REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

În secolul XXI, o familie cu 6 copii trăiește într-un grajd, la marginea satului Ciocârlia. Video

În secolul XXI, o familie cu 6 copii trăiește într-un grajd, la marginea satului Ciocârlia. Video

Andreea CONDURACHE 23 decembrie 2023 | 00:00 3454

În satele și comunele din România, sunt sute de familii care trăiesc într-o sărăcie cruntă. N-au de nici unele și trăiesc doar din ajutorul social și din alocațiile copiilor. Astăzi vă prezentăm povestea familiei Coșmeanu care trăiește la aproximativ 40 de kilometri de municipiul Constanța, la marginea satului Ciocârlia de Jos. Șase copii și ai lor părinți locuiesc în anexa unui grajd pentru că nu au o casă, nu au avut niciodată, iar patronul tatălui le-a permis să își ducă traiul aici, pentru a nu sta sub cerul liber. Mama nu muncește, iar singurul venit al familiei este al tatălui și alocațiile copiilor.

in secolul XXI, o familie cu 6 copii traieste intr-un grajd, la marginea satului Ciocarlia. Videomama și cei 6 copii

În continuare, în satele și comunele din județul Constanța sute de familii trăiesc într-o sărăcie lucie, la limita subzistenței. Spre exemplu, la marginea satului Ciocârlia de Jos din județul Constanța, familia Coșmeanu trăiește de mai mulți într-o anexă a unui grajd, care le este şi dormitor, şi baie, şi bucătărie, alături de cei 6 copii, cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani.

in secolul XXI, o familie cu 6 copii traieste intr-un grajd, la marginea satului Ciocarlia. Videograjdul în care trăiește familia

Mirosul este de nedescris.... dar oamenii s-au obișnuit cu el. Poate nici nu-l mai simt, chiar dacă, nu este sănătos. Soarta nu a fost darnică cu familia Coșmeanu. Părinții nu și-au putut permite niciodată o casă.

in secolul XXI, o familie cu 6 copii traieste intr-un grajd, la marginea satului Ciocarlia. Video

Aceștia supraviețuiesc din salariul tatălui, un salariu modic, cât și din alocațiile copiilor și se bucură că li s-a oferit un adăpost deasupra capului. Patronul tatălui este salvatorul lor, cel care i-a primit în ograda lui... ,,Nici ajutorul de lemne nu putem să îl luăm pentru că nu suntem angajați, soțul muncește cu ziua, nu are carte de muncă. Ne descurcăm cu ce avem, nu avem încotro. Toți copiii merg la școală.”, spune mama, precizând că toți membrii familiei supraviețuiesc cu 2.700 de lei pe lună.

in secolul XXI, o familie cu 6 copii traieste intr-un grajd, la marginea satului Ciocarlia. Video

