REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

În timp ce colegii protestează, o profesoară din Constanța se plimbă prin Republica Dominicană

În timp ce colegii protestează, o profesoară din Constanța se plimbă prin Republica Dominicană

Ana Maria LIPAN 26 mai 2023 | 00:00 9355

În timp ce colegii de breaslă protestează, Codruța Began, profesor de educație fizică și sport în cadrul Școlii Gimnaziale nr.3 „Ciprian Porumbescu” din Constanța se plimbă în Republica Dominicană. Fosta concurentă a competiției Survivor România și-a luat mai multe zile de concediu neplătit pentru a participa la finala emisiunii. Began nu pare deranjată de salariile mizere din învățământ, întrucât câștigă mai bine din televiziune.

in timp ce colegii protesteaza, o profesoara din Constanta se plimba prin Republica Dominicana

Codruța Began lucrează la Nutrifit Studio Gym și este soția lui Radu Began, antrenor la echipa feminină de volei a CSM Constanța și antrenorul secund al naționalei feminine de volei a României. Aceasta a ajuns în atenția publicului după ce a participat la “Survivor România” 2023, făcând parte din echipa Războinicilor. 

in timp ce colegii protesteaza, o profesoara din Constanta se plimba prin Republica Dominicana

Ce mulți uită însă este faptul că Began activează și ca profesor de educație fizică și sport, în cadrul Școlii Gimnaziale nr.3 „Ciprian Porumbescu” din Constanța. Conducerea unității de învățământ ne-a confirmat faptul că, pe perioada desfășurării emisiunii, aceasta și-a luat concediu fără plată. 

in timp ce colegii protesteaza, o profesoara din Constanta se plimba prin Republica Dominicana

Salariul mizer pe care îl primesc cadrele didactice nu pare a fi un motiv de supărare pentru antrenoare, care a petrecut aproape 2 luni în competiția desfășurată în Republica Dominicană, fiind remunerată săptămânal cu o sumă ce variază între 1.000 și 1.500 de euro.

in timp ce colegii protesteaza, o profesoara din Constanta se plimba prin Republica Dominicana

În timp ce colegii de breaslă protestează și intră în grevă, Began se plimbă fără griji. Aceasta a participat la finala showului, pe 24 mai a.c., în timp ce activitatea școlară a fost sistată de sindicaliștii din învățământ. 

in timp ce colegii protesteaza, o profesoara din Constanta se plimba prin Republica Dominicana

În tot acest timp, Began nu a transmis un mesaj de susținere profesorilor ce solicită rezolvarea problemelor din sistem și îndreptarea nedreptăților salariale pe care le suferă de ani de zile. 

in timp ce colegii protesteaza, o profesoara din Constanta se plimba prin Republica Dominicana
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E adevarat ca salariile lor sunt mici,ma refer doar la o parte, ,la unii ca debutantii sau cei din zone mai izolate cu putini elevi,ca directorii si put orile(par azitii gen secretare sau personal administrativ angajati pe pile) din sistem au destul..dar problema e ca au si ei obiceiul ,ca la doctori,sa ceaara de la oameni si copii oricat ar avea salariile si daca le maresc tot vir avra tupeul sa xeara de la parintii si reprezentantii parintilor tot felul de bani pt activitati si scoala desi e interzis de lege.
1
0
Izda este la produs.o da pe bani,la dominicani.
3
6
Din păcate se vede și de aceasta data cât de mult ii doare pe "dascăli" undeva... Dar și greva e tot în favoarea lor. Meditațiile continua, banii se încasează și ni ci dracul nu i întreabă de unde atâtea mașini de lux, cadouri, vacanta de lux, și bani la saltea pe meditații la greu! Marș la școală sau nu tot aia e... Nexam educație cu cadre didactice care abia trec de examenele de..... Sa le fie rușine! Când am scăpat de meditații am m am bucurat mai mult decât as fi lichidat un credit.. Asa ca "unde sunt tunurile pe ei" domnilor de la Anaf!?! Sau e valabil doar pentru cei care bând trei surcele în piețe sau în butigue.....
7
4
Replica, de ce stergi comentariile? Ati facut o stire de tot rahatul si acum stergeti comentariile care nu va convin, parca presa sustine democratia, voi nu?
10
3
Păi dacă are 3 facultăți, educație, fizică și sport, nu ca ceilalți colegii
7
2
Ce "salar" mizer? Putori ca astea numiti profesori.Astia nu merita nici salaruiul minim pe economie sa il primesca de la stat.Mananca majoritatea banii statului stand degeaba la stat. Au cateva ore de predat pe saptamana,au zile libere,sporuri,concedii ,vacante mari de vara de iarna..toamna .. de coit. Nu lucreaza ca la privat pe salariul minim,fara libere,fara carti de mnca,fara concedii neplatite.Privatii nu dau vouchere.Profesorii sunt ca medicii se lauda cu blanuri,bijuterii,case averi ,masini cu vacantele lor scumpe afara,mersul la SPA, cafelele lor scumepe pe care le beau,bauturile lor scumpe,casele lor. Din ce dracu au si posteaza toti pe toate retelele de socializare plimbarile din vacantele facute daca ei nu au Bani? Au salarii mari si o duc saracii atat de... "p***t".Jivine nestule nenorocesc copiii.Isi bat joc de ei.Santajisti nenorociti. Se folosesc de copiii minori ii duc la Bucuresti la greva lor sa le sustina infractiunile comise de peste 34 de ani in invatamant.
8
9
Foarte bine.Merge pe banii ei,nu ai statului ca Iohanns in plimbarile lui de lux. Concediul fara plata este asumat,si e o rautate gratuita sa te iei de aceasta persoana. Era bine daca si alti profesori si-ar gasi de lucru pe bani buni,sa lase gloatele de ,,hateri'' in zeama lor,autoeducata din ficatii personali.
12
4
Subiect de maxima importanta locala si nationala!
6
5
Rușine societăți noastre ! Oameni fără scrupule și fără caracter , o țara de gunoaie
17
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108