REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
11.4° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

În Medgidia, se vor construi locuințe cu consum de energie redus pentru tineri

În Medgidia, se vor construi locuințe cu consum de energie redus pentru tineri

Andreea VLAICU 9 mai 2024 | 00:00 3637

Primăria municipiului Medgidia a lansat o procedură de licitație privind contractul de executare a două clădiri de locuințe nZEB (consum de energie aproape zero) pentru tinerii din Medgidia, adică cu o performanță energetică ridicată, aportul de energie din surse convenționale fiind foarte scăzut și este acoperit în mare proporție de energia provenită din surse regenerabile. Blocurile vor fi structurate cu 4 apartamente pe fiecare etaj. Licitația în vederea contractării unei firme care să se ocupe de ridicarea propriu-zisă a clădirilor va avea loc în data de 27 mai a.c. Valoarea totală a contractului este de aproape 16 milioane de lei.

in Medgidia, se vor construi locuinte cu consum de energie redus pentru tineri locuințe nZEB

În Medgidia se vor construi clădiri cu consum de energie aproape zero, nZEB Plus. În această privință a fost lansată o procedură de licitație privind contractul de executare ale lucrărilor de construcție. Blocurile vor fi ridicate pe strada Ion Creangă nr. 42+42A, în zona Spitalului Municipal Medgidia și vor fi destinate tinerilor dar o să deservească și ca locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ.

in Medgidia, se vor construi locuinte cu consum de energie redus pentru tineri locul unde vor fi construite blocurile

Investiție de 16 milioane de lei

Potrivit fișei de date, este vorba de două blocuri de locuințe, cu câte 4 apartamente pe etaj. Astfel, la parter vor fi puse la dispoziție apartamente compuse din hol, bucătărie, living, dormitor, baie și balcon. În ceea ce privește etajele 1-5, pe fiecare etaj vor fi două apartamente cu hol, bucătărie, cămară, living, dormitor, baie și balcon și două apartamente structurate la fel dar fără cămară. Contractul de execuție este în valoare de 15.903.428,39 lei fără TVA, bani proveniți prin programul Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR. Durata maximă pentru execuția lucrărilor este de 18 luni.

Pentru locuitori va fi asigurat un număr total de 58 de locuri de parcare dispuse astfel: 52 de locuri pe amplasament, suplimentate de încă 6 locuri amenajate pe spațiul public adiacent. Se va amenaja și un loc de joacă pentru copii complet echipat.

in Medgidia, se vor construi locuinte cu consum de energie redus pentru tineri extras din Fișa de date

Ce sunt clădirile nZEB

O clădire nZEB este o clădire cu consum de energie aproape zero. Mai exact, folosesc aproape atât de multă energie cât pot să producă. La rândul său, această energie provine din surse regenerabile, produse local sau în apropiere. Clădirile de acest tip consumă energie, dar această energie are un impact redus asupra mediului, astfel încât nu consumă energie din surse neregenerabile precum petrol sau gaze naturale, cărbune sau uraniu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa le faceti laga fabrica de amidon sa le intre mirosul pestilential care otraveste tot orasul si imprejurimile de la marea investitie a lui vrabie si acolitii lui
4
0
Locuinte cu consume redus de energie, adica Apartamente fara intrerupatoare si prize....simplu, 0 consum :)
2
0
beizadelele mafiei locale nu ptr sarantoci inca un jaf din bani publici chiar daca e pnrr erau banii nostri si trebuiau investiti ptr noi nu ptr smecheri nimic de pret si conditii de cumparare tacere mafiota
5
1
la pile si bugetarii. Fir-ati ai draq cu bugetarii vostri saprofiti.
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515