REPLICA ONLINE CONSTANTA

21° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
21° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Incendiul de la "Ferma Dacilor" ar fi pornit de la un televizor de la mansardă

Incendiul de la "Ferma Dacilor" ar fi pornit de la un televizor de la mansardă

A.C. 4 ianuarie 2024 | 10:43 4899

Patronul Fermei Dacilor va sta 30 de zile după gratii, au decis judecătorii care au dispus arestarea sa preventivă. Procurorii demontează versiunile acestuia, inclusiv cea a unei incendieri intenționate. Cel mai probabil focul a pornit de la un televizor lăsat aprins, care a suprasolicitat rețeaua proiectată în acte pentru o pompă de apă, nu pentru o pensiune.

Incendiul de la 'Ferma Dacilor' ar fi pornit de la un televizor de la mansardaimagini de la incendiu

Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a fost arestat pentru 30 de zile, au decis judecătorii Judecătoriei Ploiești. Avocatul lui a contestat decizia. Pe numele celor doi administratori din acte de la Ferma Dacilor, Adrian Vitomir Ristin şi Adelina Elena Ilie, a fost emis mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

În referatul cu propunerea de arestare a lui Dinicu, procurorii demontează un argument adus de acesta că erau fluctuații de tensiune și că depusese plângeri la Electrica.

Procurorii spun că incendiul a pornit de la un televizor lăsat aprins la mansardă. Pentru că instalația electrică era subdimensionată, a avut loc un scurtcircuit, potrivit procurorilor.

Procurorii susțin că complexul turistic Ferma Dacilor a fost construit fără autorizații și a funcționat în acest fel încă de la început. Mai mult, și demersurile ulterioare pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea legii mai arată procurorii, precizând că Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Sursa probabilă a incendiului a fost „efectul termic al curentului electric”, în condițiile în care societatea comercială era racordată la rețeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator non casnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea ”pompă de apă” având o putere de 8.00 Kw, insuficientă pentru susținerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni, transmite Parchetul.

Din 2014 până în 2023 patronul a construit clădiri noi, bucătărie, iar frigiderele, instalații electrice, aparatele de aer condiționat erau toate alimentate de la instalația de 8 Kw care era subdimensionată, ceea ce a dus la fluctuații de tensiune, se mai arată în referat.

„Materialul probator administrat până în prezent nu a relevat indicii care să confirme ipoteza incendiului de tip arson (incendiere provocată ca urmare a unei acțiuni umane intenționate), cercetările ce urmează a fi efectuate în cauză având rolul de a stabili până la gradul de certitudine inclusiv cauza probabilă a incendiului”, mai precizează procurorii.

Anchetatorii menționează în referatul cu propunere de arestare că focul a izbucnit din interior spre exterior și nu au fost focare multiple, ceea ce demontează ipoteza unei „mâini criminale” așa cum a susținut patronul complexului.

Procurorii mai susțin că și ipoteza unei țigări lăsate aprinse e puțin probabilă, deoarece focul a pornit dintr-o cameră unde dormeau doi copii. În plus, focul a pornit de la mansardă, iar bucătăria, singura de unde ar mai fi putut izbucni o scânteie, era la parter, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu televizorul , mai prostiti inca o data poporul.Totul acolo era ilegal. Firma sau proprietate privata ? Toate firmele mici si mijlocii , PFA, toti comerciantii , nu mai platiti taxe si nu mai acceptati controalele institutiilor statului , s-au imbuibat destul. Uniti -va impotriva lor.
1
0
Nu mai debita tâmpenii dacă nu te pricepi! Un apartament de bloc are aviz de racordare pentru 5 kVA, ăsta avea pentru 8 de la care alimenta ditamai căsoaia! Nu uita distanța de 650 de metri! Ai idee ce secțiune trebuia să aibă cablul de transport?
0
0
Dacă pe același circuit cu televizorul mai ai trei camere alimentate mai țin eu pe mă-ta-n cârjă fără să ia foc cablul sau tabloul!
0
0
Fratele lui Dinicu asta , a fost gasit mort pe o plaja din afara tariii ,ieri !!!!!!! Totul porneste de la televizorul ala care s a incalzit , ha ha ha ha !!!!!!
3
0
Intr-o tara putreda si plina de coruptie la ce concluzii va asteptati?
7
2
Un televizor (un produs electrocasnic) poate sa ia foc si cu o retea electrica bine dimensionata, si cu toate avizele ISU la zi !!! Mie mi se pare cusuta cu ata alba,teoria asta...
10
2
wtf, un tv normal cu diagonala de 81 nu depaseste 100w il poti tine si pe cablu de 0.25.
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515