REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Încă un meci din Cupa Franţei în pragul amânării din cauza suporterilor

Încă un meci din Cupa Franţei în pragul amânării din cauza suporterilor

Replica API 20 decembrie 2021 | 00:07 984

Mai multe incidente au perturbat finalul meciului dintre Nimes Chemin-Bas (liga regională 2) şi Clermont, sâmbătă, în 32-imile de finală ale Cupei Franţei. Partida a putut însă continua şi Clermont s-a calificat în faza următoare, impunându-se cu scorul de 4-0, informează L’Equipe.

Jocul a fost întrerupt timp de şapte minute, după mai multe incidente în tribuna Sud a stadionului De Costieres din Nimes. Tensiunea în tribună a crescut progresiv după pauză, fanii folosind lasere şi aruncând cu fumigene şi cu alte obiecte, până în momentul în care un bărbat care purta drapelul Algeriei a intrat pe teren, în minutul 77. Jocul s-a reluat după ce în tribuna Sud s-au dus aproximativ 30 de reprezentanţi ai forţelor de ordine pentru a-i ţine pe fani sub control, scrie stiripesurse.ro

Vineri, meciul Paris FC - Olympique Lyon, tot din Cupa Franţei a fost întrerupt definitiv la pauză din cauza incidentelor violente din tribune. La trei săptămâni de la oprirea meciului dintre OL şi Olympique Marseille din Ligue 1, după ce Dimitri Payet a fost lovit de o sticlă aruncată din tribună, o nouă întâlnire a formaţiei din Lyon a trebuit să fie abandobată, cea de vineri, de pe Stadionul Charlety. Incidentele au izbucnit la scurt timp după ce jucătorii din Ligue 1 au egalat, prin Moussa Dembele '44, formaţia din liga a doua, în etapa a IV-a, a 32-imilor de finală ale Cupei Franţei.

Problemele au fost provocate de suporterii echipei din Lyon, care i-au atacat pe fanii gazdelor, provocând mişcări de mulţimi în tribune, invadarea terenului şi intervenţia poliţiei. După pauză, ambele echipe au revenit pe teren, dar arbitrul a decis să amâne lovitura de start a reprizei secunde. După 50 de minute de aşteptare şi după negocieri în culise, crainicul stadionului, însoţit de Pierre Ferracci, preşedintele Paris FC, a apărut în faţa publicului pentru a anunţa că meciul a fost definitiv oprit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212