REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
12.4° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

În sfârşit, se ia în calcul un sistem de monitorizare video în Constanța: iată planul!

În sfârşit, se ia în calcul un sistem de monitorizare video în Constanța: iată planul!

Replica API 19 octombrie 2019 | 16:03 485

Proiectul SAFE CITY

Proiectul SAFE CITY

Un proiect important pentru siguranța constănțenilor se află în atenția comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Constanţa, urmând ca acesta să fie introdus spre dezbatere şi aprobarea consilierilor în şedinţa de la sfârşitul acestei luni. Este vorba despre aprobarea documentatiei tehnico-economice aferente obiectivului de investiții „Creşterea siguranţei în municipiul Constanţa - SAFE CITY 20 prin realizarea unui sistem operaţional integrat de monitorizare " - etapa Studiu de prefezabilitate (SPF). Monitorizarea video a fost solicitată insistent de cetăţeni, iar acum Primăria Constanţa face primele demersuri în acest sens.

Scopul proiectului este acela de a proteja populaţia împotriva faptelor antisociale, de a aduce un plus de linişte şi confort psihic în rândul celor care ştiu că sunt protejaţi într-un fel. Ideea instalării unui astfel de sistem este de a ajuta autorităţile, să intervină eficient, să ofere probe concludente, să ajute persoanele aflate în dificultate, fie că este vorba de criminalitate sau situaţii de urgenţă, incendiu, accident, stare de sănătate, inundaţii,etc. Obiectivul subsidiar al acestui studiu este realizarea unel investiţii novatoare, care să ofere suport pentru indeplinirea atribuţiilor unor instituţii, pentru creşterea calităţii activităţilor acestora, după cum urmează: Inspectoratul de 3andarmi Judeţean Constanţa; Inspectoratul de Politie Judeţean Constanţa; Serviciul Imigrări Constanţa; Inspectoratul General al Politiel de Frontieră/Garda de Coastă; Inspectoratul General pentru Situaţii de urgentă; Comandamentul Flotei; Poliţiei Locale Constanţa; Salvare şi alte. În acest sens, s-a achiziţionat serviciul de realizare a studiului de prefezabilitate aferent obiectivului de investitii „Creşterea siguranţei în municipiul Constanţa - SAFE CITY 20 prin realizarea unui sistem operaţional integrat de monitorizare ".

Obiectivul de investiții urmărește creșterea siguranței cetățenilor pe 406 zone de interes conform studiului de prefezabilitate: la intrările şi ieşirile din municipiu - conform Lista zone vizate; la intrările şi ieşirile din port - conform Lista zone vizate; în zona Gării li a autorgarilor, în zonele marilor intersecţii / sensuri giratorii- conform Lista zone vizate; în zonele şi intersecţiile / sensuri giratorii în care, conform statisticilor, se produc frecvent ambuteiaje, în zonele şi intersecţiile/ sensuri giratorii în care, conform statisticilor, se produc frecvent accidente rutiere - conform Lista zone vizate; în zonele şi piaţetele pietonale - conform Lista zone vizate; în zona pietelor - conform Lista zone vizate în parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, statii de biciclete, în zona Stadionului Farul Constanta.

Alte zone vizate sunt: zona faleză, acces plajă, zona Mamaia (Sat Vacanță, promenadă), în zona restaurantelor cu specific al altor naționalități, în zonele în care sunt amplasate clădiri emblematice pentru judeţ şi municipiu, monumente istorice şi muzee, având în vedere importanţa şi valoarea culturală a acestora. Totodată, vorbim despre zonele instituțiilor publice importantă, instituții religioase, instituții de cultură și spitale, de ăarcările mari din municipiu, de intrările şi ieşirile din/ în parcările tuturor mall-urilor aflate pe raza municipiului Constanţa; de intrările în instituţiile şcolare şi pe drumurile până la şcoli și căile acces ale cartierului de locuințe sociale.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doaaaamne esti distrus sa mor eu hahaha , esti incredibil cum postezi la fiecare stire , te-au futut in cur makidonii de esti asa rasculat hahahahaha ?
0
0
Domnule primar, va rugam sa nu ne mai bombardati cu proiecte fantastice. Aceste minciuni ordinare, alaturi proiectele cu poze de 2 lei, facute pe calculator, de un elev de clasa a 4 a, nu fac decat sa ne enerveze si mai mult. Va reamintesc ca ati promis camere si la ultimele alegeri. Domnule primar, sunteti penibil! Nu ati facut absolut nimic bun pentru acest oras! Sa fim realisti! Orasul arata execrabil. Un om cu onoare, ar fi demisionat demult, avand in vedere ca nu a fost in stare sa si onoreze functia! Dar se pare ca dvs. nu stiti si nu ati auzit de acest termen. RUSINE!
2
0
camere de supraveghere nu vor fi pt ca boracii de makedoni trebuie sa se faleasca cu masinile lor facute de papu din mancare reciclata hoteluri insalubre si baldachine cu saltele soioase pe care s-au cremuit interlopi si pitipoance fara bon fiscal .
3
1
Alte minciuni marca psd Fagadau. Suntem satui de proiecte care nici macar nu au demarat. Ei nu au fost in stare ani de zile sa dea un var pe casino. In rest nimic. Tot cu prosteala ieftina si promisiuni. Hai MARS.
6
4
Pai totul ramane doar la stadiul de plan ha ha
11
2
Minciuni electorale. Toti banii se sifoneaza pe studiu de PREfezabilitate, apoi pe fezabilitate si cind o fi sa ia camerele... ciuciu.
9
3
minciuni electorale
10
3
Sa se monitorizeze zonele unde se dau spagile .Segeaba prind unul de arunca o tigara , daca nu prind pe unul ce ia spaga pt o autorizatie..E simplu
11
4
Nu inteleg de ce nu se monitorizeaza toate strazile din oras,incusiv toate iesirile din oras,pentru primarie investitia este nesmnificativa,nu ar mai fi talharii,batai ,furturi...
14
3
Nu scapati din vedere zona Mihai Viteazu si inersectia cu Ctin .Bratescu. Noaptea , Mihai Viteazu, pina la bdul .Mamaia se transforma in pusta de curse. Urmariti zonele cu incidenta maxima a accidentelor rutiere.
14
3
Judetele si orasele mari exista camere.In Cta se doreste inca ca tiganimea sa faca ce vrea,aia din Grivitei,Tomis 3 si mai ales HCoanda.In alte tari iti trimit amenda cu poza acasa,daca ai mers cu masina pe rosu,ai parcat in loc nepermis,ai depasit viteza.Toate zonele aglomerate au camere,magazinele mari,intersectii,zone rau famate,primarie,stadion,parcuri.La fel si in autobuze,au camere,taxarea pe la sofer si nu mai umbla nimeni gratuit.De cand promite Fgadau camere.Lasa ca iesim la alegeri si votam pe cineva ce va face toate astea si va muta HC pe roti pana in Palas.
26
3

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389