REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

În plin SCANDAL POLITIC, USR cere funcții în CONSILIILE de ADMINISTRAȚIE ale CT BUS și RAEDPP

În plin SCANDAL POLITIC, USR cere funcții în CONSILIILE de ADMINISTRAȚIE ale CT BUS și RAEDPP

Replica API 9 septembrie 2021 | 12:33 1569

Ședință extraordinară de Consiliu Local Municipal

Consilierii locali municipali au fost convocați în ședință extraordinară, miercuri, 8 septembrie. La această ședință, viceprimarul Rusu i-a ținut locul primarului Vergil Chițac. Au participat 26 de consilieri din totalul de 27. Printre cele cinci proiecte, două au vizat aprobarea profilului consiliului de administrație, profilului personalizat al candidatului pentru funcția de administrator, planului de selecție și anunțului de recrutare pentru poziția de membru în consiliul de administrație al CT BUS S.A. Constanța și al RAEDPP. În acest sens, USR Constanța a cerut desemnarea unor membri în Consiliile de Administrație. Și s-a aprobat, semn că scandalul din coaliție de la nivel național nu se resimte la Constanța.

La începutul ședinței a fost votată ordinea de zi, în unanimitate, cu 26 de voturi pentru și astfel, ședința a fost deschisă. La primele două proiecte ce au vizat: aprobarea profilului consiliului de administrație, profilului personalizat al candidatului pentru funcția de administrator, planului de selecție și anunțului de recrutare pentru poziția de membru în consiliul de administrație al CT BUS S.A. Constanța, au luat cuvântul viceprimarul Ionuț Rusu dar și Dumitru Caragheorghe. „Este necesară dezbaterea în Consiliul Local al profilului Consiliului de Administrație, al profilului candidatului funcția de administrator, vine ca urmare a faptului că administrarea RAEDPP este asigurată definitiv doar de un membru, ceilalți patru fiind provizorii, iar la societatea CT BUS este asigurată de către un consiliu format din 5 membri, toți provizorii. Se impune urgentarea procedurii de selecție a membrilor permanenți în Consiliul de Administrație”, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu.

USR vrea consilieri locali în comisiile de administrație

„Având în vedere faptul că atât CT BUS cât și RAEDPP sunt în subordinea Consiliului Local, ne așteptăm ca domnul primar să inițieze o dispoziție prin care să schimbe componența actuală a comisiei de selecție, în sensul că trebuie introduși în această comisie și reprezentanții Consiliului Local. Consilierii locali trebuie să aibă aport tehnic în cadrul acestor comisii”, a declarat Dumitru Caragheorghe.

Electrocentrale SA, în atenția consilierilor

Totodată, consilierii au aprobat înființarea de către autoritatea publică locală a unei societăți pentru a prelua activele funcționale de la Electrocentrale Constanța SRL și achiziția serviciilor juridice de consultanță, asistență și reprezentare în vederea înființării societății.

Video:

Iată ordinea de zi

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea profilului consiliului de administrație, profilului personalizat al candidatului pentru funcția de administrator, planului de selecție și anunțului de recrutare pentru poziția de membru în consiliul de administrație al CT BUS S.A. Constanța; iniţiator: primar Vergil Chițac - avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5. Proiectul a fost adoptat cu 26 de voturi pentru.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea profilului consiliului de administrație, profilului personalizat al candidatului pentru funcția de administrator, planului de selecție și anunțului de recrutare pentru poziția de membru în consiliul de administrație al RAEDPP Constanța; inițiator: primar Vergil Chițac - avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5. Proiectul a fost adoptat cu 26 de voturi pentru.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea înființării de către autoritatea publică locală a unei societăți în vederea preluării activelor funcționale de la Electrocentrale Constanța SRL și achiziția serviciilor juridice de consultanță, asistență și reprezentare în vederea înființării societății; inițiator: primar Vergil Chițac - avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5. Proiectul a fost adoptat cu 26 de voturi pentru.

4. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 411/2019 privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane către societatea CT BUS S.A. și atribuirea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune în municipiul Constanța; inițiator: primar Vergil Chițac - avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5. Proiectul a fost adoptat cu 27 de voturi pentru.

5. Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea HCL nr. 115/2017 privind transmiterea în folosință gratuită către Serviciul public de asistență socială Constanța a unui imobil situat în municipiul Constanța; inițiator: primar Vergil Chițac - avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5. Proiectul a fost adoptat cu 27 de voturi pentru.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine a mai inventat si magaria asta ca un consilier al primariei sa faca parte din consiliu de administratie ale firmelor de stat ? Nu le ajunge salariu de la primarie ? Javrelor.
2
0
Gata : nu mai sunteti la guvernare , ciocu mic ! PNL nr. 1 !!!
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272