REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

În locul fostului hotel Continental răsare o clădire de birouri

În locul fostului hotel Continental răsare o clădire de birouri

Replica API 8 mai 2020 | 10:42 9187

O construcție cu o arhitectură superbă reprezenta, cu ani mulţi în urmă, un punct de atracție al orașului Constanţa. Vorbim despre fostul hotel Continental, ce se regăsea în centrul Constanţei, la intersectia bulevardelor Tomis cu Ferdinand. Astăzi, terenul este acoperit de verdeaţă, peste fundaţia celei mai reprezentantive clădiri de la malul mării, după Cazino. În urmă cu vreo doi ani, terenul a fost cumpărat cu aproape un milion de euro de către un francez ce urmează să ridice aici o clădire imensă de birouri. Constănţenii sunt invitaţi să-şi dea cu părerea privind intenţia elaborării Planului Urbanistic Zonal necesar în vederea demarării viitoarei construcţii.

Un francez a demarat procedurile privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bulevardul Tomis, Ferdinand, strada Răscoalei 1907 şi strada Cuza Vodă. Terenul care a generat PUZ-ul este situat pe bulevardul Ferdinand numărul 20. Pe acelaşi teren, la începutul anului 1930 se ridica un hotel în stil neoclasic care a primit numele Continental ce a funcţionat până în anii '90. S-a încercat demolarea lui în mandatul lui Gheorghe Mihăieşi, pe motiv că n-ar putea rezista unui cutremur. Exista, la acea data, un proiect de clădire cu 12 etaje, un nou Continental, însă a urmat un proces între urmaşi şi grupul de hoteluri Continental, iar demolarea a fost sistată, în locul vestitului hotel rămânând doar ruine, dispuse pe două etaje, timp de 6 ani, din 1994 până în 2000, când Radu Mazăre a decis demolarea acestora.

Un francez, proprietarul terenului, în schimbul a 900.000 euro

Fundaţia a rămas, fiind acoperită, astăzi, cu verdeaţă. Ei bine, în locul acestuia se va ridica o nouă clădire, cu destinația birouri. Investitorul este SC Financiere les Lumieres SRL, deţinută de un francez Coyne David Nicolas Joseph Andre, acelaşi care a demarat procedurile şi pentru construirea unui muzeu digital pe strada Cuza Vodă, în locul unei clădiri istorice. Terenul fost cumpărat în urmă cu vreo doi ani printr-o agenţie imobiliară. Preţul era de aproximativ 900.000 euro.

Fostul hotel Continental

Constănţenii sunt invitaţi să-şi dea cu părerea!

Obiectivul PUZ-ului constă în adaptarea reglementarilor urbanistice la situaţia reală a terenului. Constănţenii sunt invitaţi să transmită observaţii şi propuneri privind intenţia de elaborare a PUZ-ului în perioada 6-11 mai a.c.

Ce se va construi pe terenul din centrul Constanţei!

Precizăm că terenul se încadrează în zona protejată ZR1–Zona peninsulară și zona comercială centrală, clasare conform Listei monumentelor istorice anexă la Ordinul 2.361/2010 al Ministerului Culturii și Patrimoniului Cultural National.

Fostul hotel Continental

Beneficiarul investiției dorește realizarea unei construcții destinată funcțiunii de birouri, ce admite la parter alte activități compatibile cu funcțiunile din zonă, precum alimentație publică, servicii comerciale,etc. Se menționează faptul că anterior, pe acest teren a fost aprobată o documentație tip P.U.D. ce avea, de asemenea, ca obiectiv, contruirea unei clădiri de birouri. Prin această investiție se dorește refacerea fondului construit anterior, într-o manieră contemporană, care să întregească frontul bulevardului Ferdinand.

