REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Începe testarea apei din Marea Neagră pentru îmbăiere!

Începe testarea apei din Marea Neagră pentru îmbăiere!

Replica API 13 mai 2022 | 11:33 1139

Începând cu data de 17 mai, pornind din sectorul Mangalia, Direcția de Sănătate Publică va începe testarea apei în conformitate cu normele de siguranță pentru îmbăiere, odată cu apropierea sezonului estival. DSP monitorizează și evaluează calitatea apelor de îmbăiere, realizează și reactualizează profilele apelor de îmbăiere.

Reprezentanții DSP Constanța au declarat pentru Replica faptul că vor începe din data de 17 mai să testeze apele de îmbăiere. Turiștii își vor face simțită prezența pe litoralul românesc în curând, iar apele trebuie să fie testate, astfel încât îmbăierea să fie sigură, iar calitatea să fie în termenii normali. De asemenea Direcția de Sănătate Publică Constanța va face un raport în urma valorilor apei Mării Negre.

În urma analizării apelor de îmbăiere de anul trecut, testele au ieșit în valori normale în zona plajelor din Mamaia și Năvodari. Nici în zona Constanței, respectiv plaja Modern, 3 Papuci și plajele adiacente, nu au fost găsite valori anormale ale apei, așa că, turiștii s-au putut bucura de soare și de valurile relaxante.

În schimb, în Eforie Nord și Costinești, au fost depistate valori mari pentru E-coli și enterococi pe plajele Belona, Debarcader și Forum, motiv de îngrijorare pentru turiști. Nici anul acesta, nu par a fi foarte relaxați atunci când vine vorba despre îmbăiere, teama îmbolnăvirii fiind principala cauză pentru care se gândesc de două ori înainte de a programa vacanța. ”Noi de fel mergeam la Eforie Nord la plajă în zona Belona, dar anul trecut a fost o situație îngrijorătoare pentru că s-a depistat un nivel crescut de E-coli… anul acesta sperăm să fie curată, să nu riscăm să contactăm boala aceasta... dacă nu, o sa mergem acolo unde este sigur. Așteptăm rezultatul analizei, ne mai gândim oricum…” , a declarat o femeie pentru Replica Constanța.

În ceea ce privește bacteria E-coli, aceasta este o bacterie larg răspândită în natură, care se găsește în mod normal în intestinul omului și animalelor. E-coli este responsabilă de producerea bolilor diareice și infecțiilor urinare, bacterie din cauza căreia, în valori foarte mari, va face îmbăierea imposibilă deoarece poluează apa.

De asemenea, concentrația mare cu enterococi este ca și în cazul E-coli, motiv de îngrijorare pentru reprezentanții DSP și de spaimă pentru turiștii ce calcă nisipul Mării Negre. Se răspândește la fel ca și E-coli și se găsește de asemenea în intestinul omului și al animalelor.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
anul trecut ne zicea ca e-coli este in limite normale... facem pariu ca si anul acesta e perfecta apa marii...?
1
0
pneumologii,urologii va asteapta.dureri prostata,cistite,pneumonii,veniti,baieti si fete.Saumarcati banul la un spa incalzit!
0
0
Cand se pise romanul in ea ar trebui sa o testati.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108