REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.7° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

În piețele constănțene nu se poate plăti cu cardul. Piețarii, depășiți de tehnologie?! Video

În piețele constănțene nu se poate plăti cu cardul. Piețarii, depășiți de tehnologie?! Video

Cristina BĂRBUCEANU 15 octombrie 2022 | 00:00 2070

Dacă ne uităm la anumite țări din Uniune, care au încălzire în trotuarul de pe străzi, ar trebui ca și la noi să fie progrese în ceea ce privește modernizarea. Strict legat de  Municipiul Constanța, sunt prea multe situații care demonstrează că nu ținem deloc pasul cu celelalte țări europene. Spre exemplu, numeroasele piețe din oraș nu dețin un POS pentru a se face plata cu cardul, iar motivele sunt cel puțin diverse.

Piețe pline-ochi, marfă diversificată, dar plată exclusiv cash

Dacă plănuiești să te îndrepți spre piețele din Municipiul Constanța, trebuie să ai la tine, obligatoriu, bani „lichizi”, așa cum chiar un vânzător s-a exprimat. Aparent, comercianții știu ce e acela un POS, deși nu îl dețin. Întrebați de ce nu au un astfel de aparat, comercianții au avut răspunsuri cât se poate de diverse. Un vânzător a afirmat: „Este un cost enorm. Nu ne permitem noi așa ceva! Deci sunt multe magazine, alimentare, fără pentru că e un cost enorm!”, iar un altul: „Nu avem, nu avem pentru că suntem producători independenți. Noi pe bani gheață.”.

Video:

Și băncile profită de lipsa POS-urilor din piețe

Coincidență sau nu, lângă sau chiar în interiorul piețelor există bancomate. Astfel că vânzătorii au soluții pentru cei care au bani doar pe card. Fără să stea prea mult pe gânduri, comercianții au spus foarte relaxați: „Găsești un bancomat să îți scoți bani de pe card” sau „Aveți bancomat să scoateți dacă vreți”. Dacă ne uităm la prețuri, un aparat POS este primit gratis de la bancă, însă comisionul acestuia i-ar nimici pe comercianți pentru că, un comision de administrare lunară a POS-ului este între 35 și 65 de lei, în funcție de fiecare bancă, precum și de valoarea plăților; dacă valoarea acestora este mai mică de o anumită sumă, de exemplu 1.000 de lei, atunci magazinul nu mai plătește acest comision.Totodată, comisionul de procesare al plăților variază între 0,6% și 2% din valoarea fiecărei cumpărături.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai bine cautati pe yt si vedeti IN RAZBOI CU TOTI INFRACTOORII... bd la munte si la navodari
1
1
Pietarii din Constanta nu au nici case de marcat, nu elibereaza bonuri fiscale si voi vreti sa se poate plati cu cardul ? Majoritatea dintre acesti pietari au cate 2 - 3 apartamente pe care le inchiriaza la n***u, iar ei, locuiesc in adevarate palate, pentru ca nu declara mai nimic, la stat ! Ce sa mai vorbim despre acte de provenienta a marfii ! Practic, multi dintre acesti pietari, dintre care, multi sunt inregistrati pe PFA, au ajuns sa cultive banane, portocale si altele !
4
1
DACA IN ROMANIA nu era evaziune fiscală, taxele și impozitele pentru cei cinstiți erau mai mici! Evaziunea nu are treabă cu inflația
4
2
fiind in urma cu 100 de ani ca civilizatie, in primul rand ca in prin europa nu mai gasesti genul asta de afacere, daca se poate numi afacere, la elvetieni de exemplu, cei care detin animale si vor sa vanda alimente, au in fata casei un frigider cu produsele si cine trece si doreste ceva foloseste tot banii lichizi, unde ii lasi intr o cutie si iei ce doresti din locatia respectiva, dar termenul de piata sa vinzi gogosari nu exista sau nu mai exista de mult intr o economie actuala, nu vad nici o problema pentru ca acest gen de afacere nici nu prea este aditionat cu vreun POS, nici in asia nu se foloseste unde mai gasesti piete de genul sau america de sud. tari evident cam din lumea a treia.
2
2
Voi nu sunteti sanatosi la cap ? Adica ma duc sa cumpar o legatura de patrunjel cu cardul ? Mamaia aia de 80 de ani care a venit cu cateva legaturi de marar ,de la ea din gradina , sa umble cu POS-ul dupa ea ??? Cine a scris acest articol sa se lase de jurnalism , este rupt ( rupta ) de realitatea in care traim !!!
13
2
Daca in Romania nu era evaziune fiscala , infaltia avea sa fie 300 % . Faptul ca avem bani negri , salveaza economia . Mediteaza , nu declara , tunde , nu declara , construieste , nu declara , la stomatolog , nu declara , la mecanic , nu declara , la un avocat , nu declara in totalitate . Peste tot evaziunea este la ea acasa in Romania . Daca vreti sa va credm , dezvaluiti evaziunea din toate domeniile . Nu mai spun de evaziunea care ani de zile sa facut online .
6
2
controlatii pe cei cu frizerii coafor manechiuriste care fac servici la domiciliul clientului sa vedeti bani negrii ,?!!
6
1
Schimbati va numele din replica in sieranevada.
6
1
la fiecare incasare cu pos banca are comision minim 1 leu per operatiune deci daca o baba vinde cu cardul un patrunjel la 0.80 bani iese in pierdere...in afara de comision mai sunt costurile cu contul respectiv cam 100 lei lunar ptr comercial deci ca de obicei articol de rahat marca replica
9
3
De evaziune fiscala nu ati auzit ? Pietarii da.
9
0
parca numai ei du-te sa te tunzi sa-ti faci manichiura sa te epilezi sa-ti faci cosmetica sa vezi se sinchiseste sa-ti spuna ca poti plati cu cardul??? o simpla storcatoare de cosuri isi permite casa mare masina buna concedii de mai multe ori pe an etc...aici EVAZIUNE
10
3
nu ba fraierilor,este evaziune.Ba anaful ulii,du.te dimineata in lidl,kaufland,vara,sa vezi ca toti asa zisii prpprietari de pensiuni,circiumi,cumpara cosuri de mincare pe care o platesc Numai cash.bani negri nefiscalizati!
10
2
evaziune fiscala la greu, stiu un pietar care vine cu Porsche la piata, foarte bine munceste dar sa plateasca taxe si impozite cum plateste un doctor sau un profesor apropo de bugetari!
10
4
Multumesc pentru informatie,chiar nu stiam ca in piete nu poti face cumparaturi cu cardul;acum pe bune,mai astia de la"replica"daca nu mai aveti ce stiri sa dati,ramaneti la copiat de la"stiri pe surse"sau alte seituri de stiri.
13
2
Mars la munca jigodie .
7
1
Da ba, boierilor, uite ca nici in centrul Hamburg-ului, la un restaurant, nu se accepta plata cu cardul, decat cash, ce ziceti de asta?
13
2
La vrajeala statului. Cardurile sunt un instrument de supunere a fraierilor la toate abuzurile statului.
9
5
pietarii cumpara marfa cas de la taranii de pe varianta, e simpla treaba
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108