REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

În LIPSĂ de... REGLEMENTĂRI, şoferii din Tomis Nord PARCHEAZĂ unde APUCĂ! Video

În LIPSĂ de... REGLEMENTĂRI, şoferii din Tomis Nord PARCHEAZĂ unde APUCĂ! Video

Replica API 1 martie 2021 | 23:48 3182

Principalele artere ale Constanţei se blochează zilnic la orele de vârf. Sunt multe maşini şi prea puţine locuri de parcare, iar şoferii au ajuns la disperare. Plus că, de dată recentă, spiritele s-au încins și mai și, totul fiind legat de noul regulament al parcărilor, care trebuia discutat săptămâna trecută, în cadrul ședinței de Consiliu Local. Oamenii au fost foc și pară, pe motiv că prețurile discutate erau prea mari, restricții în ceea ce privește timpul, mai ales în centru, și așa mai departe. Primarul Vergil Chițac a restras proiectul de pe ordinea de zi, urmând să fie discutat în altă ședință a CL. Până atunci continuă dezbaterile. Prin urmare, în lipsă de reglementări, dar și de locuri de parcare, în cartierul Tomis Nord, mulţi dintre conducătorii auto staţionează pe spaţiul verde.

Citește și:CHIȚAC, despre Regulamentul parcărilor: Este o defecțiune a administrației pe care mi-o asum

“Chiar nu avem nicio soluţie”

Străzile şi bulevardele mici şi înguste nu asigură suficiente locuri de parcare pentru numărul mare de maşini care circulă în Constanţa. Locuitorii oraşului duc lupte crâncene pentru a găsi un loc liber în puţinele parcări disponibile, de aceea mulţi dintre ei apelează la spaţiul verde ca fiind ultima soluţie. Aşa se întâmplă zilnic şi în cartierul Tomis Nord. “Parcăm pe spaţiul verde, ce să facem? Efectiv nu avem unde să ne lăsăm maşinile. Au apărut blocuri peste blocuri, sunt oameni care locuiesc cu chirie în oraş şi au maşini, sunt familii care au şi ele câte două autoturisme. S-au înmulţit maşinile, iar parcări zero. Chiar nu avem nicio soluţie.”, a precizat un locuitor din zonă pentru Replica. Acesta a mai recunoscut şi faptul că, într-adevăr, din cauza autoturismelor, spaţiul verde din cartier a fost deteriorat.

În 2020, au fost amenajate peste 1700 de noi locuri de parcare

În cursul anului 2020, în municipiul Constanța au fost amenajate 1724 de noi locuri de parcare. Multe dintre acestea au fost amenajate pe locurile vechilor garaje ce au fost demolate, însă au fost și parcări amenajate pe terenuri virane, destul de mari, cum este cazul celei din zona Galeriile Soveja și nu numai. Trebuie menționat și faptul că în cursul anului 2019, au fost construite alte 2263 de locuri noi de parcare.

Noul regulament al parcărilor a stârnit controverse

Amintim, de asemenea, că noul regulament al parcărilor de pe raza municipiului, pus în dezbatere publică pe data de 28 ianuarie a.c., a stârnit controverse printre cetățenii orașului, din pricina tarifelor exagerat de mari, dar și a noilor reguli la care trebuie să se supună aceștia. Discutăm despre instituirea mai multor zone de taxare pentru municipiu, de viniete anuale sau cu durată limitată, dar și despre organizarea licitațiilor pentru parcările de reședință, în cazul în care numărul cererilor este mai mare decât cel al locurilor de parcare.

Video:

Citeşte şi:

