REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Incendii de vegetație în mai multe județe. Pompierii s-au luptat cu flăcările

Incendii de vegetație în mai multe județe. Pompierii s-au luptat cu flăcările

Bianca NEDELCU 3 aprilie 2024 | 10:26 259

Zeci de hectare de vegetație au fost pârjolite în mai multe zone ale țării și au ars și mai multe case, după ce oamenii au dat foc la gunoaie, în curte. Flăcările au distrus marți seară peste 10 hectare de pădure în Lunca Prutului, din județul Galați. Pompierii au intervenit cu 4 autospeciale, dar au înaintat cu dificultate în zona mlăștinoasă. Vântul puternic a alimentat vâlvătaia și a făcut misiunea salvatorilor aproape imposibilă. Pompierii cred că fermierii care au terenuri agricole în zonă ar fi incendiat miriștea și focul a cuprins și pădurea de pe malul Prutului, la granița cu Republica Moldova.

Incendii de vegetatie in mai multe judete. Pompierii s-au luptat cu flacarile

În județul Brașov, rafalele de vânt au întețit un incendiu de vegetație izbucnit acum câteva zile pe un versant al Munților Făgăraș. Peste 10 hectare au fost afectate și a fost nevoie de intervenția a peste 100 de pompieri, ajutați de pădurari și de localnici. Pompierii au de mers pe jos mai bine de o oră pentru a putea ajunge la foc. Ei au plecat cu butoaie pe care le alimentează cu apă din izvoarele pe care le găsesc în zonă!

Și în județul Bacău, flăcările au cuprins aproximativ 20 de hectare de pădure, la Târgu Ocna. Pe lângă mobilizarea pompierilor veniți de la Moinești, Comănești și Bacău, au venit în sprijin și două avioane Spartan, care împrăștiat apă în locurile unde nu puteau ajunge echipajele. Peste noapte, salvatorii au rămas în zonă, să se asigure că incendiul nu se întețește din nou.

În județul Suceava, au fost probleme în 5 localități. În total, au ars peste 65 de hectare de teren, dintre care 30 de pășune împădurită. Zeci de pompieri, ajutați de silvicultori și de localnici, s-au luptat mai bine de 8 ore cu focul, care s-a extins rapid, din cauza vântului puternic.

Flăcările au adus necazuri și în județul Iași. O gospodărie din localitatea Focuri și alte două din localitatea Ion Neculce s-au aprins, după ce localnicii ar fi incendiat gunoi în curte, iar vâlvătaia s-a extins. Nu a fost nimeni rănit, dar pagubele sunt importante. Casele au ars parțial, iar mai multe anexe și depozite au fost distruse complet.

În județul Vaslui, un incendiu izbucnit după un scenariu similar a făcut și o victimă. Un bărbat este internat în stare gravă la spitalul din Bârlad, după ce casa lui a luat foc. Inițial, a fost solicitat un elicopter SMURD, dar aparatul de zbor nu a putut să se ridice de la sol, din cauza vântului puternic. Potrivit pompierilor, pe lângă locuință, flăcările au afectat și 5 mii de metri pătrați de teren cu vegetație uscată, potrivit stirileprotv.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218