REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Începe SCANDALUL în USR - PLUS

Începe SCANDALUL în USR - PLUS

Replica API 5 octombrie 2020 | 23:55 2739

Bucuria succesului de la alegeri a dispărut rapid în USR și PLUS. Filialele Bucureşti ale USR şi PLUS stabilesc în aceste zile listele delegaţilor care vor decide candidaţii alianţei la alegerile parlamentare. Tensiunile încep să ia amploare, pentru că ambele partide sunt voci care critică desfăşurarea negocierilor şi lipsa de transparenţă.

La Bucureşti, sunt membri ai USR care acuză lipsa de transparenţă, în condiţiile în care de sâmbătă a început votul pentru desemnarea delegaţilor la conferinţa care va decide candidaturile la parlamentare, conferinţe similare urmând să aibă loc în toate filialele, astfel încât la sfîrşitul săptămânii viitoare listele de candidaţi să fie definitivate. Conform Regulamentului USR, până pe 11 octombrie delegaţii pot vota listele pentru parlamentare.

Unii dintre cei consideraţi „opoziţia” internă reclamă că nici nu au primit link-ul pentru a-şi exprima votul.

De asemenea, membri ai USR Sector 3 reclamă că nu sunt lăsaţi să voteze deşi au cotizaţia plătită la zi, considerând aceasta un abuz..

Acuzaţiile de lipsă de transparenţă pornesc, conform mesajelor interne, şi de la faptul că nu se ştie cine sunt cei cu drept de vot, câţi sunt de la USR şi câţi de la PLUS şi câţi au votat, în condiţiile în care votul a început de sâmbătă, suspectând că se doreşte impunerea undei liste de delegaţi.

În ceea ce priveşte listele pentru Parlament, unii membri USR au avertizat că nu trebuie trimişi în Parlament „nicuşoriştii”, susţinători ai lui Nicuşor Dan, considerând că aceştia ar putea face înţelegeri cu PNL.

Într-un mesaj adresat membrilor de partid înaintea votului, liderul PLUS Bucureşti Vlad Voiculescu afirmă că este posibil să fie exprimate nemulţumiri de către USR Bucureşti. El argumentează necesitatea unui vot în favoarea unor delagţi pe care îi ştie, spunând că „PNL are rezervă de cadre. USR+ nu are”.

„Împreună cu Claudiu Năsui îţi propun o listă de delegaţi de la ambele partide: 35 de la PLUS, 35 de la USR. Este un rezultat excepţional al colaborării de până acum, colaborare care ne-a adus o nouă victorie pe care – să recunoaştem – (cel puţin eu unul) nu o mai aşteptam la începutul acestui an. Unii oameni în USR ziceau de noi că suntem partid de 4%, că nu se pune problema ca votul fiecăruia dintre noi să valoreze cât al lor (îţi aminteşti când propuneam alegeri primare pt alegerea candidaţilor şi ei insistau pe sondaje şi 3:1?) şi că nu merităm să fim susţinuţi nicăieri. Au făcut tot ce au putut contra alianţei şi apoi contra fuziunii, dar tot ei acum o să vină să îţi ceară votul pentru a ajunge în Parlament. Direct sau prin înţelegeri cu cineva de la noi care a făcut o înţelegere cu ei. Acesta e motivul pentru care eu te rog să votezi lista de delegaţi pe care îi ştiu”, se adresează Voiculescu membrilor de partid.

„Obiectivul nostru este să ducem în Parlamentul României cât mai mulţi oameni faini alături de care am lucrat toţi aceşti ani, oameni care au demonstrat că trăiesc valorile noastre, nu doar le rostesc”, transmite Vlad Voiculescu membrilor PLUS Bucureşti, scrie știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Mangalia PLUS Constanta a indepartat oameni care duceau cel putin 500 de voturi. O intreaga organizatie locala fosta PUNR a fost respinsa pe motiv ca partidul din care provin era extremist exact unde Cilos era presedinte de tineret. USR Mangalia nu are nici un loc in consiliul local din cauza PLUS. Singuri ar fi castigat. PLUS ramasese cu un membru la Mangalia si l a trimis si pe ala la 2 Mai sa intre amanta unuia in consiliul local dar ... canci nu a reusit
1
1
ca securistii sa nu faca politica,Romania ramane fara politicieni.De ce securistii nu tb sa faca politica?,pt ca au in spate securitatea care functioneza f organizat si este f puternica.
3
1
Trebuie sa se convinga ca in aceste doua partide sunt numai persoane incompetente si oportuniste, de aceea vor promova numai scandaluri, veti vedea. Tineti minte perioada Basescu, cand toata lumea era exaltata si astepta ca partidele din jurul lui sa ne aduca acasa numai lapte si miere? Pai ce am primit? Circ, salarii taiate, criza economica, etc. Asa o sa se intample si cu astia insa, romanii pana nu se conving, nu se lasa, apoi, nu o sa mai recunoasca nimeni ca i-a votat!
4
2
Nu si stii si tu ca n-ai scris corect. Corect e Ramona.
2
0
O structura formata din frustrati sifoane si infantili.
6
1
Pentru domnul profesor de mai jos:Suge-o Roxana.am scris corect?desteptul pulii.
1
1
cai de dreapta ca-i de stanga mai intai invata sa scrii si apoi invata-ne politica desi cumva ai dreptate
4
1
daca nu faceati alianta cu penele iesea psd pt ca sustinatorul vostru lua cateva procente si cel al pnl la fel fiti barbati si candidati fiecare cu partidul lui
3
1
Cu USR si plus o sa ajungem o tara de rahat.Cai de dreapta cai de stanga nici ei nu stie cu ce doctrina merge pe traseu.
8
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218