REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

În miros de grătare stropite cu whisky, Paștele Blajinilor a fost ”sărbătorit” și la Constanța! Video

În miros de grătare stropite cu whisky, Paștele Blajinilor a fost ”sărbătorit” și la Constanța! Video

Virgil STOIAN 25 aprilie 2023 | 00:00 3380

Paștele Blajinilor este o sărbătoare care are la bază pomenirea celor decedați, credincioșii vizitând mormintele rudelor și făcând ordine, iar după slujbă preoții săvârșesc sfințirea lor. Ei bine, există unele persoane care se folosesc de această sărbătoare pentru a trage adevărate petreceri în cimitir, cu grătare sfârâinde, stropite din belșug cu licori bahice, cu gradații diferite. Cu toate că acest lucru este interzis, în Constanța, cel puțin, acest fenomen persistă, la fel și luxul și opulența.

in miros de gratare stropite cu whisky, Pastele Blajinilor a fost ”sarbatorit” si la Constanta! Video

O vorbă veche spune ”Fă rai... din ce ai”. Se pare că unele persoane au înțeles un pic diferit această zicală și au transformat o sărbătoare de pomenire a morților într-o adevărată chilaba. Cine a intrat în cimitirul din Palas, luni 24 aprilie, a avut parte de un peisaj contrastant. Dacă la intrare era întâmpinat de familii întregi cu câte 3-4 copii, veniți la cerșit și la primit pomană, pe măsură ce înainta, un cu totul alt peisaj i se deschidea în față.

in miros de gratare stropite cu whisky, Pastele Blajinilor a fost ”sarbatorit” si la Constanta! Video

Zeci de persoane, venite probabil să își pomenească morții, încărcaseră mesele cu mâncare felurită, și băutură pe măsură, totul fiind caracterizat de o opulență care nu prea era în ton cu crucile din jur. Pe lângă mesele încărcate cu fripturi, ouă, dulciuri, ”whiskeane”, ”șampănii” și alte licori alcoolizate, mai trona și câte un grătar pe care sfârâiau binecunoscuții mititei.

 

in miros de gratare stropite cu whisky, Pastele Blajinilor a fost ”sarbatorit” si la Constanta! Video
Singurul element care mai lipsea să întregească acest kitsch erau lăutarii... însă până la sfârșitul zilei probabil că și-au făcut și ei apariția. Între timp, câte un puști aproape dezbrăcat jinduia la opulența de pe mesele celor care veniseră să își pomenească morții.  

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ai dreptate mai acela care spuni ca fiecare natie isi cinsteste morti cum stiu ei mai bine, corect este:fiecare minoritate isi cinsteste morti cum stie ea mai bine fara sa incalce legea tari in care traieste acea minoritate,pentru ca acei oameni care se folosesc de morti lor in apararea abuzurilor pe care le fac nu se pot numi oameni si chiar daca in lege nu scrie ca eu nu am voie sa fac nunta in cimitir eu tot nu fac din respect pentru oameni care sunt inmormantati acolo,asta inseamna civilizatie mai acesta care facandui pe cei care te critica frustrati lasi sa se inteleaga cat de tare esti tu caci si altzi ar vrea sa fie ca tine dar nu pot. Daca vrei sa faci pomana atunci ajuta pe cineva fara sa stie stanga ta ce face dreapta asha a spus Isus si daca nu ma crezi pe mine intreaba un preot pentru ca iti explica ala si inca ceva,mandria este cel mai mare pacat caci dasta a fost SATANA alungat din cer pentru ca a fost mandru,a vrut sa fie ca Dumnezeu.
11
2
Chiar daca romanii sunt mai retinuti nu inseamna ca sunt cu mult mai educati; comportamentul tine de educatie dar o importanta mare o are si starea societatii in care cresti si te formezi; iar a noastra a fost si este foarte intr-o stare mizerabila din vina infractorilor care au condus tara in ultimii 75 de ani cu tot cu rasismul contra tiganilor afisat de unii
4
7
@ II INTELEG PE ROMANI "schimbativa pe voi inainte sa cereti altora sa faca asta" Natia asta isi bate joc de societate, noi nu. De ce sa schimbam la noi ceva daca nu la noi este problema? La sapun cu ei!
11
2
In frustrarea lor , ii jignesc pe minoritari , indiferent despre minoritate ar fi vorba . Este adevarat ca in randul romilor ar fi multe de schimbat . Pana la urma , fiecare natie isi cinsteste moti cum stiu ei mai bine . Incercati sa nu mai fiti atat de inversunati si daca vreti sa schimbati ceva , schimbativa pe voi inainte sa cereti altora sa faca asta .
2
13
Satzydaulamouwue
0
5
Se adaptează, înțelege și el ce poate din gramada de culturi ce au încercat sa I apropie de civilizatie,dar unde educație nu ai,nimic nu ai,asta este.Nu ca resemnare,ei știu ca needucatia poate aduce bice pe cârcă, dar tot încearcă. Să vadă dacă tine și care i mai fraier.Schimandu le felul de a fi,conform înțelegerii lor,spargeți le fața și căpățâni în bot,de asta au frică. Nici unul nu i erou,sunt buni doar grămadă, ca și alte minorități. Sigur.
16
1
Cat s au dezdrabalat tiganii indieni in 30 de ani o sa le iasa pe pe urechi ce o sa pateasca in urmatorii ani. rabdare fratilor
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468