REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Începuturi cu stângul și promisiuni de dreapta, la Castelu: apele s-au calmat înainte de alegerile locale

Începuturi cu stângul și promisiuni de dreapta, la Castelu: apele s-au calmat înainte de alegerile locale

Replica API 19 martie 2020 | 23:49 1801

Se pare că apele s-au mai calmat la Castelu. În momente critice pentru societatea românească, și nu numai, politicul pare că a căzut pe plan secund, cel puțin deocamdată.

Vasile Potârniche

Fiecare politician în parte este setat pe binele comun și ajutorul cetățenilor. Pare utopic, poate că așa și este, dar nu trebuie uitat că avem un an în care vom fi chemați la urne de două ori, pentru alegerile locale și pentru cele parlamentare, așa că politicul trebuie pus la treabă, chiar și pentru obținerea voturilor. Comuna Castelu este locul unde scandalurile nu au lipsit, cel puțin până în prezent. Actualul primar, Nicolae Anghel, a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru neglijență în serviciu în atribuirea de terenuri în anul 2015, când a fost și eliberat din funcție de prefectul județului de atunci, Ion Constantin. Interimatul a fost asigurat de actualul viceprimar, Antoaneta Prodan, cea care s-a aflat la rândul ei într-un proces cu cei de la Agenția Națională de Integritate, pentru faptul că ocupa funcția de viceprimar în mod ilegal din cauza incompatibilității postului. Antoaneta Prodan ocupase simultan două funcții, cea de viceprimar și calitatea de membru în Consiliile de Administrație ale Colegiului „Dobrogea” Castelu, în perioada 17 octombrie 2012- 19 noiembrie 2013, Școlii Gimnaziale nr. 1 Castelu (10 septembrie 2012 – 9 septembrie 2013), și Școlii Gimnaziale „Iuliu Valaori” Nisipari( 25 iunie 2012 – 20 noiembrie 2013). În articolul 87 din legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției se specifică clar faptul că funcția de viceprimar sau primar este incompatibilă cu funcția de președinte, vicepreședinte, director general, printre altele, fiind și membru al unui consiliu de administrație într-o instituție publică. Viceprimarul, Antoaneta Prodan a pierdut acest proces cu ANI în 2019.

Antoaneta Prodan

Potârniche: Nu mă mai interesează politica

Rivalul Antoanetei Prodan, fostul viceprimar din partea PNL, Vasile Potârniche, a declarat că în momentul de față nu îl mai intereează politica și că este mulțumit de postul pe care îl ocupă în prezent, cel de inspector în cadrul Biroului de Cadastru de la Primăria Castelu. „ Am candidat în 2016, dar m-am liniștit acum, am câștigat și procesul cu primarul. Mi-am recăpătat funcția de inspector la Biroul Urbanist Cadastru, după ce primarul m-a dat afară, m-am judecat cu el și acum sunt din nou în funcție, mi-a plătit toți banii, acum e în regulă. Nu mai vreau să candidez, nu îmi mai trebuie politică. La mine atunci a fost o ambiție personală, ca să le dovedesc că nu e așa cum vor ei. Nu mă mai intereseză politica, îmi văd de familie și de sănătate”, a declarat fostul viceprimar al comunei Catelu, Vasile Potârniche. Se pare că acesta a spus că actualul viceprimar, Antoaneta Prodan ocupă acest post ilegal, din cauza incompatibilității cu funcția în sine. „Ocupă postul ală ilegal de patru ani de zile, iar acum e în concediu din noiembrie”, a mai spus Potârniche.

