REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

INCENDIU în zona PALAS. Familiile rămase pe drumuri ameninţă că vor face greva foamei în faţa Primăriei Constanţa! VIDEO

INCENDIU în zona PALAS. Familiile rămase pe drumuri ameninţă că vor face greva foamei în faţa Primăriei Constanţa! VIDEO

Replica API 28 august 2019 | 00:00 910

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi luni, 26 august, în zona Palas, pentru a stinge un incendiu izbucnit pe strada Munţii Tatra, în urma căruia două familii au rămas fără acoperiş deasupra capului şi 5 minori au rămas fără rechizite şi fără haine. Imagini de groază ale familiilor afectate de incendiu, în timp ce pompierii desfăşurau acţiunea pentru stingerea focului. Familiile urlau pentru ceea ce au pierdut şi fac apel la primărie, administratorii terenului pe care erau construite (abuziv!) casele celor afectaţi. În urma unui protest paşnic, aceştia au discutat cu reprezentanţi ai Primăriei municipiului Constanţa şi urmează să primească un răspuns pentru remedierea situaţiei lor.

„A fost afectată în totalitate baraca respectivă, pe o suprafaţă de 40-45mp, şi bunurile din interior. În aproximativ 90 de minute incendiul a fost oprit cu ajutorul a două autospeciale de pompieri de la detaşamentul Palas. Focul nu s-a extins în vecinătăţi, iar cauza este în curs de stabilire”, a declarat, pentru Replica de Constanţa, Anca Chiriţă, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.

Dacă nu primim un raspuns favorabil, vom face greva foamei, în faţa primăriei

După incendiul care le-a mistuit casele (mai degrabă barăcile) improvizate, două mame a câte 2, respectiv 3 copii minori, au hotărât ca, în dimineaţa zilei de 27 august a.c., să se prezinte în faţa Primăriei municipiului Constanţa pentru a discuta cu primarul şi pentru a cere informaţii cu privire la dosarele pentru locuinţe sociale, depuse din 2012, respectiv 2013. Situaţia gravă pe care o suportă familiile poate să grăbească procesul pentru primirea unei locuinţe, după cum arată criteriile de selecţie. Însă, aceleaşi criterii mai arată că respectivii trebuie să aibă şi venituri sau să nu fi avut proprietăţi, chestiuni care sunt, momentan, neclare. Cele două femei au reuşit să vorbească cu un reprezentat al Primăriei Constanţa, care le-a cerut numele şi le-a propus să aştepte. Cele două femei s-au conformat, dar, ameninţă ele, dacă nu vor primi un răspuns favorabil în scurt timp, când situaţia le cere soluţii urgente pentru copiii minori pe care îi au în grijă, vor protesta şi vor face greva foamei la Primărie, pe 28 august, până când vor fi băgate în seamă!

,,Am venit la Primărie pentru că ieri ne-au luat foc locuinţele. Au venit pompierii, a venit şi poliţia. Au ars două case, focul a început de la mine şi s-a extins şi la vecina. Unii ne-au spus că focul a pornit de la o sobă de teracotă, dar noi nu am făcut focul pe căldura asta, apoi ne-au spus că focul a pornit de la un aragaz. Au ars toate lucrurile, inclusiv rechizitele copiilor, pe care îi cresc de una singură, nu au tată, iar acum o să înceapă şcoala, dar nu au cu ce să meargă, noi stăm acum sub cerul liber. Am venit să protestăm fiindcă am depus dosare pentru locuinţe sociale încă din 2012-2013 şi nu am obţinut nimic, deşi ne încadrăm în punctajul cerut de ei. Am văzut că alţii care aveau punctaj mai mic au obţinut mai repede locuinţe, este grav, noi nu mai avem unde să stăm. Eu am 3 copii minori care au rămas fără haine, fără rechizite, la fel şi vecina, mamă a doi copii minori, abia am reuşit să salvăm nişte acte din casă”, a declarat, pentru Replica, Elena Harapcea.

Iulian RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
le-a ars si niste almanahe plus abonamentul la biblioteca.
3
0
Terenul e al CFR. Dar ma intreb de unde au electricitate ca sa si puna smartfoanele la incarcat...
1
0
unde le sunt sotii si cine sunt tatii copiilor?
2
0
Au pus cazanul la incins pentru sapun?
5
2
In ciuda acestui tragic incident, ma amuza ca sunt isterizati ca le-au ars rechizitele !!!!????
8
0
La munca ciorilor !!! Au telefoane ca sa filmeze , ca doar au de unde fura .
13
1
Astea au dat foc singuri ca sa le dea primaria locuinta sociala ...
11
1
Dar cine le-a dat foc ? Primaria ? Sa caste ochii bine cand fac focul pentru mancare.
10
3
Daca eu construiam o baraca pe un teren al primariei fara autorizatie nu ma amendau politistii cu disciplina in constructii?Ei cate amenzi au primit si cate au platit?Primaria sa nu acorde locuinte sociale pana nu esti la zero cu darile la bugetul local.De unde bani?Din produs ca sunt zilnic la program vis a vis de vaporasul dinspre Valu!
9
0
sa vina la primarie ca avem case pt piromani
8
0
Sau saturat de baraci si ceau zis dc sa mincim sa facem sau sa cumparam o casa hai sa le dam foc si ne da primaria tot confortul..nus prosti tiganii stati linistiti ...daca era o casa normala facuta din munca lor da fereasca dumnezeu ...si multumim lui dumnezeu ca nu a facut victime copii sunt nevinovati dar asta este hapca pe fata daia au tiganii tupeu si tot ce le trebuie ..nus in masura sa judec nu ma bucur de lucrul asta dar ei au gandit bine totul...si nui normsl sau obligatis pimariei sai ajute
15
2
Stau bine-mersi in HC toti talharii iar acei copii trebuie sa astepte in strada o decizie... Sunt tare necajiti oamenii aia... Trebuiesc de urgenta ajutati.
7
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212