REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Încă un ELEV ELIMINAT de la BAC a CÂŞTIGAT în INSTANȚĂ!

Încă un ELEV ELIMINAT de la BAC a CÂŞTIGAT în INSTANȚĂ!

Replica API 10 august 2021 | 10:38 1807

Încă un elev eliminat de la Bacalaureat și-a făcut dreptate în instanță.Este vorba despre Maria Cristina R., care a cerut în instanţă suspendarea executarii actului administrativ P.V. nr.325/30.06.2021. Mai exact, aceasta a fost eliminată din examenul de Bacalaureat la ultima probă, ”Logică, Comunicare și Argumentare”, după ce a fost prinsă cu telefonul mobil asupra sa. Eleva doreşte fie să i se corecteze lucrarea la disciplina ”Logică, Comunicare și Argumentare” și să-i valideze rezultatele pentru cele trei examene, sau, să-i valideze rezultatele la primele două examene susținute și să-i permită înscrierea și susținerea probei de examen la disciplina ”Logică, Comunicare și Argumentare” din cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, până la data la care instanța se va pronunța în raport de cererea sa în acțiunea prin care a solicitat anularea actelor administrative mai sus arătate și suspendarea acestora.

Motivarea elevei

Maria Cristina R. a declarat că la data de 30.06.2021 s-a prezentat la Centrul de examen Liceul Teoretic ”Ion Creangă” din Tulcea pentru susținerea examenului la disciplina ”Logică, Comunicare și Argumentare". Potrivit Procesului-verbal 364/30.06.2021, pe care l-a semnat, a fost instruită de asistenții de la sala de bagaje cu privire la consecințele nepredării obiectelor interzise, motiv pentru care a lăsat în sala special amenajată borseta cu obiectele pe care le avea. A mai susținut că, din cauza emoțiilor și a faptului că i se spunea că întârzie și că trebuie să se grăbească, a uitat în buzunarul din spate al pantalonului cu care era îmbrăcată, telefonul mobil, iar la predarea lucrării de examen, în momentul în care s-a ridicat de pe scaun, acesta i-a căzut. Ceea ce a urmat a constat în aprecierea sa ca fiind în situație de tentativă de fraudă.

Ce a spus instanţa

Instanţa a apreciat că fapta comisă nu a influențat în vreun fel rezultatul examenului (conținutul lucrării candidatului, bazat pe cunoștințele acestuia). Magistraţii din cadrul Tribunalului Tulcea au decis să admită cererea petentei şi vor suspenda executarea Procesului verbal de sancționare nr.325 din 30.06.2021 întocmit de Centrul de Examen Liceul Teoretic Ion Creangă Tulcea, până la pronunțarea instanței de fond în dosarul înregistrat pe rolul Tribunalului Tulcea. Drept consecință, se va proceda la corectarea lucrării reclamantei la disciplina ”Logică, Comunicare și Argumentare” și la validarea rezultatelor pentru cele trei examene, pentru înlăturarea pericolului iminent la care s-a făcut mai sus referire, până la data soluționării dosarului având ca obiect anularea actului contestat. Sentinţa a fost comunicată pe 23 iulie 2007 şi nu este definitivă.

Amintim că încă un elev și-a făcut dreptate în instanță, pe o speță similară.

Citește detalii aici: Eliminat din BACALAUREAT, după ce a fost prins cu TELEFONUL, și-a făcut DREPTATE în INSTANȚĂ

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Copila se gindea la scirbavnicul madular si a uitat telefonul la spate, pe unde-i place ei...
0
0
Nu i-a spus nimeni ca n-are voie cu telefonul, nu i-a spus nimeni ca n-are voie sa-l foloseasca in examen. A predat doar banii din borseta. Eu i-as da afara din examen din momentul in care au pasit in clasa cu telefonul, inainte de a li se dicta subiectele, pentru ca stiu foarte bine ca n-au voie si totusi insista sa fie smecheri. Emotiile erau de la riscul de a fi prinsi, nu de la examen.
3
0
Si se mai pune intrebarea , ptr ce mai sint legile, tov judecatori??? La 19 ani, uiti ca ai tel. in buzunar, hai sa mai folosim si creierul. Sint reguli clare, ora de prezentare, acces, predare bagaje, intrare in sala, etc.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272