REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Încep lucrările la noul cimitir musulman din Constanța. Proprietarii terenurilor din zonă, REVOLTAŢI!

Încep lucrările la noul cimitir musulman din Constanța. Proprietarii terenurilor din zonă, REVOLTAŢI!

Replica API 2 mai 2020 | 00:00 4785

Comunitatea musulmană din Constanța se confruntă de ceva timp cu o problemă destul de arzătoare, și anume lipsa unui cimitir. Musulmanii s-au plâns de nenumărate ori că nu au unde să-şi mai îngroape morţii, motiv pentru care Muftiatul a început, în urmă cu câţiva ani, demersurile pentru construirea unui cimitir la ieşire din Constanţa. Așteptarea a luat sfârșit pentru aceștia după ce a fost semnată autorizația de construire pentru noul cimitir musulman din Constanța.

Amplasamentul este situat în extravilanul municipiului Constanța, în apropiere de Valu lui Traian, accesul realizându-se din drumul național DN3, cu o suprafață totală de 35.000 mp din acte și se află în proprietatea municipiului Constanța, atribuit în folosința gratuită Muftiatului cultului musulman prin HCL 383/ 30.09.2002. Terenul are o formă rectangulară, cu acces dintr-un drum de acces propus prin PUZ.

Câțiva proprietari ai terenurilor din zonă și-au exprimat nemulțumirea

Această construcție vine după lungi așteptări din partea comunităţii musulmane. În vederea realizării ei, proiectul a fost depus spre consultare pe site-ul primăriei, iar câțiva proprietari ai terenurilor din zonă și-au exprimat nemulțumirea! Aceştia susţineau că, odată construit cimitirul musulman, valoarea terenurilor lor va scădea. ”Nu sunt de acord cu elaborarea acestui PUD deoarece va scădea valoarea de circulație a terenurilor învecinate, inclusiv cele două loturi în proprietatea mea”, au transmis proprietarii terenurilor din zonă la acea vreme.

Nu este un loc de interes personal, este un loc pentru un interes obştesc al comunităţii musulmane din municipiul Constanţa

”Este dorinţa celor care locuiesc în municipiul Constanţa, încă de mai bine de 10 ani, să aibă un cimitir, la ieşire din Constanţa spre Valu lui Traian. Sperăm ca municipalitatea să ne ajute cât mai repede şi pentru a împrejmui.. Ţin să precizez că aici comunitatea musulmană îşi face un cimitir, nu este un loc de interes personal, este un loc pentru un interes obştesc al comunităţii musulmane din municipiul Constanţa. Cu toţii sunt contribuabili ai municipiului”, declara pentru ziarul Replica, șeful Cultului Musulman din România, Iusuf Murat.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu totii avem un ultim drept , acela de a fi ingropati !
2
0
Au mai multe drepturi in Romania decat majoritatea.
4
5
Ai mare dreptate! Ne este rusine cu el. Dorim ca in noul cimitir sa fie alei intre morminte. In cimitirul musulman de la Intim nu mai poti sa treci. Nu mai exista alei si calcam pe morti.
3
2
S-a terminat cu trandaveala si specularea pietii imobiliare. La munca putorilor, castigati bani cinstiti nu prin specula ilicita.
9
1
Daca trecea o autostrada sa faceti o benzinarie nu va suparati daca crestea valoarea terenului nu?Asa-i in viata una calda una rece.
11
2
Urat esti doamne mufi
7
4
Unde locuiesc,am in vecinatate atat cimitir musulman cat si crestin-ortodox.Prefer vecinatatea cimitirelor decat un ansamblu de blocuri din zona ,,Henri Coanda" !Alinuta,altii primeau autonomie in doua judete din inima tarii,te-ai intrebat ce au donat?
14
1
nici nu stii unde e terenul pt cimitir si vb aiurea ..e in afara orasului in palas...daca vrei sa ti faci tu vila acolo spor la treaba ca s au ieftinit terenurile
12
0
Du-te inapoi la cratita. Cred ca pute mancare care ti s-a ars. HCL 383 din 30.09.2002. 2002, ai inteles?
10
1
faceti vile linga mortaciuni!
4
5
Musulmanii cereau de ceva timp un loc pentru cimitir si fix acum,dupa ce au facut niste donatii,l-au primit. Hmmmm ! Cam pute...
8
11

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272