REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

În sfârșit! Încep lucrările de modernizare a gărilor CFR din sudul litoralului!

În sfârșit! Încep lucrările de modernizare a gărilor CFR din sudul litoralului!

Andreea VLAICU 21 mai 2024 | 00:00 1787

A fost atribuit contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare și reabilitare a 47 de stații de cale ferată din România, printre care se află și stațiile Neptun Hc, Costinești Tabără, Ciulnița și Mangalia. Lucrările vor fi executate de 5 firme, și anume Construct I.N.G., I.S.P.C.F., Arcada Company, Spiact Craiova și Pro Ami’s Consulting SRL. Valoarea totală a proiectului este de peste 15 milioane de lei. Replica de Constanța a mai abordat subiectul gărilor aflate în stare avansată de deteriorare. De o perioadă lungă de timp nu s-a mai acționat asupra stațiilor care, până la urmă, reprezintă imaginea litoralului. 

in sfarsit! incep lucrarile de modernizare a garilor CFR din sudul litoralului! Gara Neptun

Drumul care leagă Constanța de stațiunile din sud este parcurs, în plin sezon estival, în câteva ore, asta pentru că toți cei care s-au perindat la conducerea țării nu au fost în stare să „croiască” o alternativă... Urmează să înceapă lucrările la Drumul Expres... când, nu se știe! Până atunci, însă, după lungul drum spre marea din sud, odată ajunși în stațiuni, șoferii se iau cu mâinile de cap. Locuri de parcare ioc, așa că acestea sunt o adevărată loterie. De parcă nu ar fi fost de ajuns, în unele locuri se mai fac și lucrări de reabilitare a carosabilului, așa, ca să arate primarii cât sunt ei de gospodari…

in sfarsit! incep lucrarile de modernizare a garilor CFR din sudul litoralului! Gara din Costinești

La fel de neplăcut este și pentru turiștii care vin la mare cu trenul... fie că vorbim de Neptun, Eforie, Costinești odată ajunși în gară. Toate arată jalnic, ca după război, cu peroane neamenajate corespunzător, călătorii fiind nevoiți să facă adevărate acrobații pentru a urca și a coborî din tren.

Încep lucrările de modernizare a stațiilor CFR

Iată, însă că, în sfârșit, stațiile Regionalei CF Constanța vor fi modernizate! Contractul pentru proiectarea și execuția de lucrări aferente obiectivului de investiții "Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din România – SRCF Constanța, 4 stații: Neptun hc, Costinești Tabără, Ciulnița și Mangalia – Lot 2 Costinești Tabără" a fost atribuit recent.

in sfarsit! incep lucrarile de modernizare a garilor CFR din sudul litoralului! stație Mangalia

Firmele ce se vor ocupa de modernizarea celor 4 stații sunt Construct I.N.G., I.S.P.C.F., Arcada Company, Spiact Craiova și Pro Ami’s Consulting SRL. Valoarea contractului este de 15.285.568,12 lei.

in sfarsit! incep lucrarile de modernizare a garilor CFR din sudul litoralului! stație Neptun

Ce lucrări presupune contractul

Principalele lucrări necesare care se vor executa sunt: modernizarea/repararea clădirii din stația de călători prin demolarea clădirii existente din stație și realizarea/construcția unei noi clădiri de călători pe amplasamentul celei existente (inclusiv instalațiile aferente); asigurarea cu sisteme de ventilație/încălzire, instalații electrice, sanitare, termice, PSI etc; demolarea peroanelor existente și realizarea unui peron nou; amenajarea și sistematizarea accesului la peron; amenajarea trecerii la nivel; lucrări de telecomunicații inclusiv supraveghere video; refacerea branșamentelor de utilități; refacerea sistemului de drenaj; asigurarea elementelor de siguranță și confort pentru călători, reprezentate de balustrade, garduri de siguranță între linii, rampe pentru persoane cu dizabilități etc.

in sfarsit! incep lucrarile de modernizare a garilor CFR din sudul litoralului! stație Costinești Tabără

Despre firmele câștigătoare

Construct I.N.G. este o firmă din Satu Mare, înființată în anul 1994 iar obiectul de activitate este „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. În 2022 a raportat o cifră de afaceri de peste 17 milioane de lei, profit de aproape 4 milioane de lei și datorii de 4,7 milioane de lei. Unicul administrator și asociat al firmei este Vasile Cicio.

in sfarsit! incep lucrarile de modernizare a garilor CFR din sudul litoralului! gara Neptun

I.S.P.C.F. SA este o firmă din București și a fost înființată în 1992. Obiectul de activitate al firmei este „Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”. În anul 2022 a fost înregistrată o cifră de afaceri de 21,8 milioane de lei, profit de aproape 2 milioane de lei și datorii în valoare de 11 milioane de lei. Firma are un singur asociat și anume Constantin Hartan.

in sfarsit! incep lucrarile de modernizare a garilor CFR din sudul litoralului! stație Ciulnița

Arcada Company o societate din Galați, fiind înființată în 1994. Obiectul de activitate este „Construcția de poduri și tuneluri”. În anul fiscal 2022, cifra de afaceri a înregistrat valori de 553 de milioane de lei, profit de 92 de milioane de lei, dar și datorii de 217 milioane de lei. Asociații majoritari sunt Spiru Manțu și Mihai Huma, cu câte 44% din acțiuni. 

Firma Spiact Craiova, din Craiova are ca obiect de activitate „Fabricarea materialului rulant” și a fost înființată în anul 2002. În 2022 a raportat o cifră de afaceri de 27,6 milioane de lei, profit de aproape 2 milioane de lei și datorii în valoare de 11,6 milioane de lei. Societatea are 2 asociați Laurențiu Dinu cu 66% din afacere și Petru Dan cu 34%.

in sfarsit! incep lucrarile de modernizare a garilor CFR din sudul litoralului! gara Neptun

Pro Ami’s Consulting SRL, firmă înființată în 2009, în Iași, are ca obiect de activitate „Activități de consultanță pentru afaceri și management”. În anul 2022 au înregistrat cifre de afaceri de aproape 1,9 milioane de lei, profit de 1,1 milioane de lei și datorii de 229.000 de lei. Pro Ami’s Consulting SRL are ca acționar majoritar pe Irina Stoian, având 85% din firmă, și pe Christian Roca cu 15%.

in sfarsit! incep lucrarile de modernizare a garilor CFR din sudul litoralului! gara Costinești

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba jegurilor vrem trenuri și la ore bune nu mai loati șpăgi de la metropolitan pe ruta Constanța Mangalia
4
0
Tot a urina o sa miroasa ca cfr nu are bani sa plateasca femei de servici
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436