REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Încă o arestare după noul Cod Penal: tâlhari din Năvodari, băgaţi după gratii

Încă o arestare după noul Cod Penal: tâlhari din Năvodari, băgaţi după gratii

Replica API 7 februarie 2014 | 00:00 139

Unul dintre infractori este minor

Unul dintre infractori este minor

Încă un exemplu dat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la noile coduri, şi anume cel Penal şi de Procedură Penală. Este vorba despre cei doi tineri, dintre care unul minor, din Năvodari, care au bătut şi tâlhărit o persoană şi au mai avut o tentativă, care, iată că au fost arestaţi. Ei au fost prezentaţi instanţei de judecată, ce a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa s-a constituit un dosar ca urmare a sesizării transmise de către lucrători de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Oraşului Năvodari, având ca obiect infracţiunea de tâlhărie. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că la data de 03.02.2014, inculpatul D.D.I. (minor), prin exercitarea de violenţe, a deposedat persoana vătămată B.C. A. de bateria acumulator a telefonului mobil şi de cheile de la locuinţă, în timp ce aceasta se afla în scara unui bloc de pe strada Mării din oraşul Năvodari. Ulterior, în cursul aceleiaşi zile, inculpatul D.D.I. s-a întors însoţit de inculpatul V.A. (minor) în incinta respectivului bloc şi, împreună, au exercitat violenţe asupra aceleiaşi persoane vătămate în vederea deposedării de telefonul mobil. Persoana vătămată a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale. Organele de cercetare penală au dispus începerea urmăririi penale pentru faptă, procurorul dispunând ulterior continuarea urmăririi penale faţă de D.D.I. şi V.A. pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, respectiv tentativă la infracţiunea de tâlhărie, aceştia devenind, astfel, suspecţi. După audierea suspecţilor şi finalizarea activităţilor probatorii dispuse de procuror în cauză, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de suspecţi, aceştia dobândind calitatea de inculpaţi, procedându-se la o nouă audiere. Ulterior, procurorul a întocmit referat cu propunere de arestare preventivă, cererea fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Constanţa, care a dispus emiterea unor mandate de arestare pe numele inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. "Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", au ţinut să transmită procurorii.

Lilliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272