REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

În prag de sărbători, pensionarii constănțeni sunt în pericol să nu-și primească pensiile

În prag de sărbători, pensionarii constănțeni sunt în pericol să nu-și primească pensiile

Victor ROTARU 27 noiembrie 2023 | 00:00 55

Angajații Casei Județene de Pensii Constanța au pornit seria protestelor miercuri, 15 noiembrie, aceștia fiind nemulțumiți de tratamentul pe care îl primesc din partea guvernanților, de salariile mici, de condițiile de muncă, dar și de numărul de angajați. Începând cu data de 27 noiembrie, angajații CJP au intrat în gravă generală, iar Steliana Brighiu, Lider de Sindicat, a declarat pentru Replica faptul că virarea pensiilor pentru luna decembrie este în pericol dacă ministrul Muncii nu dă un răspuns pozitiv legat de problemele angajaților din cadrul Caselor Județene de Pensii. 

in prag de sarbatori, pensionarii constanteni sunt in pericol sa nu-si primeasca pensiile Imagini de la protestul angajaților CJP Constanța 

Începând cu 27 noiembrie, angajații din cadrul Casei Județene de Pensii Constanța au pornit greva generală. Cu toate că liderii de sindicat s-au întâlnit în cursul zilei de 24 noiembrie cu ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, nu s-a ajuns la un consens, astfel, angajații Caselor Județene de Pensii spun că nu vor face plățile necesare pentru ca pensiile să fie virate beneficiarilor, stârnind deja revoltă în rândul pensionarilor. 

„Noi vom rămâne în grevă și automat nu se va plăti tranșa a II-a de pensii”

Contactată de către reporterii de la Replica, Steliana Brighiu, Lider Sindicat CJP Constanța, a transmis faptul că s-a făcut o primă plată către oficiile poștale, însă, dacă până pe 4 decembrie nu se ajunge la nici un numitor comun, cea de-a doua tranșă nu se va mai plăti: „La acest moment noi am făcut plata primei tranșe de pensii din data de 24 noiembrie. Următoarea dată de plată este pe 4 decembrie. Plățile către conturi se fac săptămâna viitoare. Noi, ce am plătit către oficiile poștale, a fost prima tranșă de pensii în dat de 24. Dacă noi nu primim nici un răspuns la solicitările noastre, noi vom rămâne în grevă și automat nu se va plăti tranșa a II-a de pensii. Pe 4 noi trebuie să facem viramentele pentru tranșa a 2- a. Dacă nu se va discuta nimic, nu se vor face. Nici cei care vor primi plățile pe card nu pot sta liniștiți, pentru că nu s-au făcut încă plățile și nici nu o să se facă dacă rămânem în grevă. Momentan așteptăm. Vineri, 24 noiembrie, au fost liderii noștri de la București la discuții cu ministrul, dar nu s-a ajuns la nici un consens.” 

in prag de sarbatori, pensionarii constanteni sunt in pericol sa nu-si primeasca pensiile Imagini de la protestul angajaților CJP Constanța 

Ce nemulțumiri au angajații CJP Constanța

Principala nemulțumire a angajaților Casei Județene de Pensii este legată de salariu, însă aceștia cer și un tratament echitabil, condiții de muncă adecvate și suplimentarea personalului: „Noi solicităm salarii egale cu ceilalți colegii din sistemul bugetar, deblocarea posturilor, solicităm condiții decente de muncă, plata orelor suplimentare pe care le prestăm benevol de zeci de ani. Din 2019 nu au mai fost măriri de salarii. Salariul unui inspector superior, gradație 5, maximă ca vechime, la noi, la Casa de Pensii, este de 4.800 de lei, față de ANAF, aceeași funcție, unde are 7.500 de lei. Ei și-au câștigat majorarea salarială prin ordinul de ministru dat.”, a mai adăugat Steliana Brighiu, Lider de Sindicat al Casei Județene de Pensii Constanța.  
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468