REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Incendiu devastator în Neptun: restaurantul Insula a ars ca o torţă, de la o ţigară

Incendiu devastator în Neptun: restaurantul Insula a ars ca o torţă, de la o ţigară

Replica API 27 iulie 2015 | 22:50 1219

Moment de panică

Moment de panică

Un restaurant din sudul litoralului a ars în proporţie de 90 la sută, deşi pompierii constănţeni au acţionat timp de patru ore cu şase autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului. Au fost clipe de groază duminică în zori, în staţiunea Neptun. Restaurantul Insula a ars ca o torţă. Incendiul ar fi izbucnit în jurul orei 03.50, fiind alertaţi pompierii. La faţa locului s-au deplasat, iniţial, trei autospeciale de la Mangalia, ambulanţe, dar şi Poliţia.

Ulterior, din cauza faptului că incendiul se manifesta violent, cu posibilitate de extindere la vecinătăţi, s-au cerut în sprijin încă trei autospeciale din cadrul Staţiei de Pompieri Tuzla. Intervenţia a durat aproximativ 4 ore. În momentul în care au simţit miros de fum, angajaţii unităţii au început să se alarmeze, să ţipe şi să caute o posibilitate de a-şi salva viaţa. Tot personalul s-a autoevacuat. Nu există victime, însă pagubele materiale sunt substanţiale. În momentul izbucnirii incendiului, nu existau clienţi în restaurant. Din câte se pare, focul a izbucnit la mansardă, la una din camerele de locuit. Aici, erau cazaţi angajaţii restaurantului. Focul s-a extins cu rapiditate, mansarda a ars în totalitate, pe o suprafaţă de 200 metri pătraţi, etajul I şi etajul II a ars integral, magazii, iar parterul restaurantului a fost inundat cu apă. Hotelul nu a fost afectat, întrucât nu era lipit de restaurant, aşa că nu a fost nevoie ca turiştii să fie evacuaţi. Cauza producerii incendiului va fi stabilită de o echipă de specialişti mult mai amănunţit şi se vor face cercetări în acest sens. Există, însă, o cauză preliminară a incendiului: o ţigară aprinsă lăsată nesupravegheată, potrivit reprezentanţilor ISU. Complexul Insula este administrat de Marin Dumitru, alintat „Marinică” de turiştii care i-au trecut pragul restaurantului.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272