SCANDALUL MOMENTULUI: CÂT costă, în alte părți ale României, o ORĂ de PARCARE

În 2020, au fost AMENAJATE peste 1700 de LOCURI de PARCARE în Constanţa

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si, sanchi, ne spunet voi ca era bine cu regulamentul vietii de parcare. Voi, vedeti voi si sesizati, pe bune si dezinteresati... Obsa vada acum primarul cel vrednic, marea voastra constatare, isi sifleca manecile si la treaba. Baaaaa, mai puteti, ziaru lu peste prajit!!!
2
0
Deja e rau ...Stati sa vedeti peste un an doi daca nu se fac parcari la blocurilw noi sau primaria nu face parcari etajate sau subterane o sa va sufocati....
1
1
Perfect. In cativa ani, traficul in Constanta o sa insemne 2 ore ptr un km parcurs in oras. Asa vor constantenii.
2
2
Taxa de 7 lei nu este pe masura celui care a creat-o si exprima doar LACOMIE. Nu ai cum sa ceri asemena bani la constanta, oras cu salarii mici. Decat sa nu iti pese de cetateni, doar asa poti sa ceri asemenea sume de bani. Dommu Chitac a promis in campanie locuri de parcare, SA LE FACA si asta fara sa talhareasca cu taxe exorbitante cetateni orasului.
4
1
Observ foarte multe comentarii.. Pro regulament.. Pro taxare.. Samd.. Cu pro-like-uri. Pe masura.. Adica, noi, ce, ar trebui sa intelegem.. Ca sunt 'destule voci' care comenteaza despre 'haosul' creat de masinile constantenilor, si ca 'doresc' sa se faca ceva, in sensul ca sa se instituie taxele nesimtite, considerand ca toata lumea va crede ca asta e calea spre rezolvare. Sic. Asta e doar metoda ultra rapida ca sa dam bani mai multi si sa asteptam linistiti la locurile noastre ca o sa vedem ceva.. Nu vom vedea nimic altceva decat o spoiala de parcari, de ochii soacrei, si banii dati degeaba.
4
2
Sunt sigur ca vin oamenii seara acasa si ocolesc parcarea libera din zona special ca sa parcheze pe spatiu verde
4
1
pentru cei care cauta loc de parcare seara cate jumatate de ora! ce parere aveti de indivizii care au cate 2 locuri de parcare de apartament obtinute prin anumite metode. Mwie functionarilor spagari ordinari de la parcari .Mwie PSD
12
4
Parcarea pe spatiul verde este interzisa si se pot da sanctuni conform prevederilor legale in vigoare. Pentru asta nu este nevoie de un regulament. Nu mai amestecati problemele ! Aveti la SPIT situatia masinilor din Constanta si aveti altundeva si situatia locurilor de parcare. Incepeti de aici cu analiza, construiti parcari supraetajate, adunati masinile abandonate, taxati suplimentar pentru mai mult de o masina pe familie, mutati la margine orasului institutiile de stat care nu au parcari sau locuri suficiente etc si lasati mai jos preturile, ca nu putem sa platim la fiecare oprire in oras!
17
2
pe dinaintea tuturor blocurilor din Constanta sunt gradini, daca s-ar desfiinta gradinile astea si pe acele locuri s-ar face locuri pentru parcare, s-ar rezolva problema. La noi aici, in spatele blocului langa Gradinita Mugurel din Tomis Nord, sunt suprafete foarte mari unde cei de la parter au facut gradini unde in fiecare an pun rosii, si alte legume, daca ati desfiinta gradinile astea s-ar rezolva problema cu parcarile pentru tot cartierul, dar or sa faca astia scandal ca nu mai au unde planta legume.Dati o lege care sa va ajute sa desfiintati gradinile astea IMENSE
7
16
acum sa dat voie sa parchezi pe spatiul verde ? halal amiral
5
4
Cumparatorii de jafuri cu 2000 euro nu vor in nici un chip reguli clare si amenzi.Primaria trebuie sa aibe obligatia sa construiasca parcari numai in zone de utilitate publica,pentru restul situatiilor este obligatia particularilor de a achizitiona un garaj.Marirea suprafetelor de parcare duce la schimbari climatice.
9
9
O mizerie de oras.Trebuia sa vina alt primar ca sa le curete mizeria lasata de cei doi tembeli in urma lor.Muie PSD ! Ce ai facut 20 de ani ?
16
6
