REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Încep lucrările de construire a bulevardului Madrid!

Încep lucrările de construire a bulevardului Madrid!

Andreea CONDURACHE 4 aprilie 2024 | 09:22 6295

 Una dintre problemele cu care se confruntă locuitorii cartierelor Palazu Mare și Tomis Plus este legată de timpii mari de așteptare pe care trebuie să-i îndure pentru a intra în oraș. Singura posibilitate a acestora, în prezent, de a ajunge în oraș este bulevardul Tomis, unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din municipiu. Primarul Vergil Chițac a promis soluționarea acestei probleme prin alternativa bulevardului Madrid, bulevard ce ar urma să pornească din spatele căii ferate de la Ovidiu, după cartierul Tomis Plus și se va descărca, cel mai probabil, în sensul giratoriu de la Vivo. Iată că, în sfârșit, a fost semnat miercuri, 3 aprilie a.c., la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare pentru construirea bulevardului Madrid prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“.

incep lucrarile de construire a bulevardului Madrid!

Noua arteră rutieră va face legătura între strada Amsterdam și bulevardul Aurel Vlaicu cu care se va intersecta în sensul giratoriu Vivo Nord. Lungimea totală a bulevardului va fi de 2.730 m, va avea 4 benzi de circulație, câte 2 benzi pe fiecare sens, iar lățimea aceastuia va fi de 21,5 m, compusă din 14 m carosabil și 3,75m trotuare laterale. Acestea vor avea o parte pietonală, spații verzi și pistă pentru biciclete cu un sens de circulație de fiecare parte.

incep lucrarile de construire a bulevardului Madrid!

De asemenea, vor fi amenajate 6 stații de autobuz pe fiecare sens de circulație, care vor fi amplasate în alveole, dotate cu cabine, bănci, panouri informative și coșuri de gunoi. Noua arteră va contribui la decongestionarea traficului rutier de pe b-dul Tomis (DN2A), la crearea de noi oportunități de dezvoltare în zonă. Totodată va fi dezvoltată infrastructura pentru circulația bicicletelor, va crește calitatea și ponderea transportului public, la fel ca și măsurile de siguranță pentru conducătorii auto, pietoni și bicicliști.

Valoarea proiectului este de 117,9 milioane lei, iar termenul de finalizare este 24 de luni de la data semnării contractului de finanțare.

Care sunt rutele ocolitoare pentru următorul traseu?

Ruta ocolitoare va prelua traficul rutier pe următorul traseu: - Tronson 1: Intersecție Str. Madrid cu Str. Amsterdam, până la DN3/E87, în dreptul Str. Islaz. Lungime: aproximativ 0,8 km. Acest tronson va fi proiectat la nivel de 4 benzi; - Tronson 2: Intersecție DN3C cu DC89 – intersecție Str. Madrid cu Str. Amsterdam (în zona trecerii la nivel cu calea ferată). Lungime: aproximativ 0,8 km.

incep lucrarile de construire a bulevardului Madrid!

Acest tronson, care în prezent este din pământ, urmează a fi proiectat la nivel de 4 benzi;- Tronson 3: Nod rutier A4 Poiana – intersecție DN3C, pe traseul DC89. Lungime: aproximativ 2,3 km. Acest tronson urmează să fie lărgit la profil de 4 benzi.

De asemenea, conform proiectului, va fi modernizată Str. Amsterdam, de la intersecție cu DN3/DE87 până la intersecție cu Str. Madrid. Având în vedere particularitățile zonei, acest drum va fi proiectat la nivel de 2 benzi.

Proprietarii terenurilor din zonă vor fi expropriați

Reamintim că edilul Vergil Chițac a semnat, pe 16 iunie 2023, dispoziția pentru expropierea terenurilor amplasate pe suprafața unde urmează să fie înființat Bulevardul Madrid din Constanța. Precizăm că, în cadrul unei ședințe din luna februarie a acestui an, Consiliul Local Municipal Constanța a votat HCLM 93/2023 privind declanșarea procedurii de expropriere a mai multor terenuri proprietate privată de pe traseul viitorului Bulevard Madrid din Constanța, făcând astfel încă un pas către realizarea acestui proiect. 

incep lucrarile de construire a bulevardului Madrid!lista expropriați

 

Printre expropriați este și tatăl lui Codin Maticiuc

Precizăm că, printre persoanele care vor fi expropriate se numără și Ion Maticiuc, tatăl lui Codin Maticiuc. Acesta, împreună cu alți coproprietari, printre care soția lui Smaranda, Gheorghe Alexa, familia Husein și Maurer Imobiliare vor fi expropriați cu 10.400 de euro. De asemenea, familia Maticiuc și Maurer vor mai primi 19.200 de euro pentru o altă parcelă de teren.

incep lucrarile de construire a bulevardului Madrid!lista expropriați

Iar sumele despăgubirile pentru familia Maticiuc nu se opresc aici. În imaginea de mai jos aveți detalii!

incep lucrarile de construire a bulevardului Madrid!

