REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Încă un contract pentru „băieţii deştepţi” de la RADET. Tunuri de 16 milioane de euro în ultimii ani

Încă un contract pentru „băieţii deştepţi” de la RADET. Tunuri de 16 milioane de euro în ultimii ani

Replica API 22 decembrie 2017 | 00:00 889

Lucrări fără licitaţie

Lucrări fără licitaţie

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa a atribuit încă un contract unor mai vechi prieteni ai regiei locale, beneficiari exclusivi ai acestui gen de servicii. Şi de această dată, „băieţii deştepţi” de la RADET au fost singurii care au depus oferte la cererea regiei. De-a lungul ultimilor ani, firmele acestor băieţi au primit contracte de peste 16 milioane de euro de la stat.

RADET a atribuit pe 11.12.2017 un „contract de verificări metrologice, revizie, reparaţii contoare de energie termică”, în urma unei cereri de oferte la care s-a înscris o singură firmă. „Serviciile de verificări metrologice, revizie, reparaţii contoare de energie termică sunt necesare în vederea menţinerii în funcţiune a parcului de contoare de energie termică aferent sistemului centralizat de alimentare cu energie termică a municipiului Constanţa”, se arată documentaţia de atribuire. Valoarea estimată iniţial a contractului era de 224.136 lei, iar firma Fluid Serv Metrologie SRL s-a angajat să ducă lucrările până la capăt pentru 224.019,27 lei, fără TVA.

Cine sunt „băieţii deştepţi”

Fluid Serv Metrologie SRL a fost înfiinţată în 2014 în locul fostei Fluid Serv SA, intrată subit în faliment în acelaşi an, pentru nişte datorii ridicole, de doar 300.000 lei, în condiţiile în care firma derula afaceri de peste 13.000.000 lei. Fluid Serv Metrologie SRL are ca domeniu de activitate testare şi analize tehnice şi a raportat pentru aul trecut afaceri de 781.440 lei şi un profit net de 153.504 lei, cu nouă angajaţi, dar şi datorii de 151.678 lei. Firma este deţinută de Sorin Zaif, Costin Alexandru Pitu (ambii cu câte 40%) şi Daniel radu Isopescu, cu 20%. Administratorul Fluid Serv Metrologie SRL este Sorin Zaif.

Zeci de contracte cu statul

Fluid Serv Metrologie SRL continuă tradiţia Fluid Serv SA în ceea ce priveşte contractele cu RADET. Aproape de fiecare dată, fie că vorbim de înţelegerea de zilele trecute, de cea din 2015 (peste 349.000 lei), din 2013 (peste 560.000 lei), din 2011 (peste un milion de lei), contractele au fost oferite fără licitaţie sau în urma unor proceduri ciudate, în care a fost, de regulă, singura participantă.

Potrivit datelor centralizate de SEAP, Fluid Serv SA şi Fluid Serv Metrologie SRL au primit în ultimii ani peste 40 de contracte de peste 16.000.000 de euro de la stat. În afară de RADET, au contribuit la această sumă Compania Naţională de Investiţii, Primăria Sălcioara (Dâmboviţa), Comuna Niculiţel, Comuna Albeşti, Comuna Valu lui Traian, Universitatea Maritimă Constanţa etc.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
intr-o tara sintr-un oras conduse de MAFIOTI MAKIDONI si nu numai,unde s-a furat mai rau decat in zimbabwe,tzatza de supt pe nume radet era normal sa falimenteze.escrocii makidoni si altii au capusat si paraziteaza C-ta in continuare,pana la devalizarea completa.NORMAL ca un sistem centralizat era de-o mie de ori mai bun si sigur,dar in Romania nu se poate ca nu se vrea.noi avem coaie-n talpi si ne vine greu sa mergem sa dam jos clica de jepcari de la conducerea stinei pardon primariei C-ta.Intr-o alta Romanie,Radet spulbera orice concurenta,DAR NU SE VREA.
1
0
Sorin Zaif m-a angajat ca bona filipineza la nepoata lui si isi bate joc de mine. La inceput a promis bani frumosi, dar apoi imi da doar bani de supravietuire. Si mai vrea sa-i fac si masaj erotic !
0
0
Articol de cacat facut la comanda mafiota. DISTRUGEREA RADET ESTE SCOPUL VANZATORILOR DE GAZE! Prostii monteaza bombe in casa si dupa platesc mai mult! IN EUROPA TOATE CAPITATELE CONSTRUIESC SISTEME CENTRALIZATE DE INCALZIRE!
2
8
Machedonii se descurca cu afaceri murdare..
9
1
securistul de Felix Stroe e acum ministru si se da rotund ca el schimba pa toti dar de afacerile lui necurate cine ar trebui sa se ocupe poate scapam de hotii astia o sa iesim noi in strada sa va vad atunci securisti imputiti
16
0
Regia Autonoma De Eliminare a Termoficarii ...din judetul Constanta. Engie e cea mai buna solutie
10
1
Oricum radet se indreapta incet si sigur spre o moarte lenta .....incet....incet.....toti inginerii propun tot felul se sisteme verticale crezand ei ca inventeaza apa calda....cui mai folosesc daca lumea se debarnseaza in haite ?
18
1
De ce nu controleaza nimeni cum se fac contractele cu aceste firme capusa special infiintate pentru furt
14
2
FluidServ ia sute de mii de euro de la RAJA in cardasie cu STROE FELIX, acum ministru. Pitu al batran, papu, a fost dir gen RAJA ani la rand si acum este consilierul lui Stroe. Fluid Serv a cumparat cladirea unde este Institutul de Proiectari iar firma de asigurari Lion Broker este a lui Carmen Piru care asigura toate companiile de stat: raja, radet, ratc..... De ce RADET nu si-a facut propiul laborator de metrologie in atatia ani si cotizeaza din greu la makidoni? Stie Epuras, Rachieru, Mazare, Popa Liviu. Mafie la greu pe banii prostilor iar Fagadau face filozofie. In ce tara de cacat traim!
26
1
Pe Radet de ce nu-i verifica procurorii? Chiar nu se sesizeaza de atatia ani nimeni?
22
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614