Femeia spune că singura dorință este ca cei mici să fie sănătoși și să își continue studiile. Ar vrea și o casă... dar momentan acest vis este departe de a fi realizat întrucât familia nu dispune de banii necesari. ,,Să fie ei sănătoși și să meargă la școală. Am dori și o casă pentru copii, să aibă condiții mai bune, dar ce să facem... de unde să luăm bani?”, a spus aceasta.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aceasta familie este originara din...!? Unde sunt rudele lor!? Mama, tata, bunici, unchi, matusi!? Sa mearga la locul lor de bastina! In Tulcea, Vaslui, Botosani, etc! Si daca ai facut un copil si este greu,l-ai facut si pe al doilea si este greu, l-ai facut si pe al treilea si este greu si tot asa pana la sase! Nu cumva este inconstienta!? Nu cumva cineva are o problema la cap!? Cum sa faci atatia copii, dac nu ai cum sa-i cresti! Ori esti dement , ori esti criminal! Iti bati joc de viata! Dumnezeu ti-a dat aceasta putere minunata , sa poti sa faci copii, sa procreezi situ iti bati joc de aceste fiinte!
2
0
Luati averea si bani lui marele hot PSD-istului Stroe Felix ca o are numai din furaciuni si din apa impinsa pe teava cu aer sa mearga ceasu.
2
0
Bai idiotilor care cometati cu rautate....viitorul acestei Tari sunt acesti amarati care chiar daca nu au multa scoala....nasc si cresc acesti copii asa cum pot ei.....Statul nostru impotent si oligofrem facum din imbuibati ca si Ciolacu,Tudose, Ciuca, asta este mare problema !! Sa-i ajute efectiv, sa le dea ajutoare,sa-i treaca prin viata, sa-i duca la scoala, sa faca afterscool gratis ptr acestia !!! La ce natalitate avem, faceti voi cate un plod idiot si ala cu 2 neuroni si cu droguri in cap sa plece la 18 ani in Anglia si sa ramana acolo ???!!!! Cum este mai bine mai idiotilor ???
4
2
a ...stat si a nascut copii e si asta o activitate incurajata de ...stat, cu carte de munca si pensie frumusica, pacat de copii!
4
2
Inconstienti . Asa umplem tara de copii fara copilarie . Ar trebui castrata si sa mearga fortat la munca . Copiii sa fie dati spre adoptie , sa nu mai fie chinuiti. O nesimtita .
7
1
Să le ducem haine, mâncare, bani, să nu se obosească cumva cu munca, viitorii traficanți de droguri și carne vie din ăștia amărășteni se nasc, sau vor fi ei traficati
9
7
Aceasta asa zisa “familie” este exemplul perfect al lipsei educatiei, al nivelului scazut de inteligenta, drept urma aceasta scroafa a fatat sase plozi… Ar trenui sa restrictionam numarul nasterilor nejustificate, precum in China, altffel ne ducem de rapa.
20
10
Saracia este crunta si este din pacate emblema actuala a Romaniei. Sigur ca se putea altfel,insa pentru asta era nevoie de educatie reala,de un stat al cetatenilor,nu impotriva lor si de lideri patrioti ,destepti ,cu inalta moralitate,nu ce avem acum. Cine stie,poate ca va fi bine peste un secol.
15
2
dupa care fiecare este responsabil de starea materiala in care se afla si societatea si conducerea politica nu au absolut nici o responsabilitate este de departe cea mai raspandita in capitalismul salbatic de tip american de la noi si din lume dar este evident gresita, bineinteles ca conducerea politica si societatea in ansamblu au responsabilitati si inca uriase iar actiunile lor consecinte deasemenea uriase; indiferent de defecte cei in nevoie trebuie ajutati mai ales in conditiile in care suntem deja o societate mult mai bogata ca cea din urma cu 30 de ani toate principiile crestine si necrestine recomanda asta iar ele cu siguranta nu sunt gresite
11
0
saracia, lipsa locurilor de munca si a conditiilor de trai,bautura, fumatul, lipsa educatiei,traditiile, natalitatea excesiva pentru alocatie sunt factorii care ataca majoritatea locuitorilor, satul romanesc se degradeaza pe an ce trece
15
2
Corect ar fi sa aratati si cum traiesc alti semeni ai lor deveniti miliardari din banii comunitatii furati cu succes...In acelasi secol XXI
15
2
majoritatea celor de mai jos au hulit. cresterea demografica, in romania este negativa. nemtii au primit imigranti de florile marului? asta arata cit de educati sint romanii!
5
10
pentru...POPA...nota 10 cu felicitari...la munca nu te duci ca...este...GREU... la scoala nu te duci ca-i si mai greu...dar de facut plozi este cel mai usor...nu te obliga nimeni sa faci tone de copii...vrei copii ...LA GREU..inseamna ca esti bogat...toate cele bune...
13
6
Guvernul ajuta iimputitii de ukrainieni nu pe ai nostri
13
9
lipseste si nu numai la tara. Educatia sexuala , unde sunt asistentii sociali? Pentru ce atatia copii, suflete chinuite?? Lasati bogatii sa faca copii, isi permit sa-i imbrace si sa-i hraneasca. Ai facut unu, doi, destul. Mergi la munca sa-i cresti!
20
3
din ce zona a tarii au ajuns prin dobrogea ?
10
7
Ce, făcutul copiilor angro nu este munca???!!! Ele "fata (nu baiat)", dar nu răspund pentru viitorul celor făcuți!!! De ce???!!!
13
2
Când nu ai ocupație ce poți face......?
10
1
POPA...nu te cunosc ..dar dupa ce am citit comentariul tau nici nu ti-as dori sa te cunosc....poate nu toti au avut o sansa sau posibilitatea sa craesca asa cum au si-ar fi dorit in viata ..si uite un exemplu elocvent ( pre lung cuvantul?) esti chair tu ..ai internet ..probabil ai o casa ..dar esti un retardat cum rar intalnesti ....poate cine stie ...soarta ne va aduce impreuna pe o aleea ingusta intr-o noapte ....inteleptule ...
12
10
O vaca nesimtita care aduce pe lume copii pentru care nu are nimic de oferit. Astea merita castrate si copiii luati. Si acum stau la mana intinsa ca mama nu munceste, sta
14
17
"În satele și comunele din r*mânia, sunt sute de familii care trăiesc într-o sărăcie cruntă" adevarul este ca sunt un numar necunoscut de familii si persoane in saracie crunta in toata tara la orase si sate dar nu stim numarul lor ptr ca mafia guvernamentala refuza sa faca o astfel de statistica corecta de 34 de ani si ne minte ca totul e bine; eurostat ne-a spus recent ca avem cel mai mare numar de saraci din ue 34,5% iar asta nu inseamna cateva sute si alte cateva zeci de procente in risc de saracie deci care stau numai putin mai bine ca primii
22
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272