REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Incendiul de la Judecătoria Cornetu din judeţul Ilfov a reizbucnit

Incendiul de la Judecătoria Cornetu din judeţul Ilfov a reizbucnit

Andreea Vlaicu 4 martie 2024 | 08:12 2180

A fost o noapte de foc la Judecătoria Cornetu, din Ilfov. Clădirea instanței a fost cuprinsă de flăcări violente, care s-au extins cu repeziciune și au înghițit întreg acoperișul,  pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați. 

Incendiul de la Judecatoria Cornetu din judetul Ilfov a reizbucnit

Pompierii au intervenit cu forțe impresionante, însă lupta cu vâlvătaia nu a fost deloc ușoară. Au acționat atât din exterior, cât și din interior pentru a potoli incendiul.

Flăcările care au izbucnit în sediul Judecătoriei Cornetu au fost zărite de oamenii care locuiesc în apropiere. În puterea nopții, au ieșit din case și, speriați, au sunat la 112 și au cerut ajutor. „Eram acasă și am văzut că arde, pe geam am văzut și am sunat, cred că am fost primul care a sunat. Era flacără mare și ardea peste tot. M-au trezit din somn vecinii că arde Casa de Cultură. Totuși am stat cu teamă să anunțăm familia, că erau copiii în casă, să anunțăm să-i evacuăm în caz de ceva, dacă e pericol să se extindă la bloc”.

Incendiul de la Judecatoria Cornetu din judetul Ilfov a reizbucnit

Se stabilește dacă focul a afectat și dosarele judecătoriei

Imediat ce s-a dat alarma, pompierii au împânzit zona. Au acționat cu nu mai putin de 14 autospeciale de stingere, 4 cisterne, 3 autoscări, o descarcerare și 2 ambulanțe SMURD.

Sublocotenent Ana Covașniuc, ISU BIF: „Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire administrativa unde își desfășoară activitatea Centrul Cultural și Judecătoria Cornetu din județul Ilfov. S-a alimentat de la hidranții din proximitate, în limita debitului asigurat”.

La mai bine de două ore de când flăcările au izbucnit, pompierii încă lucrau la lichidarea incendiului, atât din interiorul, cât și din exteriorul clădirii.

Cât de însemnate sunt pagubele materiale vor stabili anchetatorii, în urma cercetărilor. Specialiștii trebuie să stabilească și dacă focul a afectat dosare aflate în lucru la Judecătoria Cornetu, citează știrileprotv.ro

Dosar penal pentru distrugere din culpă

Poliţiştii ilfoveni au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă, după incendiul care a cuprins, luni dimineaţă, o clădire administrativă unde îşi desfăşoară activitatea Centrul Cultural şi Judecătoria Cornetu.

Dosarul de urmările penală este efectuat in rem, până la stabilirea vinovaţilor, au declarat surse judiciare

Update: Incendiul de la Judecătoria Cornetu a reizbucnit 

După ce incendiul a fost lichidat, flăcările s-au reaprins. Acum au venit din nou pompierii care vor încerca să stingă flăcările de la mansarda Judecătoriei Cornetu. Cei de la CSM au anunțat că au fost afectate mai multe dosare care au fost soluționate, care se aflau în camera de arhivă, în mansardă.

Din primele informații, mai multe dosare celebre ar fi fost afectate în urma intervenției pompierilor. Printre acestea, se numără cel al lui Dănuţ Lupu şi unul dintre dosarele lui Cristi Borcea,

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tRAEBUIA SA DISPARA CEVA DIN PROBE
4
0
Nu shtiu daca si aici este la fel dar e veche schema,de exemplu dupa 1990 un director de I.A.S.vindea la arabi 10.000 de oi iar in acte scria ca a vandut 2000 arhiva de la ferma de oi lua foc si asha ramanea gagiu cu dolari de la arabitzoi,sau un primar vindea pamant arabil cui vrea el si la urma cand nu mai avea comuna pamant arabil lua foc accidental arhiva primariei si alte matrapazlacuri dastea facute de oameni carora le-a mers capul,caci asha sunt nimitzi hotzi cu functzii din Romania,baietzi deshteptzi,pe timpul comunishtilor deshteptzilor ashtia pentru fapte dastea li se confisca tot si la canal mureau,dar acum sunt alte timpuri,s-a ridicat pleava dupa revolutzia confiscata de Ion Iliescu si ai lui sa se duca dracului,cum strigau oameni in 1990 si se vede daca ne uitam la ce sa intamplat in Romania dupa 1990 pana astazi.
6
0
Au luat foc arhive, acte tot ce inseamna dovezi ! Primarelul si gasca lui sunt ca noi nouti ! Ancheta de urgenta acolo !
12
0
Ce mare localitate este cornetu, frate, de are judecătorie?!
9
0
Dosare probe distruse e bine pentru infarctori
16
0
La modul mizerabil cum judeca judecatorii, din partea mea sa arda cu totul. Dreptatea nu exista in tara noastra.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369