REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

În România, s-a cerut încetarea ajutorării Kievului, cât timp ucrainenii 'își bat joc de români' acolo

În România, s-a cerut încetarea ajutorării Kievului, cât timp ucrainenii 'își bat joc de români' acolo

Valentina CAMARA 28 decembrie 2022 | 00:00 1013

România ar trebui să înceteze acordarea de asistență Ucrainei cât timp acolo "românii sunt batjocoriți", spune un titlu din publicația rusească Gazeta, citată de Rador. Acest apel a fost făcut de liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion. "România nu mai trebuie să ajute Ucraina dacă românii sunt batjocoriți în continuare acolo!".

George Simion

George Simion a numit noua lege ucraineană privind minoritățile naționale drept "o dezamăgire pentru comunitatea românească". Legea ucraineană a fost criticată și de primul vicepreședinte al Partidului Național Liberal Român, Rareş Bogdan. În opinia sa, Ucraina a acţionat "în mod nedrept şi jignitor" cu românii, care, după izbucnirea conflictului armat, "au dat dovadă de o solidaritate rar întâlnită în lume" - scrie ziare.com.

Anterior, Ministerul român de Externe și-a exprimat regretul în legătură cu adoptarea noii legi privind minoritățile naționale din Ucraina. "De asemenea, este regretabil şi faptul că legea a fost adoptată fără consultarea corespunzătoare a reprezentanților comunității românești din Ucraina" - a spus Ministerul de Externe într-un comunicat. Menţionăm că, la 13 decembrie, Ucraina a adoptat o lege privind minoritățile naționale, necesară pentru aderarea la UE.

În același timp, Ucraina are o lege a limbii, conform căreia cetățenii țării sunt obligați să folosească doar limba ucraineană în toate sferele vieții publice. Aceasta este îndreptată, în primul rând, împotriva limbii ruse, dar încalcă și drepturile altor minorități naționale. Pe 21 decembrie, premierul Ungariei, Viktor Orbán, a acuzat Kievul de crearea unui sistem de discriminare împotriva minorităților naționale încă din 2015. El a criticat legea ucraineană privind minoritățile naționale și a adăugat că, în acest moment, Ungaria nu va ridica problema în legătură cu solidaritatea cu Ucraina, potrivit știripesurse.ro  .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe George si Sosoaca ,daca iubesc ,,mama rusie “.
0
2
Ce aia a masii fac Ministrul de Externe, premierul, sefii celor doua camere dar mai ales Johanis? Proteste oficiale catre autoritatile ukrainiene si presedintele Zelinski, auntata UE ca in conditiile acestea ne vom opune aderarii si asa mai departe. Acelas tratament pe care l-am suferit si noi cand am inceput procesul de aderare. Adica vrei UE, NATO, ajutoare si toate celelalte dar cand trebuie sa te comporti ca un stat european devii un stat de aceeas factura ca agresorii rusi, este normal?
5
0
Are dreptate, isi bat joc de romanii din ucraina
11
1
Bat shit crazy George
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272