REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

În prag de Crăciun, Ludovic Orban anunţă CONCEDIERI printre bugetari!

În prag de Crăciun, Ludovic Orban anunţă CONCEDIERI printre bugetari!

Replica API 1 decembrie 2020 | 23:48 2058

Premierul României a anunţat că vrea să mai scape din angajaţii de la stat care nu-şi fac treaba. „Vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare”, a spus Ludovic Orban, citat de national.ro.

Ludovic Orban a ţinut să precizeze că măsurile de austeritate pe care le va lua Guvernul nu vor afecta salariile angajaţilor care îşi vor păstra locurile de muncă.

„Dacă va fi necesar, vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare, oricum trebuie să face un audit, o evaluare a instituţiilor publice şi, în mod evident, e posibil să fie redus numărul de angajaţi în sectorul public”, a declarat prim-ministrul, precizând că sunt în pericol cei obişnuiţi să se facă că muncesc.

„România a plecat de la un deficit moştenit de 4,6%. Deficitul de 9,1 trebuie privit şi în dinamica lui, este un deficit pe care l-ai păstrat din anul anterior. Alte ţări se duc la deficite mai mari în condiţiile în care nu aveau deficit.

La noi, creşterea deficitului este mai mică decât creşterea deficitului în alte ţări europene. Inclusiv dinamica Produsului Intern Brut raportat la media europeană ne plasează cu 2,4% PIB într-o situaţie mai bună decât media europeană. În România, de exemplu, a crescut salariul mediu net”, a zis Orban la postul RomaniaTV.

Nu există tăiere, dacă va fi necesar, vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare, oricum trebuie să facem un audit, o evaluare a instituţiilor publice şi, în mod evident, e posibil să fie redus numărul de angajaţi în sectorul public.

Dar să stea liniştit orice angajat dintr-o instituţie publică care-şi face treaba, nu e în pericol. Sunt în pericol unii care au fost obişnuiţi să se facă că muncesc, nu cei care-şi fac treaba. În rest, obiectivul nostru este să creştem veniturile oamenilor. De aia dorim o creştere economică cât mai rapidă”, a mai spus prim-ministrul pentru sursa amintită.

Z.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai hai sa optimizam parlamentul, sa incepem cu el.Taiem 300 de senatori si deputati ca si asa nu se duc la munca ,mai umblam si salarii ca oricum toti sunt niste hoti si nu vor saracii,taiem si din indemnizatii si sporuri ca au o gramada si dupa ce vor fi ei insisi ex.da sa coboare si la palmasi.
5
0
Desfiintati Politia Locala!Sugative la buget!Analfabeti!
6
0
Cum sa faci asa ceva premiere Orban, sunt curioasa daca se aplica la primaria Cernavoda ,sunt multi trandavi ,programul e de la ora 8 cand unii,unele sunt pe strada ,cum sa se desparta primarul Negoita de oamenii lui ,,de suflet,, Fieraru care nimic nu face ,dar ,,aduce voturi,,de Alecu ,care e omul lui de casa,acesta coordoneaza activitatea de la 416 , daca nu ,,curge ,pica,,carte nu are ,e administrator ,nimic nu face gratis ,are tupeu ,are acces la primar neconditionat ,dar se aseamana amandoi ,au aceasi inteligenta. Locuitorii orasului au crezut ca il v-a numi pe Alecu ,mare consilier
7
2
Tot pilele si curveke sunt promovate, dau afara pe cei care muncesc cu adevarat, nu pe alte criterii..cum sunt cele de perfornanta..
7
2
Cretinii de la PNL atat stiu, sa dea afara pe aia angajati de PSD si sa-i angajeze pe ai lor
8
3
prosteala pentru fraieri, pana la alegeri au concediat si si-au pus doar oameni adica yesmeni de partid unii fara nici o legatura cu functia sau cu domeniul!!!
12
0
ba cine e ludovic orban asta?ha ha ha
12
0
Ar fi bine sa se sustina ideea de egalizare a salariilor din mediul privat cu cele salariile bugetarilor la pregatire si experienta egala dar nu in jos ci in sus, avand in vedere nivelul foarte scazut al salariului minim. Fara impozit pe munca, cu impozit progresiv pe venit, impozit mare pe jocurile de noroc si cele speculative la bursa si neaparat, fara scutiri de taxe la profitul multinationalelor care si-l externalizeaza sau cica sunt pe pierderi aka bancile.
7
3
Incepe cu tine !! Daca nu te facem noi somer din nou pe 6!
25
3
Desfiintati politai locala,scoateti toate fosilele de pensionari din administratii, mai rarefiati sotiile sau soti angajati,deja administratiile locale sunt transformate in asociatii familiale.Sunt administratii unde lucreaza tot neamul,increngaturile sunt toate angajate pe competente ?
19
1
sa dea afara pe toti cei care cumuleaza pensia cu salariul, sa inceapa cu ei si cu cei pe care ii numesc politic prin consilii de administratie pe cei care habar nu au si lucreaza intr o parte si sunt in consilii de adm la alte institutii nu stiu activitatea cum pot sa ia masuri bune ,pe cei care sunt directori ,medici si mai au si ore pe la facultate , cand le fac pe toate , codul muncii zice ca nu ai voie mai mult de 8 ore zi ,40 pe saptamana uni au si 2-3 contracte cand le onoreaza. Ca sa participe la sedinte lipsesc de la munca corect?
22
1
stai asa oleca nu va grabiti pentru ca alegerile astea le castiga psd
17
3
Primul dat afara este chiar el . Dupa care sefii organizatiilor judetene , etc. Nu au bani pentru alocatii?? Fals! Au bani pentru partide , pentru toti politrucii bagati in multe consilii de administratii , etc. Pastreaza legatura cu PSD : Misa la Mari Contribuabili, Sefa la ANAF, fina lui Stroe la M Sanatatii, etc. Vrajeala ordinara. Sa nu-l uitam pe D-L TIT si Brailoiu, prietenul lui Hutuca, mare liberal.
16
1
Desfiintati Politia Locala!Sugative la buget!
23
1
si a umplut buzunarele si nu mai vrea la guvernare. Cat a adunat intr un an de guvernare ii ajunge sa traiasca 2 vieti.
16
2
Voi chiar credeti ca se va impamanteni corectitudinea? Hahaha. Vor da afara si vor angaja pe ai lor,, care nu sunt puturosi si sunt competenti ca ala de la mures. Hahaha Pai crede cineva pe acest parazit care nu a muncit nicaieri? Da ne intelegem...angajat a fost, dar de muncit nu a muncit nicaieri!
18
1
sa vedem cum jartelele si puturosii care freaca menta prin primarii cu minim pe economie
17
4
De ce dureaza atat sa scapi de paraziti cu lefuri de 2 ori mai mari ca in privat si sunt si multi 1.5 milioane.In nici o tara nu se castiga mai mult la stat decat la privat pentru ca e ilogic si mai e o patura de viermi aia cu pensie speciala care culmea nu au facut nimic sa o merit.Tara de evul mediu unde sa pupi moaste e mai important decat sa gandesti.
18
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367