REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

În preajma sărbătorilor de Paște, Asociația „Suflete deschise“, îndeamnă creștinii să facă fapte bune: Fii bun! Fii miracolul!

În preajma sărbătorilor de Paște, Asociația „Suflete deschise“, îndeamnă creștinii să facă fapte bune: Fii bun! Fii miracolul!

Replica API 18 aprilie 2020 | 20:32 1557

Aveți vreo hăinuță pe care n-o mai purtați, încălțăminte, jucării sau alte bunuri ce vă prisosesc? Îndrăzniți și aduceți-le celor sărmani, aflați în nevoie şi mare strâmtoare. Donațiile pot fi duse și la orice biserică. Dacă doriți să ajutați, însă nu vă puteți deplasa, puteți suna la numerele de telefon 0241.660.580; 072.256.7873; 0733.687.968, în intervalul 8.00-18.00, iar donațiile dumneavoastră vor fi preluate de echipa de voluntari ai Asociației „Suflete deschise“.

A devenit deja o tradiţie faptul că, mai mereu, Asociaţia „Suflete deschise“ se implică în acte de caritate și voluntariat, fiind alături de cei sărmani, de cei bătrâni, de cei neajutorați, de cei bolnavi sau de cei aflați în dificultate sau grele încercări.

În Vinerea Mare, voluntarii Asociației au dăruit în numele Domnului Hristos, pachete cu alimente oamenilor străzii din Constanța, care nu au mai încăput în adăposturile sociale, mai multor familii nevoiașe, dar și celor ce viețuiesc în Sanatoriul TBC Agigea.

Apoi, voluntarii au adus mângâiere și bucurie celor 106 de persoane vârstnice care viețuiesc în Căminul de Bătrâni de la Poarta Albă și care în prezent se află în carantină, alături de cei 32 salariați ai DGASPC. Apă, dulciuri, fructe, conserve, produse lactate dar și alte alimente au fost împărțite cu drag, tuturor.

Am hotărât să asigurăm masa de Paști, tuturor oamenilor străzii. Astfel 80 persoane aflate în adăposturile Serviciului Public de Asistență Socială, vor primi, în numele Domnului, micul dejun, prânz și cină, bucurându-se de toate preparatele tradiționale.

Să nu uităm că și astăzi, Hristos vine tainic la noi și prin chipurile smerite ale oamenilor fără adăpost, ale copiilor și bătrânilor abandonați, ale săracilor și bolnavilor, ale oamenilor singuri și întristați, flămânzi și neajutorați.

„Flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străîn am fost şi M-aţi primit; gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine”… „Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, (săracilor) Mie Mi-aţi făcut” (Mat. 25, 35-40).

Prezența tainică a Domnului Hristos în oamenii săraci și smeriți, „în acești frați prea mici“ ai Săi (cf. Matei 25, 37-40), se explică prin iubirea Sa milostivă și smerită pentru fiecare ființă umană. HRISTOS DOMNUL, ne descoperă de fapt că omul care ne cere ajutor este pentru noi o chemare la mântuire, dacă-l ajutăm, sau un obstacol în calea mântuirii, dacă-l neglijăm, căci: ,,Milostenia izbăveşte de la moarte şi curăţă orice păcat.” (Tobit 12, 9).

Omul care nu se dăruiește pe sine lui Dumnezeu, prin rugăciune, și semenilor săi prin fapte bune, sărăcește spiritual și se dezumanizează. Egoismul produce în om împuținare și moarte a vieții spirituale, iar iubirea și dărnicia aduc vieții omului împlinire și sfințire – un adevăr concentrat dealtfel și în înțelepciunea populară românească a expresiei: „Dar din dar se face Rai“, adică omul milostiv primește de la Dumnezeu Cel milostiv lumină, pace și multă bucurie în suflet.

Mulțumim echipelor, SC Delaco Distribution SRL, SC Dobrogea Grup SA, Selgros Cash &Carry SRL, vrednici samariteni, care ne sunt permanent alături în misiunea de însenina viață semenilor noștri, a celor aflați în dificultate.

Și fie că aceste triste stări sufletești, să nu ne piardă speranța ...și fie aceste trăiri, răstimp de apropiere între oameni, între oameni și Tatăl Ceresc.

Și să rugăm pe domnul nostru Iisus Hristos și pe Dumnezeu Tatăl Său întru veşnicie, în Lumina Sfânta a Învierii , să ne binecuvânteze şi milostivi să ne fie nouă, tuturor!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste CACATURI!
1
0
Campanie electorala PNL pe spatele nenorocirii care ne loveste. RUSINE PNL RUSINE NENOROCITILOR
1
2
ba,mai mergeti cu pomana si la securisti,pesedisti,aia cu pensii si salarii speciale.Sa va dea aia bani!
3
0
Primaria are in baza de date toate persoanele cu si fara venituri.Au fonduri si de la bugetul de stat ,de la UE.Primaria are obligatia sa dea tuturor persanelor tichetele.Unii au primit tichete si nu au platit impozitul.Toate persoanele fara venituri si ajutor se spala,nu numai cei peste 65 de ani cum hotareste primaria. Puteau sa ajute oamenii inainte nu dupa Paste.
3
0
Asta-i sistemul :imbirligare,magie si securism.Hristos e scos din mormint si pus la treaba sa faca propaganda,hobby cu pungi de mincare.
2
0
MOARTE PNL! MOARTE CIOLANIS! MOARTE ILIESCU! MOARTE PSD! MOARTE BASESCU! MOARTE PDL!
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212