REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

În jur de 278 de tei și frasini vor fi plantați pe bulevardul Ferdinand din Constanța!

În jur de 278 de tei și frasini vor fi plantați pe bulevardul Ferdinand din Constanța!

Valentina CAMARA 5 aprilie 2023 | 16:30 1112

Proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” prevede și regenerarea zonei verzi, așadar pe lângă reabilitarea infrastructurii pietonale, introducerea benzilor unice de transport public și a pistelor pentru biciclete, modernizarea stațiilor de autobuz sau iluminatul smart, o atenție deosebită se acordă spațiilor verzi.

in jur de 278 de tei si frasini vor fi plantati pe bulevardul Ferdinand din Constanta!
”Un aspect important a fost reprezentat de întinerirea fondului dendrologic. De aceea, specialiști din cadrul municipalității au analizat starea de sănătate a copacilor. Din păcate, unii dintre aceștia prezentau o stare fitosanitară precară (infecții bacteriene, scorburi) și un real pericol de prăbușire, ceea ce a condus, la sfârștul lunii martie, la tăierea acestora.

Mai mult, media de vârstă a arborilor decorativi este de 40-50 de ani, vârstă pe care aceștia o atinseseră. Spre deosebire de copacii din păduri, acești arbori decorativi au o durată mult mai mică de viață, fapt determinat de casetele mici în care sunt plantați, poluare, lucrările de corecție și toaletare care se execută anual.

Conform prevederilor legale - alin.6, art 12 din Legea 24/2007 cu modificările ulterioare - Agenția pentru Protecția Mediului avizează doar tăierea arborilor sănătoși.

Toate exemplarele tăiate au fost înlocuite imediat cu altele tinere și viguroase, iar la sfârșitul campaniei de plantare de primăvară, 278 de tei și frasini vor îmbogăți spațiul verde de pe bulevardul Ferdinand din Constanța. ”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si pe lapusneanu, au toaletat spun ei, copacii. le-au lasat coroana in sus, sa intre in cablurile de pe stilpi. si un p***t si-ar da seama, daca ar iesi din birou.
2
0
Au solicitat avizul de la Protecția Mediului abia dupa ce au taiat tot dar le-a fost respins pentru ca taierile au fost total ilegale. Oricum nici nu au putut dovedi ca sutele de copaci taiati au fost bolnavi. Felicitari Agentiei de Mediu care a refuzat sa gireze si sa fie astfel partasa la ilegalitatile infractoarei de Merla. Dar acum e timpul sa intervina si procuratura. O amenda simbolica de la Garda de mediu nu e suficienta pentru dezastrul pe care l-au provocat acestui oras candva minunat!
5
0
Toti trebuie sa infunde puscaria in frunte cu nenorocita de Merla. DNA de ce nu se autosesizeaza. Totul este o minciuna! AVEAU NEVOIE DE AVIZUL AGENTIEI DE MEDIU CONSTANTA! Si cum dovedesc starea de sanatate a arborilor taiati? Nu au cum pentru ca erau perfect sanatosi. Au inlocuit niste arbori de 50 ani care mai traiau inca cel putin 50 ani cu niste fire firave de asa zisi copaci strambi si multi dintre ei deja uscati. La puscarie cu ei pentru ca ne-au luat dreptul de a mai respira un aer curat in Constanta. De doi ani inspiram numai praf si noxe!
6
0
mai du-te ma-n originea fizica, neghiobule
1
5
Ce toaletare? Distrug copacii..nu știu sa dea o forma coroanei.numai cârpaci care ciutesc copacii.unde dracu a-ți văzut voi ca asa se face toaletare? Luați banii degeaba..banii oameniilor pe care ii tot jecmaniti cu asa zise taxe.primaria plii
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468