REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Incidentele în școli sunt în creștere, la Constanța. Video

Incidentele în școli sunt în creștere, la Constanța. Video

B.N., A.C., A.V. 29 martie 2024 | 13:28 848

Vineri, 29 martie 2024, ora 13:00, în Sala "Remus Opreanu", a avut loc o conferință de presă privind monitorizarea implementării măsurilor prevăzute în Planul Teritorial Cadru de Acțiune pentru siguranță școlară de la nivelul județului Constanța, în luna februarie. Au participat: Prefectul județului Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Constanța. 

Incidentele in scoli sunt in crestere, la Constanta. VideoSorin Mihai, Silviu Coșa

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța: „Discutăm de intervenție pe această cazuistică. Considerăm că, în egală măsură, este victimă și cel agresat, și agresorul. Trebuie să găsim modalități prin care să venim cu remedierea atitudinii lor pentru că, știți foarte bine, nota scăzută la purtare nu se aplică dacă timp de opt săptămâni elevul respectiv nu mai are recidivă, respectiv nu mai are comportamente care să intre sub această incidență. Cel mai mult contează conștientizarea, prevenția și să înțeleagă faptul că s-a expus pe sine din punct de vedere medical, legal. Îmbucurător este că, atunci când s-a intervenit eficient, nu a mai existat această recidivă. Este important că și-a înțeles lecția, intrând în zona de remediere. Cu siguranță orice copil agresor a fost la rândul său agresat, nu există o altă situație. Chiar și agresorul adult are o traumă generată în copilărie. ,,Incidentele în școli au crescut iar directorii nu trebuie să ascundă aceste cazuri ci trebuie să colaboreze cu alte instituții pentru ca să avem soluții. Am discutat despre violențele ușoare, port de armă, insulte și calomnii”,  a spus acesta.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scoala 6 e plina de incidente. Se musamalizeaza toate. Inclusiv droguri si agresiuni s e xuale. E plin de indieni turciti care fac dezastru
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108