REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

În Spania, creşte furia împotriva vizitatorilor străini: „Duceți-vă acasă!”. Video

În Spania, creşte furia împotriva vizitatorilor străini: „Duceți-vă acasă!”. Video

Andreea CONDURACHE 17 aprilie 2024 | 08:35 448

 De la Insulele Baleare la Insulele Canare, trecând prin Barcelona și Malaga, mișcările anti-turistice se înmulțesc în Spania, a doua destinație din lume, obligând autoritățile să ia măsuri pentru a concilia bunăstarea locuitorilor cu un sector economic crucial, relatează agenția AFP.

 in Spania, creste furia impotriva vizitatorilor straini: „Duceti-va acasa!”. Video

„Insulele Canare nu mai suportă”: sub acest slogan, un apel la manifestații a fost lansat sâmbătă pe insulele acestui arhipelag din largul coastei de nord-vest a Africii, apreciat pentru peisajele sale vulcanice și soarele constant. Scopul este de a opri construcția a două complexuri hoteliere în Tenerife, insula principală a arhipelagului, și de a se asigura că locuitorii și mediul înconjurător contează mai mult în fața a ceea ce este considerat a fi un boom necontrolat al turismului.

 „Insulele noastre sunt o comoară care trebuie apărată”, afirmă „Canarias se agota” („Insulele Canare sunt epuizate”), colectivul din spatele acestei mișcări. Unii dintre membri au intrat săptămâna trecută în greva foamei pentru a pune presiune asupra autorităților.

Anul trecut, Insulele Canare au primit 16 milioane de vizitatori, de șapte ori mai mulți decât cei 2,2 milioane de locuitori. Este un bilanț extrem de ridicat, având în vedere „resursele” locale, spune Victor Martin, purtătorul de cuvânt al ONG-ului, care denunță „o evoluție sinucigașă”. Această furie nu este izolată, deoarece mai multe mișcări „anti-turistice”, care se bucură de popularitate pe rețelele sociale, au apărut în ultimele săptămâni și în alte părți ale țării.

 La Malaga, centrul turismului „sol y playa” (soare și plajă) din Andaluzia (sud), autocolante cu sloganuri neprietenoase au fost lipite pe pereții și ușile unităților de cazare turistică („Aici a fost casa mea”, „Pute a turiști”, „Duceți-vă acasă”…).

Aceeași stare de spirit este valabilă și pentru Barcelona și Insulele Baleare, unde activiștii au montat panouri false la intrarea pe anumite plaje, avertizând, în limba engleză, asupra riscului de „căderi de pietre” sau de înțepături de „meduze periculoase”, cu scopul de a speria vizitatorii.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
turistii astia, nu stiu logool litoralului romanesc "veniti fraierilor".
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272