REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

În postul Paștelui, urzicile și ștevia sunt la mare căutare! Video

În postul Paștelui, urzicile și ștevia sunt la mare căutare! Video

Virgil STOIAN 22 martie 2023 | 00:00 1413

Postul Paștelui este în toi, iar constănțenii beneficiază de o multitudine de verdețuri și legume pentru a-l putea ține. Piața Tomis 3 este una dintre cele mai bine aprovizionate având și cele mai bune prețuri. Urzici, ștevie, spanac, lobodă, ceapă verde, ridichi, găsești la toți comercianții, la prețuri mai mult sau mai puțin accesibile. Dar oare, la prețurile care au explodat în ultima perioadă, își permit constănțenii să țină post? Reporterii Replica de Constanța au vorbit cu un comerciant din piața Tomis 3, pentru a afla dacă în această perioadă au crescut vânzările la verdețuri și legume.

in postul Pastelui, urzicile si stevia sunt la mare cautare! VideoPiața Tomis 3

Dacă prin magazinele cu produse din carne cam suflă vântul, constănțenii mulțumindu-se doar să întrebe prețurile și să plece, în privința celor care comercializează legume, lucrurile stau un pic altfel. Cu toate că prețurile, față de anul trecut, sunt mai mari, vânzările au crescut, și datorită postului Paștelui: ”În această perioadă, din punct de vedere al vânzărilor, se simte o creștere, având în vedere intrarea în post și apariția produselor sezoniere românești, care sunt foarte căutate în acest moment. Recomandarea noastră este consumul legumelor sezoniere românești, în speță, ceapa românească, usturoiul, ștevia, urzicile, morcovi și ce se mai găsește în această perioadă. Produsele ambalate sunt o alternativă în această perioadă, pentru cei care au decis să țină post. Recomandarea noastră este consumul produselor autohtone”, a declarat un comerciant din Tomis 3, pentru Replica.

in postul Pastelui, urzicile si stevia sunt la mare cautare! Video

Prețuri pentru toate buzunarele

Prețurile sunt unele destul de accesibile, astfel că un kg de urzici este între 12 și 16 lei, unul de spanac 4 lei, ceapa verde este 1,5 legătura, ștevia 1,5 legătura, usturoiul verde 2 lei legătura, ridichile 12 lei kilogramul și lista continuă cu toate produsele de sezon. ”Chiar dacă prețurile sunt un pic mai mari față de anul trecut, noi ăștia mai bătrâni, care ținem post, trebuie să cumpărăm, că așa ne-am obișnuit. Mai o urzică, mai o salată, trece și postul ăsta”, a declarat o vârstnică pentru Replica de Constanța.

in postul Pastelui, urzicile si stevia sunt la mare cautare! Video

Vin, se uită... și pleacă

Dacă verziturile sunt la mare căutare, se pare că nu același lucru se poate spune și despre magazinele care comercializează carne și produse din carne: ”Au scăzut vânzările rău de tot. Oamenii vin, se uită... și pleacă. Doar cumpărătorii fideli ce ne mai vizitează, însă în această perioadă cred că e ceva normal”, a declarat o vânzătoare pentru Replica de Constanța.

in postul Pastelui, urzicile si stevia sunt la mare cautare! Video

Video:

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fundamentala este nu partea postului care implica o anume alimentatie,ci partea spirituala si comportamentala. La noi sarbatorile Pascale se refera la haleala si bautura,la petreceri in cluburi si sex. Cumva,pare mai mult a sarbatoarea celui intunecat. Mancam urzici si alte balarii,dar ne injuram,ne barfim, ne face rau intre noi si aspunem ca suntem crestini. Si treaba cu exterminarea mieilor seamana mai mult cu traditiile pagane. Inteleg simbolistica fortata,insa se poate si fara ea,fiind suficient sa intelegem de ce s-a sacrificat Iisus pentru noi si daca intr-adevar meritam asta acum asa,,,gratis'', fara sa facem ceva bun in viata.
0
0
mai faceti curat in piata(interior/exterior). administratia pietelor cu ce se ocupa?
1
0
vin ciresele!sunt ieftine la ...bucata , samsarii abia asteapta!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218