REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

În PSD CEDEAZĂ NERVII, din cauza Codului Penal și Codului de Procedură Penală

În PSD CEDEAZĂ NERVII, din cauza Codului Penal și Codului de Procedură Penală

Replica API 2 ianuarie 2019 | 04:22 459

Premierul Viorica Dăncilă a dat semne că nu se grăbește cu adoptarea modificărilor la codurile penale, în ciuda apelurilor repetate și insistente din PSD privind urgența punerii în acord a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală cu acele modificări adoptate în Parlament și care fie au trecut de filtrul constituțional, fie se prezumă a fi constituționale din moment ce nu au fost atacate la CCR.

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus la Antena 3, la finalul anului trecut, că Guvernul trebuie să adopte „cât mai repede” OUG pe Codurile Penale și i-a transmis ministrului Justiției, Tudorel Toader, că apelul său „nu e o glumă”.

„Cat mai repede trebuie sa intre in vigoare codurile penale. Eu cred ca domnul Toader, intr-o perioada rezonabila, trebuie sa le prezinte premierului pentru a fi adoptate prin OUG, pentru ca balciul asta in care atacam intr-una la CCR nu poate continua. E o legislatie foarte importanta (...) Am suficienta apreciere pentru ministrul Justitiei, dar intervine un moment in care lipsa de decizie nu mai poate fi compensata. Nu sunt mofturi, nu se dau coduri pentru mine. Din ce am aflat, din ce în ce mai multi oameni inteleg ca toata aceasta poveste e o minciuna. Ca sa extinda blocajul, spun ca mai facem un dosar si cu aia, si cu aia, toate sunt pentru Dragnea. Nu putem bloca reformarea sistemului, aducerea dreptului la un proces liber la un nivel minim acceptabil. Nu e o gluma, sper ca ministrul sa inteleaga”, a spus Dragnea.

Pe de altă parte, premierul Viorica Dăncilă, s-a declarat răbdătoare cu ministrul Justiției pe subiectul OUG pe Codurile Penale, într-o discuție informală cu jurnaliștii, la Palatul Victoria.

Dăncilă a spus că nici măcar nu a discutat cu Toader despre un calendar privind adoptarea ordonanței de urgență. „Nu am stabilit când adoptăm OUG”, le-a spus premierul jurnaliștilor.

Șefa Guvernului a lăsat să se înțeleagă, fără să o spună explicit, că Ministerul Justiției ar avea deja un prim draft elaborat, însă proiectul nu este gata.

Întrebată când așteaptă de la Tudorel Toader un proiect final de OUG pe Codurile Penale, premierul le-a spus jurnaliștilor: „Eu sunt foarte răbdătoare”.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu a anunțat până în prezent care este stadiul proiectului.

„Toate lucrurile au un termen şi dacă nu e fix, e rezonabil. În funcţie de analiză", a spus acesta, despre OUG, pe 10 decembrie, după ce CExN al PSD a votat să îi ceară Guvernului adoptarea actului normativ.

Sursă: Știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pula-n cur de unde-ti vine ? de la psd , apoi sa ne-o sugi la toti , dar sa-i lasi si ma-tii , e pofticioasa !
0
1
@21:46 ca sa-ti mearga bine tot anul linge-ne la toti cacatul. Ca pula mea nu o meriti. Ia-o pe a idolului tau dragnea. Muie veorica, muie dragnea, muie pesede !!!
6
2
eine klaine popartzaine,asa se vede sie proasta asta de rosiori in germanica si-n romanica
6
0
D-na Prim ministru cu regret,dar sunteti prea Proasta pentru functia care o detineti.
8
1
Va tin atentia captata cu aceasta ordinanta si pe partea cealalta sunt facuti scapati toti aia care erau imaculati oricum. Distractie placuta!
7
0
dati voi ordonanta aia ca mai vedem dupa.Pe de alta parte nici bubonel nu e imbecil,fie nu e multumit de bonus fie stie ca intra la puscarie si el.O.U.G asta e un cartof prea fierbinte care o sa arda pe multi.Hai cu ordonanta,daca aveti tupeu
12
3
in cap cred ca vrei sa faci 2019 in cosciug la 2 m adancime.Te mananca freza si vrei sa fii scarpimat.Daca mai mananci cacat pe aici iti vom inchide gura definitiv zdreanta.
3
18
nai puscariasule, dar grabit mai esti- si noi suntem mult mai grabiti decat tine si nu ne vom gasi linistea pana nu te stim in siguranta, dupa gratii si nu oricum ci pe perioada nedeterminata- pasul urmatot fiind- expresie culeasa de pe un comentariu- costumul de brad
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212