REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

În trei luni, ar putea începe construcția Spitalului de Cardiologie și Oncologie

În trei luni, ar putea începe construcția Spitalului de Cardiologie și Oncologie

Virgil STOIAN 18 mai 2024 | 00:00 1634

Primăria Constanța a urcat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice documentația pentru achiziția lucrărilor de construire a Policlinicii Municipale, specializarea cardiologie și oncologie.

in trei luni, ar putea incepe constructia Spitalului de Cardiologie si Oncologie

Construcția efectivă ar putea începe în aproximativ 3 luni, având în vedere că pentru această achiziție nu a mai fost nevoie de verificarea documentației de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice, fapt care a scurtat semnificativ procedura de achiziție.

Valoarea proiectului „Policlinică Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”, care va fi construită prin Planul Național de Redresare și Reziliență, are o valoare de peste 100 de milioane de euro, din care finanțare nerambursabilă prin intermediul PNRR 98.053.531,86 euro. Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026.

in trei luni, ar putea incepe constructia Spitalului de Cardiologie si Oncologie

 

Noul spital va fi amplasat pe b-dul Aurel Vlaicu, în zona Dacia Service pe un teren în suprafață de 32.605 mp. Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri, compuse din 8 corpuri, cu regimul de înălţime P+M+5E, suprafaţă construită 4685,50 mp și suprafață desfășurată 22.105,79 mp.

Dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanţă asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene.  De asemenea, municipalitatea își dorește crearea unui spaţiu centrat în jurul nevoilor pacientului și crearea unui mediu terapeutic, capabil să reducă stresul generat de actul medical.

Noul spital va beneficia de cele mai noi şi înalte tehnologii în ambele faze de realizare, cea constructivă şi cea a echipamentelor şi aparaturii, precum şi un nivel de digitalizare şi sustenabilitate inexistent în regiune.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar putea incepe! Asta e faza! Adica dupa alegeri ar putea incepe. Dar nu va incepe. Cel mult gropile. Ca atat stie primarul wc. Sa sape transee! Asa i-a invatat pe marinarii de la academie. sa sape transee in...marea neagra.
5
2
Minciuni minciuni pentru voturi jigodiile draq….
8
2
Intr o luna sa scapam de mincinosul wc! Asta pune doar borduri, pavele, stalpisori si indicatoare rutiere si asfalteaza de mantuiala. Votati STELIAN ION!
7
3
ce ne votati va facem si un canal Gara-Mamaia dar numai votati-ma! Va rog, nu ma trimiteti la pensia specialaaa!
9
1
Drumul Mătăsii (Str. Cuza vodă), lung de jdemii kilometri, când e gata? Nu avem poze cum arată o stradă asfaltată?
6
1
Sau nu ar putea începe. Fagadau avea în campanie poze mai frumoase, minciuni mai gogonate.
7
1
se defineste dupa numarul de paturi nu suprafata si valoare
13
0
Mi se pare doar mie sau Constanta e singurul oras care a performat asa ceva in mandatul din 2020 incoace?
4
10

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436