dragilor, eu stau intro zona centrala si va pot zice ca seara la 23 nu sunt decat 6-10 masini ale celor din zona Daca cumva plec la ora 10 pe undeva sigur nu mai gasesc loc Treba e simpla toata lumea vrea cu masina sa se urce in primarie daca se poate.Solutia si mai simpla taxa pe intrat in zona centrala ,loc de parcare in zona limitrofa orasului si transport in comun bun.Constructie loc de parcare intre 1000-3000 euro o nimica toata din bugetul localitatii constata ca de altfel este in tot 5.
16
11
tomis nord are o multime de locuri intre blocuri blocate de gardulete si boscheti inchise de bosorogii de la parter din 1978 toamna, terenuri nefolosite nici macar de locatari ca loc de recreere
10
10
un loc de parcare modest costa aproximativ 5000 de euro .Inmultiti cu 130 000 de masini ....La blocurile noi costa 7000
4
10
Porcii trebuie sa fie amendati, oricum nu vor plati taxe de parcare ci vor alege intotdeauna spatii verzi, trotuare, colturi de intersectie, etc.
11
9
Conteaza unde au facut aceste locuri de parcare. Au facut cateva zeci in Mamaia Nord, unde sunt folosite vara, unele pe la Badea Cartan la margine de oras. Cate s-au facut in Tomis 3, cate in Tomis Nord? Nici nu ar mai avea unde, pe locurile libere au aparut blocuri fara locuri de parcare, biserici si benzinarii
11
1
unde apar masinile se pot crea si parcari si se poate planta si copaci ,sunt foarte multe zone in oras unde se pot face parcari chiar si etajate si supterane, dar trebuie sa se vrea,e mai simplu sa dam 2 dungi pe marginea soselei din timpul lui ceasca si gata parcarea,amenajati parcari intre blocuri si plantati si pomi intre ele,
12
3
I:De ce dorm ciobanii pe burta? R:Pentru ca sa nu le fure cineva branza
5
2
Daca erau inteligenti si practici, cei care sa lauda c-au facut 100 de locuri de parcare, cand de fapt au trasat cateva linii pe asfalt, ar fi facut o cladire supraterana si ar fi intrat 500 de masini. O taxa modica pusa, gen 1 leu pe 24 ore si, iata cum iese banul! Se descongestiona si zona si omul era multumit ca-si tine masina la adapost! Zi frumoasa s-aveti!
15
4
Mi-ai ascultat sfatul. Dupa str. Bucuresti ai mers in Tomis Nord. Acum coboara putin si scrie-ne si despre Tomis 3, sa aflam ca nici acolo nu sunt locuri de parcare. Apropo, iei multi bani pentru stirile astea?
10
4
Stati calmi..am trecut ieri prin faleza nord si e la fel..full de masini. Si pe unirii si pe adiacente. Si vorba aia..cartier de oameni cu bani.
6
5
O domnita care plimba hartiile prin primarie si mai face un oral din cand in cand castiga minim 60 mii pe an. O parcare mare din cta are cam 100 de locuri. Faceti voi calculul primaria incaseaza taxe pe 100 de locuri si nu acopera nici macar un salariu pe un an la o curvistina. Pai de asta baga taxe mari ca sa se suga pl mai des prin birouri.
7
3
Nu din lipsa de reglementari..din lipsa de locuri .
15
3
asta cu puii si faina e alibi pentru prosti, alegerile se furau, mazare stia sa o faca inaintea lui clotilde!!!
1
8
CAND MASCARICIU RETROCEDA TOT CE ERA SPATIU VERDE LUATI POMANA PUI CONGELATI SI IL VOTATI. LUATI SI LA MUIE ACUM
14
8
IN LIPSA DE PARCARI
12
2
terenurile din fotografii sunt private ,vandute sau retrocedate de multa vreme . Locatarii le pot cumpara sa si faca parcari .Sau poate primaria
2
12
orice bloc nou construit tb sa aiba locuri de parcare pt toti proprietarii apartamentelor din bloc,plus locuri de parcare pt vizitatori,plus loc parcare speciale,pompieri,ambulante,invalizi,...altfel nu se poate construi, Aceleasi reguli pt spatiile comerciale ,publice,industriale,...altfel nu au ok-ul de functionare
20
2
Hai sa ne lamurim. Nu preturile sunt problema cu regulamentul ci faptul ca se taxeaza fara sa se ofere nimic. Dam bani si nu avem parcari. Pararile oamenilor au fost: intai parcari apoi taxe pe ele. Si inca ceva: marcajul pe marginea strazii nu inseamna ca s-au contruit parcari. Da, se poate parca legal pe marginea unor strazi, unele au fost facute cu sens unic dar constructii de parcari au fost foarte putine, in cartierele aglomerate nu s-a venit cu nicio solutie. Nu e simplu, nevoia e mare, spatiul e mic dar ne-a promis amiralul ca are solutii sa faca parcari. Sa le vedem.
25
3
Te-ai ofuscat pasarica?
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367