri si reglementari? Aveti idee in ce marja de profit functioneaza reprezentantele? Romanului ii place cacatul. Si daca e ieftin il haleste ai cu mai multa pofta.
9
21
Mentalitate de Roman... De ce sa inlocuiesti, mai bine lipesti, legi cu sarma, pui piese facute pe vapor dar esti fericit ca e ieftin! Si cand nu mai stii ce sa i faci, mergi la reprezentanta ca aia trebuie sa stie ce are!
10
23
Cred ca vreun redactor a patit asta si e furios si trebuie sa scrie ca a patit el! Pana sa patiti si voi va durea la basca maimute intrigante si arogante
11
15
Niste jegosi ordinari astia de la asa zisele reprezentante! Nu este vorba ca avem sau nu avem bani sa ne reparam masinile, este vorba ca sunt nesimtiti care jecmanesc lumea, banii poate la ei se fac usor! Inadmisibil ca la repr. Toyota pe un scut motor sa ceara 750 ron si eu sa-l achizitionez cu 150 ron! 10 ani am fost cu masina la ei, gata, le ajunge!
19
4
e unu' Liviu la reprezentanta vw care te jupoaie pe fata , mai face si diagnoza in parcare cu laptopul personal la tarif de reprezentata
24
5
sa stiti ca orice reprezentanta apartine unei firme mari si are impuse niste proceduri pe care angajatii sunt obligati sa le respecte asa ca nu va mai plangeti, astea sunt multinationalele: reguli, proceduri, safety, piese de origine, etc.
7
21
Praf sunt reprezentantele astea practic nu au mecanici ci doar inlocuitori de piese iar daca ai noroc iti sopteste cate unu ca o repara el acasa in particular
17
3
Da' voi nu stiati ca reprezentanta nu repara, ci schimba...asta e politica lor de cand lumea si pamantul....si da te lasa cu buzunarul gol iar preturile nu se justifica evident....
21
5
in ziua de azi cind mergi intr-un service trebuie sa vii si cu mecanicul dupa tine pt ca tot ce intilnesti umbla cu o cirpa pe mina si un laptop sub brat dar creierul lor nu leaga nimic atita doar, sa te incarce la plata. E rusinos tare sa fii reprezentanta si sa nu stii sa repari o masina veche de 15 ani ....
26
4
Cred ca daca ar comenta toti care citesc articol n-ar mai fi spatiu in acest ziar fiindca majoritatea ne-am lovit de aceasta nesimtire la reprezentante. E pur si simplu bataie de joc , degeaba comenteaza aici cei care isi castiga banii la aceste reprezentante. In mod sigur vor ajunge la faliment, de altfel se vede cand intri in service ca exista maxim doi mecanici care lucreaza, celelalte bancuri de lucru fiind goale si tu esti programat, daca vrei sa-ti repari masina, peste o saptamana.
20
3
Meseriasii nu mai sunt si orice ar putea fi reparat se schimba cu totul! De aceea cel mai bine este sa inveti sa-ti faci singur ce ai nevoie!
17
3
Oare mai este cineva care se duce la Cardinal sa-si repare masina??? Si se pare ca si Darius e pe acelasi drum...
17
3
Reprezentanta Volskwagen a vrut sa-mi ia 500 lei doar sa-mi scoata cheia din contact care refuza sa mai iasa. In final am renuntat si a iesit singura. Intradevar sunt cei mai nesimtiti la preturi. Evitati aceasta reprezentanta.
23
4
Ala de langa carrefour...aveam un furtun desprins de la turbo...dupa patru ore de asteptare, au ajuns la concluzia ca trebuie reglata distributia, si costa cinci sute de lei. Am plecat la un service normal, si a costat 20 de lei si a durat cinci minute.
18
4
Inca nu ati fost la exclusiv sa vedetj acolo preturi si ljpsa profesionalism.
20
2
Daca nu aveti bani sa va reparati masinile luativa bicicleta
8
41
Plange de becul de 10 milioanereeee. Pai ma sarantocule, ia-ti in mm o bicicleta si pedaleaza gratis. Cu drag, Bavaria Motors Constanta.
10
42
Cine are barba tre sa aiba si pieptene. Nemtii stiu cel mai bine ca banii se fac din piese si nu din vanzarea de masini.
26
0
Mai ales la Bavaria . Un bec de la far 1000ron. Si nici nu mai au personal meserias , profesionist .
27
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614