REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Incendiu în Poarta Albă: o familie cu opt copii a rămas fără casă!

Incendiu în Poarta Albă: o familie cu opt copii a rămas fără casă!

Replica API 12 decembrie 2015 | 13:07 297

Fără acoperiş deasupra capului, în prag de iarnă! O familie cu opt copii din localitatea Poarta Albă a rămas fără casă după ce imobilul aflat pe strada Nucilor a fost distrus de un incendiu puternic.

În ultima clipă, soţii Nazare şi copiii aflaţi în casă în momentul izbucnirii incendiului au reușit să se salveze. Incendiul a izbucnit noaptea trecută, acoperişul fiind ars pe o suprafaţă de aproximativ 100 de mp. Până la sosirea pompierilor, vecinii au sărit în ajutor. După mai bine de o oră de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, însă locuinţa va avea nevoie de reparaţii urgente. Deocamdată nu se cunosc cauzele exacte ale izbucnirii incendiului. Acum familia Nazare speră ca Primăria din comuna Poarta Albă să-i ofere un ajutor financiar.

"Îi ajutăm cu materiale. Avem o serie de materiale la primărie şi le vom da ca să înceapă lucrările pentru refacerea acoperişului. Apoi le vom acorda şi un ajutor financiar pentru materiale care nu le deţine Primăria", a declarat, pentru "Replica", primarul Vasile Delicoti.

Valoarea prejudiciului nu a fost încă stabilită. Reprezentanţii administraţiei locale urmează să stabilească contumul ajutorului financiar în cursul zilei de luni.

"Am vorbit cu familia şi a spus că poate să locuiască în casă. Este vorba numai de acoperiş. În prima fază îi ajutăm cu lemnărie pentru acoperiş şi apoi vedem dacă s-a deteriorat ceva şi în casă. Este nevoie de un document. Sunt bani publici şi trebuiesc justificaţi. Până nu evaluăm şi nu avem un document, noi nu putem să spunem câţi bani le vom acorda. Cel mai mare copil este ultimul an la Liceul Pedagogic şi cel mai mic are în jur de 3 ani. O să-i ajutăm şi se va rezolva problema. Păcat că s-a întâmplat", a declarat primarul Delicoti.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102