REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Începe judecata într-un nou dosar, dar cu protagonişti vechi: proxeneţii care lucrau mână-n mână cu profesoare

Începe judecata într-un nou dosar, dar cu protagonişti vechi: proxeneţii care lucrau mână-n mână cu profesoare

Replica API 18 iulie 2014 | 00:00 161

Poliţişti, jandarmi, cadre didactice şi proxeneţi

Poliţişti, jandarmi, cadre didactice şi proxeneţi

Începe judecata în cazul celor două grupări de proxeneţi, ce au ajuns în atenţia magistraţilor şi separat, iar acum s-au ales cu un nou dosar penal, dar împreună. Vorbim despre cei care racolau fete şi le puneau să se prostitueze sub paravanul unui salon de masaj erotic, Pink Cats, şi cei care apelau la o învăţătoare din Sinoe pentru a le aduce minore "proaspete". Pe 16 iulie anul curent, magistraţii au hotărât legalitatea rechizitoriului şi au dispus începerea judecăţii.

Din start menţionăm că unii din indivizi sunt condamnaţi, fiind după gratii încă din 2012, precum Gabriel Rădulescu şi Niazi Mustafa. Acum, în arest, pe timpul judecăţii, rămân şi persoane din gruparea anihilată mai recent, fiind vorba de Claudiu Giorson Belecciu, zis Gibonul, secretara Mioara Duţu, zisă Mimi, şi Mihai Narcis Negoiţă, cunoscut ca Urâtul sau Balerina, pe când fostul poliţist, Lucia Borcea, rămâne în arest la domiciliu, iar fostul jandarm Nicolae Peniu este pus sub control judiciar, ca şi fosta profesoară a Colegiului Mihai Eminescu - Margareta Drăguţ, care este cercetată în stare de libertate. Decizia a fost dată de Tribunalul Constanţa, pe 17 iulie. Prima grupare, în care era implicată şi învăţătoarea de la Şcoala Gimnazială din Sinoe, Aurelia Grosu, ai cărei lideri erau Gabriel Rădulescu şi Niazi Mustafa, a fost anihilată în octombrie 2012, în urma mai multor percheziţii domiciliare, când indivizii au ajuns după gratii, mai puţin cadrul didactic, el fiind cercetat în stare de libertate, după care au fost condamnaţi. În ianuarie anul curent, procurorii DIICOT descindeau la alte adrese, printre care se afla şi aşa-zisul salon de masaj erotic Pink Cats, situat pe strada Dumbrava Roşie, care s-a dovedit a fi un bordel cu acte-n regulă. O profesoară de la Colegiul Mihai Eminescu, Margareta Drăguţ, un poliţist din cadrul Secţiei III, Lucian Borcea, şi un fost jandarm, Silviu Nicolae Peniu, erau pioni importanţi în gruparea infracţională, care racolau minore şi le puneau să se prostitueze, sub paravanul acestui salon de masaj. Patron era chiar Claudiu Giorson Belecciu, concubinul cadrului didactic, dar şi cel care în urmă cu doi ani vindea poliţiste şi secretare la preţuri accesibile. Treburile erau bine împărţite, respectiv profesoara posta anunţuri pe internet, poliţistul îi ţinea la curent cu controalele oamenilor legii şi ajuta la transportarea fetelor de la o locaţie, la alta, iar fostul jandarm punea la dispoziţia acestora un apartament.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272