REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Lun., 4 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6658
9.2° Constanța Luni, 4 Martie 2024 Anul XX Nr. 6658
 

Începând de anul viitor crește valoarea tichetelor „Respect“

Începând de anul viitor crește valoarea tichetelor „Respect“

A.F. 8 decembrie 2023 | 00:00 2092

Crește valoarea tichetelor „Respect“! Începând cu anul viitor, beneficiarii programului „Respect“ vor primi 8 tranșe a câte 75 de lei fiecare.

incepand de anul viitor creste valoarea tichetelor „Respect“

Această majorare vine în completarea sistemului asigurărilor sociale de stat pentru a preîntâmpina riscul de excluziune socială a persoanelor defavorizate, mai ales că, potrivit Institutului Național de Statistică, în perioada 2019 – 2023, indicele prețurilor de consum a cunoscut o creștere de 36,64%, salariul minim pe economie a crescut cu 48% în perioada 2019-2023 și punctul de pensie, cu 24%.

Pot beneficia de Programul „Respect” persoanele care se încadrează într-una din următoarele categorii:

a) persoanele care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 2.024 lei;
b) persoanele fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani;
c) persoanele cu handicap grav sau accentuat;
d) persoanele care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001;
e) persoanele care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal;
f) alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) -e) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință (în baza unei anchete sociale).

Se pot depune cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul „Respect” pentru anul 2024 conform Hotărârii nr. 322/30.09.2021 privind modificarea și completarea HCL nr. 24/2016 privind aprobarea Programului „Respect“.

Înscrierea în Programul „Respect” se face pe baza următoarelor documente:

- cerere tip;
- copie buletin sau carte de identitate valabile, care poartă mențiunea “conform cu originalul”;
- documentele prevăzute în cerere la codul de venit corespunzător, după caz.

Modificările intervenite cu privire la domiciliu, reședință, venituri sau orice alte schimbări ale datelor completate în cerere se comunică în scris, în termen de 10 zile, Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale, situat în strada Duiliu Zamfirescu nr.4.

Cererile și documentele necesare se pot depune prin:

- Poșta Română la adresa din str. Duiliu Zamfirescu nr. 4 - punctul de lucru al D.G.A.S. Constanța;
- fizic la Punctele de lucru D.G.A.S. mai jos menționate, în intervalul de lucru
Luni – Vineri, între orele: 10:00 – 16:00.

Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul „Respect” 2024, pot fi descărcate de pe site-ul instituției www.dgas-ct.ro sau se pot ridica de la punctele de lucru:

- Clubul de pensionari din strada Duiliu Zamfirescu nr. 4;
- Clubul de pensionari din strada Zorelelor nr. 69Bis;
- Clubul de pensionari din șos. Mangaliei, nr. 86A;
- Pavilion de vară Poarta 6 – Parc Poarta 6;
- Pavilion de vară Teatrul de Stat – Parc Teatru Oleg Danovski;
- Pavilion de vară Tomis II – Parc Tomis II;
- Pavilion de vară Casa de Cultură – Parc Casa de Cultură.

„Pentru depunerile online, se va pune la dispoziție o platformă de lucru a D.G.A.S. Constanța, la o dată pe care o vom anunța ulterior. Informații suplimentare se obțin la următoarele date de contact: Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale Telefon: 0341.448.530“, au informat reprezentanții Primăriei Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
plafonul este pus fix la suma aia ca doar un numar extrem de mic sa beneficieze de programul asta, chiar foarte mic numarul de beneficiari
0
0
De ani de zile sponsorizam nemunca!aleșii nostrii nu știu decit sa pună impozite și taxe pe salariile și pensiile celor care au muncit sau muncesc.acestia or sa ajungă cu sponsorizările guvernanților, valoarea pensiilor care au muncit cite 40 sau 50 de ani, pentru a avea o bătrânețe liniștită și cei de la conducere ii știrbesc de acest drept!nu ma refer la cei care au muncit și acum au o pensie nesemnificativa.la acest ajutor ar trebui sa se ia in calcul tot venitul, starea materiala și chiar venitul pe familie.
1
1
Cu alte cuvinte vom plati impozite mai mari ca apoi cei de la Primarie sa se laude ca au crescut valoarea tichetelor Respect. Smecherie. Poate nu stiati ca vin alegerile.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
4815544473
5/49
1646443303-03-20246 8 4 7 2 1 1
joker
1812120439