Investitorul Coyne David Nicolas Joseph Andre mai deţine şi VAUBAN IT RO SRL, dar şi SC Financiere Black Sea SRL, firmă prin intermediul căreia va construi în locul unei clădiri de pe strada Cuza Vodă un muzeu digital. Este vorba despre imobilul situat pe strada Cuza Vodă, nr. 30, construit în anul 1906.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt unele indicii ca, pe langa acest cetatean francez, cu nu mai putin de 4 nume de botez si care coordoneaza si punctul de lucru din orasul nostru al firmei Vauban IT de pe str. Dianei, langa Marea Moschee, printre persoanele fizice interesate, din spatele acestor firme cu apetit pentru locatii ultracentrale si emblematice din oras, s-ar gasi si un alt cetatean strain care isi face veacul de ani de zile in orasul nostru si pe care il puteam intalni frecvent pe la BYBLOS.
2
0
Daca Primaria Constanta si consilierii locali care s-au perindat nu s-au preocupat sa achizitioneze terenul si apoi cu bani europeni fie sa refaca hotelul fie sa construiasca ceva de utilitate publica adecvat zonei, iata ca reteta va fi implementata, cel mai probabil de o firma ...cu zero salarati si zero proiecte similare, Financiere les Lumieres ,firma detinuta de o alta firma de.....IT ?, Vauban srl. si care la randul ei, intamplator sau nu, in 2019 a fost achizitionata de GFI Group. Nici vorba de machidoni, tatari, turci sau greci de-ai nostri.
4
0
si unde o sa parcheze cei care vor veni la lucru in cladirea de birouri de 20 de etaje ?."Francezi" de la muntii pindu sunt bagati in kktul asta
3
0
Unde se pot trimite observatii? Unde gasim proiectul?!... Articol INCOMPLET!
7
0
Construiesc francezi pe naiba. E afacerea unui bine-cunoscut turc de-al nostru, pusculita vechii administratii, pe nume HUSEIN OZGHEN. Cunoscatorii stiu foarte bine dar D.N.A. se face ca nu vede ca in multe alte afaceri cu paravan in fata. Si unii de mai jos au dreptate. Nenorocitul de Mihaiesi a demolat hotelul si nu Mazare. Ar trebui legati unul de altul la Beciul Domnesc, dar din pacate faptele s-au prescris.
12
0
sa-i pupi in fund npe machidoni, mai frustratule!
7
18
Daca tot sunt invitati cetatenii sa-si spuna parerea, vreu sa mi-o spun si eu pe a mea: sa-mi bag poola in viata zdrentoiului si sa ma cac pe mormantul si crucea mamei celui care a distrus un simbol si au praduit orasul asta
13
1
Francezii sunt bineveniti! Makidonii sa plece unde vor ei ,neam jegos
20
9
sa se construiasca tot un hotel in arhitectura celui vechi demolat, nu avem cu cine ocupa acele birouri, Constanta este un oras gol
28
2
cand am inceput sa lucram de acasa , ne trebuie cladire de birouri ?
16
2
N-am decat o singura conditie: refaceti frizeria care era pe colt cu 1907...
17
1
sa constriasca mai bine un francez decat vreun makidon. Si 20 de etaje sa aibe si sa ia fata jegului de club Fratelli locas de tras pe nas.
12
7
Lasati-ne ba cu stiri deastea , un articol frumoa despre raja , radet nu se face ? Constanta e fara apa calda de 3 zile , la ce sa ne spalam ba copiii ?????
18
3
Sa construiasca o cladire identica cu fostul continental, daca tot se vrea o revenire la normal.
20
1
Tot Mihaesi a distrus parcul din Km 4-5 atunci cand a concesionat terenul pe numele ginerelui sau. S a construit Doraly Malll. Copiii sunt obligati sa traverseze soseaua si sa se joace in parcul f mic dinspre calea ferata. Curios ca nimeni nu a anchetat niciodata aceasta distrugere. DNA Cta doarme sau au luat spaga?
20
2
corect, un nou Continental.....sa nu ne lasam calcati in picioare, este orasul nostru, nu al lor
23
2