Precizăm că sumele pentru despăgubiri se vor aloca din bugetul local al municipiului Constanța. Valoarea totală a acestora este de 2.664.842 de euro, fiind în  urma realizării unor rapoarte de evaluare întocmite de societatea SC Management Consulting Solutions SRL, prin evaluator Dragoș Mihai Ipate.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De câte semnături este nevoie pentru o petiție de redenumire a acestui bvd.Madrid?
1
0
Tu citești comentariile bai tata??? Tu vezi cata lume nemulțumită este de lucrurile de la tine din ograda?
2
0
Si care e smecheria? Ambele drumuri descarca in Aurel Vlaicu! Si-asa era extrem de aglomerat, in curand va fi blocat...
4
0
Ce mai incepi pana pe 9 IUNIE CA NE AI OMORAT!4 ANI CE AI FACUT?AI TERMINAT PROIECTELE LUI FAGADAU SAU AI LUAT TERENURI CU FELICIA ?
9
1
Eu zic sa faca tunel sa iasa direct la mall in parcare. Tunel cu piste de bicla.
4
2
este o loaza eterna. p e n i b i l individ.
9
0
Fac un apel la toti locuitorii din T Plus care poate cu ocazia lucrarii de mantuiala, spoiala 3 lule 3 surcele marca ChițChiț Alzheimer si a piticului gagicar porsuleț din Palazu vor sa isi schimbe parerea despre aceste 2 dezastre din primărie sa fie foarte atenți caci de ei depinde soarta unui oras intreg. Inutilii spera sa câștige cu voturile voastre caci altfel ei sunt papa. 3-4 mii voturi fac diferenta ptr pitic si mos care nu au facut absolut nimic in acel cartier, si cu ceva ce trebuie sa fie normal in 2024 si anume ASFALT!!! ei cred ca și au făcut datoria fata de voi. Parcuri scoli creșe gradinite investiții ZERO!!! TRIMITEȚI ACESTE 2 LOAZE LA GROAPA DE GUNOI ÎMPREUNĂ CU EUROPENII DIN HENRICOANDĂ.
10
3
In aceasta zona care este menionata locuiesc 12-13000 de familii care au cel puțin un copil si in aproximativ jumăt**e din ele există cel puțin un batrin. Pentru toată această populație nu exista un parc unde părinții sau bunicii sa iasa cu copiii la plimbare în aer curat. Pe toate străduțele vezi părinți cum isi plimba copii printre masini efectiv pe strada deoarece aici trotuarele au aproximativ 60 cm acolo unde există. Nu exista o gradinita de stat nu școală dar amiralul nostru vrea voturi la următoarele alegeri. Bănuiesc eu ca cu toate ca a-ți trimis de ieri 03.04.2024 personal care sa asfalteze partial prin cartier veti primi voturi de la dezvoltatorii imobiliari cărora le ati oferit tot acest teren pina la Bdul Aurel Vlaicu. Sunt locatar al cartierului Tomis Plus am 70 de ani si o soție bolnava cu care a-și dori sa ies seara la aer cura cu ea dar peste tot strazi fără trotuare si noxe
12
2
Mai ales pista de bicicleta, bulevardul ca bulevardul, dar pista sa nu lipseasca. Tuva-n gura de jighimele
13
5
Spor la treaba si poate totusi se gandeste cineva sa i schimbe numele!
4
3
Mai bine se numea bulevardul "PINDU" ca la citi cotetari construiesc acolo .......
23
1
Amirale. Iar incepi cu sfarsitul. Bai dementilor faceti parcari bai lasati bulevarde construite. Trebuie si bvd ala dar parcarile sunt prioritare in rasa voastra. Sa numai spunem de stadion care se pare ca nu va mai fi construit acolo.asta se zvoneste prin primarie ca ai intelegere cu rejele sa i faci stadion pe un teren de al lor. Ba ce blestem e pe orasul asta sa fie condus in halul asta si sa fie gestionat de gruparile makedomesti si tataresti???? Incredibil ba. 30 ani dupa caderea comunismului si batranul Tomis parca e un oras parjolit de grupuri de interese. Schimbam sensul strazilor doar ca sa se poate duce linistiti sa isi supervizeze afacerile lejer. Desfintam locuri de parcare fara a cosntrui parcari.in mm de idioti
26
7
Numele Bulevardului se putea alege dupa ce oamenii urbei ar fi fost cumva intrebati! AU pus un nume la intamplare, care sa nu supere pe nimeni! De ce nu am pune numele Bulevardului, ISTANBUL!? Sau Alexandu Ioan Cuza!?
17
4
Cu stadionul cum ramane? Finantarea merge in alta parte?
20
5
soseaua de coasta se va numi mazare. bulevardul sa fie numit chitac.
17
3
Era preferabil sa se inceapa soseaua de coasta.
20
4
Marele actor a iubit Orasul asta ca nimeni altcineva, ar merita ca un Bulevard sa-i poarte numele !
32
1
De ce madrid , de ce amsterdam , de ce f u t u v a i n d i n t i ? P i s a m a s s a m a p i s p e v o i de l e p r e
30
4
de ce madrid ? am ramas in pana de nume legate de romanica ? sau e doar lipsa de educatie bun simt si bataie de joc fata de populatie si aici ca in toate celelalte
33
5
Schimbati denumirea , sunt atatea personalitati din Constanta care merita sa dea numele unui bulevard !!!
44
6

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436