REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ÎNCEPE JUDECATA în dosarul FIULUI Ramonei MĂNESCU

ÎNCEPE JUDECATA în dosarul FIULUI Ramonei MĂNESCU

Replica API 7 ianuarie 2022 | 00:34 4759

După un an și jumătate de la scandalul în care a fost implicat fiul Ramonei Mănescu, pe litoral, începe cercetarea judecătorească în dosar. Anghel Gabriel și Alexe Daniel, presupușii agresori ai lui Mănescu, au fost trimiși în judecată pentru loviri sau alte violențe. Dosarul a ajuns în instanță în octombrie 2020, însă abia pe 10 ianuarie va începe cercetarea judecătorească. Totul a pornit de la un loc de parcare.

În fiecare vară, fiul Ramonei Mănescu își cam face veacul pe litoralul românesc. În 2020, acesta a fost implicat într-un scandal grandios, care a ajuns și în atenția polițiștilor, dar și a judecătorilor. Totul a pornit de la un loc de parcare… privat și pe care Mănescu l-ar fi ocupat.

Cum s-au petrecut lucrurile

Pe 11 august 2020 a parcat o mașină pe un loc privat, într-o parcare. Nu era prima oară, paznicul fusese anunţat să-i aducă la cunoştinţă că ocupă un loc privat. Ba chiar i-a fost lăsat şi bilet prin intermediul căruia era anunțat că „aici nu se parchează. Reţine!”.

VIDEO 1:

După ce i-a fost atrasă atenția, de către o femeie, că trebuie să își mute autoturismul din locul respectiv, i-ar fi răspuns: “Parchez unde vrea p... mea”, după care a plecat. Câteva ore mai târziu, s-a întâlnit în aceeași parcare cu soțul femeii și, în momentul în care i-a fost atrasă atenția, din nou, să mute autoturismul, le-ar fi adresat injurii celor prezenți, iar de aici și până la conflict fizic nu a mai fost decât un pas.

Potrivit acelorași surse, cei doi suspecți de agresiune asupra fiului fostului Ministru de Externe al României ar fi fost scoși afară din poliție pentru a fi audiate diverse persoane. Audierile ar fi avut loc în timp record, timp în care fiul fostului Ministru a fost dus la spital unde ar fi fost așteptat de către medicul legist mai bine de o oră pentru a stabili că necesită o îngrijire medicală, deoarece prezenta leziuni produse prin lovire sau zgâriere.

”Agresorii”, ridicați de acasă și duși în arest

În numai 3 ore după audierea doar a uneia dintre părți, respectiv fiului fostului ministru și oamenii acestuia, a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore privind pe Anghel Gabriel, patronul restaurantului Asado, din Constanța, și Alexe Daniel, fiind acuzați că au săvârșit infracțiuni prevăzute de art1.93, alin.2 C.Pen și tulburarea ordinii și liniștii publice prevăzută de art. 371 C.pen. Pe 12 august, cei doi au fost ridicați de acasă și duși în arestul IPJ Constanța. Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus luarea măsurii controlului judiciar.

Pe 10 ianuarie începe judecata

În octombrie 2020, Anghel și Alexe au fost trimiși în judecată pentru loviri și alte violențe, fiul Ramonei Mănescu constituindu-se parte civilă în dosar. De atunci, s-au tot scurs termene de judecată, însă au fost doar amânări, una dintre ele în vederea pregătirii apărării. Iată că, pe 10 ianuarie, va începe cercetarea judecătorească în acest caz.

Ce spunea, la acea vreme, IPJ:

Potrivit reprezentanţilor IPJ, miercuri, 12 august, în jurul orei 16.50, polițiștii din cadrul Secției 1 au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe o stradă de pe raza de competență ar avea loc un conflict între mai multe persoane. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a declarat faptul că ar fi fost agresat fizic, fiind lovit în zona feței de către persoane necunoscute, în urma unui conflict verbal anterior privind locul de parcare. În urma cercetărilor, polițiștii Secției 1, cu sprijinul Serviciului de Investigații Criminale și al Biroului de Investigații Criminale, au identificat doi dintre bărbații suspectați de comiterea agresiunii. Persoanele în cauză au fost reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar în cursul zilei de ieri au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și identificarea tuturor persoanelor implicate.

VIDEO 2:

Ramona şi Rareş Mănescu n-au vrut să lase lucrurile neterminate, aşa că au venit la Constanţa şi l-au căutat pe Anghel. De aici până la un nou scandal, un singur pas. Gabriel Anghel acuza că a fost ameninţat de politicieni care i-au distrus şi camera de supraveghere din parcarea complexului Spectrum. La faţa locului a fost chemată şi poliţia, iar soţii Mănescu s-au ales cu plângere penală pentru ameninţări şi distrugere.

Cine e Ramona Mănescu!

Constănțeanca Ramona Mănescu a fost Ministrul Afacerilor Externe în Guvernul României între 24 iulie 2019 și 4 noiembrie 2019.

Ramona Mănescu

A fost europarlamentar (2007-2019) și a activat în cadrul Partidului Popular European. Ramona Mănescu este căsătorită cu Rareș Mănescu, fost primar al sectorului 6, iar împreună au doi copii, Vlad și Dragoș.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sper sa moara ma-ta. Ma pis pe filmarile tale.
0
0
Deci dupa ce in doua randuri i s-a atras atentia civilizat beizadelei sa plece el nu numai ca nu a plecat dar ia si injurat pe cei care i-au spus sa parcheze in alta parte,iar dupa ce a luat cateva capace baietelul cuminte care se credea zmardoi s-a dus imediat la spital sa ceara adeverinta pt.ca a facut buba.Laba trista si plangacioasa ce vreti.
22
1
Bravo Gabita, trebuia sa iincarci bateriile si lu ma sa
13
0
Ala care face subiectul clipului Sfanta Elefteria 5, de pe yt... cand il luati? sau ala pt ca e militian ...??
3
1
Asa se intimpla cind ai spate asigurat. De ce dureaza atit procesele aste de 2 lei nu inteleg.
22
0
Ce sa iasa dintr.o javra ? Invatati de la Mariana Gaju ! Pe intuneric sa nu vada nimeni.... ars!
26
0
Un crapat! Daca-i dai un pumn, il gasesti lesinat si dupa doua zile prin parcarea aia.
31
0
pui de catele .aceste beizadele trebuiesc duse la munca fortata si batuti cu biciul .justitie de kkt .
41
0
Trebuie castrat
38
0
Sunt vecin de complex. Acest pusti are o atitudine sfidatoare, vorbeste extrem de urat si injura exact asa cum a invatat acasa. Mama lui este efectiv o cata. Au avut nenumarate conflicte in complex..
53
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108