Antoaneta Prodan: Se pare că am deranjat pe cineva

Contactată telefonic, viceprimarul, Antoaneta Prodan a confirmat că este în concediu de odihnă și că va candida la alegerile locale din acest an. „În funcție de rezultatul pe care îl voi avea în Justiție, voi candida pentru încă un mandat. Da, se pare că incomodez pe cineva. Dacă aș fi o persoană neînsemnată, m-ar băga cineva în seamă? Se pare că deranjez. Voi candida în continuare pentru un post de consilier local. Așa am făcut și în 2016, când am obținut funcția de primar interimar după ce domnul primar Anghel nu a mai putut deține funcția. Am făcut echipă cu domnul primar și am adus împreună cu echipa de la Consiliul Local, Castelu pe primul loc la proiecte europene în județul Constanța. Avem diplomă de excelență, dată de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Nu am motiv să mă retrag, pentru că nu am făcut nimic de care să îmi fie rușine. În concluzie, voi candida în echipa domnului primar pentru funcția de consilier local pentru mandatul 2020-2024. La Castelu, funcția de viceprimar este tare râvnită. Sper ca cetățenii din Castelu să înțeleagă că atunci când votează primarul, să voteze și echipa”, a spus viceprimarul.

Despre relația cu Vasile Potârniche, fostul viceprimar, Antoaneta Prodan a spus că este una foarte bună în momentul de față, având în vedere că el este funcționar public la Primăria Castelu.„Eu cu domnl Potârniche colaborăm foarte bine din punct de vedere instituțional. Dânsul a ales să nu mai fac politică și să fie funcționar public în cadrul Primăriei”, a mai spus Antoaneta Prodan.

În legătură cu noua judecată cu cei de la Autoritatea Națională pentru Integritate, viceprimarul comunei, Antoaneta Prodan este optimistă și speră că va câștiga pentru a putea candida din nou. De asemenea, a dezvăluit și numele inspectorului care s-a sesizat în acest caz, fiind vorba despre Dumitrașcu Georgiana, care spune viceprimarul, ar fi avut legături de rudenie cu un alt fost viceprimar al comunei, Dajiu Marius. „Pe 24 aprilie am termen la Tribunal în judecarea cu ANI. Pot eu să nu am încredere în Justiție, îmi permit așa ceva? Știți cine m-a cercetat pe mine din partea ANI? Inspectorul Dumitrașcu Georgiana din Nisipari, care este cumnata din familia fostului viceprimar, Dajiu Marius. A fost un interes politic ascuns și au câștigat, i-am felicitat după aceea”, spune viceprimarul.

Comună de dreapta, cu ajutor de stânga

La Castelu nu se pune problema unirii dreptei, cum se face în mai multe localități din țară. Aici nu există noțiunea de dreaptă politică și stânga, mai ales că după spusele viceprimarului, cei de la PSD ar fi susținut-o în alegerile din 2016. „Comuna Castelu este o comună de dreapta dintotdeauna. La Castelu este imposibil să se unească dreapta. Am avut o colaborare foarte bună cu PSD în mandatul 2016-2020, având în vedere că am avut sprijinul lor ca să rămân viceprimar”, spune Antoaneta Prodan.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest primar, îl cunosc personal, un analfabet care nu are nimic de aface cu politica oala generala a trecut o cu greu, apoi, cum sunt la moda pelerinaje cu autocarele la mănăstiri a plimbat și continua sa plimbe, contra vot, bătrânele. Apoi a reușit fantastic, cred ca și un doctorat și achiziționat. Și a asigurat tot neamul, analfabeți, pe posturi. Oare de ce nu se da o lege ca funcția de primar sa se limiteze la maxim doua mandate?, în felul acesta, acești analfabeți nu și ar mai trece comunele pe persoana fuzica
0
0
Ati invatat foarte bine sa mintiti cu nerusinare de la mentorul dumneavoastra. Nu am nicio legatura de rudenie cu Dumitrascu si nu dirijez eu procesele juridice. Daca ati fi o persoana corecta ati recunoaste ca nu ati citit Legea si din dorinta de mariire ati gresit. Nu am nimic personal cu dvs. numai ca va mai trebuie ceva minte ca sa nu mai fiti manipulata de mentor sau poate va e bine asa.
0
2
DESPRE CE PROIECTE VORBESTE TOAPA ASTA ?????
0
4
Slugile lui Palaz!
0
5
de la PNL o sa candideze Anghel ?
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212