Fiica lui Mihaies a demolat Continentalul pe 2 miliarde.In zona se preteaza o cladire cu cel mult 4 etaje. Ar fi grozav daca s-ar reconstitui cladirea Continentalului,exact cum se reface cazinoul.Am avut primari care nu au iubit Constanta. Foarte multi venetici.
26
1
Pe cine mint astia? Proprietar de teren...Le-au trebuit mai bine de 30 de ani sa ne minta sa puna mana pe acest teren.Proprietarul acestui teren este oale si ulcele.Hotel a fost hotel sa ramana,macar atat sa mai avem si noi in Constanta.Sa se respecte aceasi arhitectura.Blocul de langa continental a fost facut in 1933,a fost tot hotel.Nu va fi niciun birou . Asteptam de peste 30 de ani reconstruirea acestui hotel,emblema a orasului. Cand a fost demolat multi lingai au vrut sa puna mana pe acest teren,inclin sa cred ca sunt aceeasi care se judecau.Sunt machidoni vor fi linsati de constanteni!
26
2
Oare de la cine a pornit suveica de tinatolui initial al terenului? Manastire ntr un picior...
11
1
Dar sa l faca la fel pe afara
6
3
Ar trebui sa refaca acel hotel , cu aceeasi arhitectura ARTDECO, in realitate va fi o cladire de cacat, din sticla, cu termopane, rigips, polistiren, parchet laminat si alte materiale de construcii mizerabile. Bineinteles ca aceasta cladire va fi ca nuca-n perete vis-a-vis de arhitecura intregului bulevard si a zonei istorice
28
1
Fagadau a distrus ce a mai ramas dupa Mazare.Pe asta nu-l mai opreste nimeni ? Dezgustatoare fiinta.Numai birouri nu aveam in Constanta.Idiot neam ,halal administratie.
27
5
Sa constuiasca, primesc,darsa fie cu balcoane extinse pina la mijlocul bulevardului. si sa lase loc de totuar , citsa mearga un om de 40 kg fara sacose in mana..Aerisirile de la toaleta sa fie laterale.Sa fie obligat prin contract sa inchirieze la preturi astronomice si primariei ceva spatiu....Pt birouri
18
0
Asta viseaza sa inchirieze birourile cu mii de euro pe mp, la afaceristii inexistenti din oras. Exista o gramada de blocuri cu destinatia birouri, si toate sunt goale. Constanta este un oras mort, nu este de munca, iar prostii construiesc in continuare si pierd bani. Ma bucur!
30
1
cladire de birouri? pai la asa ceva trebuie parcari, unde o sa le faca ? pe acoperis?
35
0
Lasati orasul sa respire, daca vrea birouri sa-si faca in afara orasului, lasati istoria in pace.
31
0
Francez-francez sau franco-machidon?????
30
3
Sa nu ii aprobe puz-ul... De autorizatie de constructie nici vorba. Locul acela sa ramana parc nu sa faca contructii de 2 lei. Daca imputitul ala de francez ia autorizatie acolo, merita dat foc constructiei. Altii se chinuie ani de zile sa obtina autorizatie, iar arhitectii poooliii, nu vor.
24
0
A demolat hotelul,o sa-l bintuie 7 generatii prostia asta.
24
3
construieste si de toate ,cel mai mare spatiu de birouri, spatii comerciale etc, etc si parcari din sula , osa foloseasca parcarea din fata care are 10;15 locuri si o sa umple restul toate strazile adiacente de riveranii nu mai au unde sa parcheze cand or veni acasa ,sa parcheze la primarie daca ei ii dau autorizatia pentru asa ceva,betoane si iar betoane in arhitectura veche a orasului ,ai dracu golani.
27
0
Suntem satui de atatea constructii care au aglomerat orasul Constanta si statiunea Mamaia.
27
2
Ai distrus orasul!
33
2
in poza nr.4 , in coltul din dreapta se vede o delimitare din piatra, cu deschidere la bd Tomis. Acolo este intrarea la fosta crama restaurant de la subsolul hotelului Continental.Din cate stiu este intacta , iar gurile rele spuneau ca ii apartine lui Mazare. PACAT , cum a ajuns orasul Constanta...
34
0
Boul pesedist corupt de Mazare a demolat o cladire istorica si boul pesedist Fagabou da liber la termopane.Bai boilor respectati arhitectura zonei, asta ar trebui sa fie unica conditie.
54
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212