REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.6° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Inconştienţă sau ignoranţă?! Zeci de copii expuşi la soare la orele amiezii, pe litoral

Inconştienţă sau ignoranţă?! Zeci de copii expuşi la soare la orele amiezii, pe litoral

Replica API 11 iulie 2016 | 00:11 148

Creme de protecţie... ioc, la ora 12.00!!!?

Creme de protecţie... ioc, la ora 12.00!!!?

Este clar, vacanţa ne ia minţile! Pe o parte, poate că e bine, întrucât uităm de grijile cotidiene, însă, de cealaltă parte, urmările pot fi grave. Şi aici putem include şi ingnoranţa părinţilor care-şi expun copiii la soare, la orele fierbinţi din zi. Chiar dacă medicii dermatologi trag mereu semnale de alarmă cu privire la riscurile unei expuneri la soare, iată că în Mamaia oamenii au cam uitat de sfaturi şi recomandări. Reporterii au discutat cu turiştii, iar unii dintre aceştia au spus că nu au folosit niciodată creme cu factor de protecţie pentru cei mici, nici măcar la orele prânzului...

Zilele toride de la malul mării şi temperaturile extreme ce s-au înregistrat în ultima perioadă pe litoral nu i-au speriat pe turişti. Din contră, din ce în ce mai mulţi aleg să facă băi de soare exact la orele nerecomandate de medicii dermatologi. Chiar dacă zilele trecute, Dr. Gheorghe Nicola, medic primar Dermato- Venerice, trăgea un semnal de alarmă cu privire la riscurile la care se expun atât adulţii, cât şi copiii, oamenii nu le iau în considerare. Vineri, la orele prânzului, sute de persoane erau pe plajă, inclusiv copii sub vârsta de 1 an, care, conform medicilor, au interzis la plajă! „Am venit la mare de 3 zile. Folosim cremă de protecţie, inclusiv copilul nostru, şi înainte şi după. Cred că toată lumea foloseşte la ora aceasta. Ştiu că este nu este ora care trebuie, dar vom pleca în curând”, a spus o mămică. Dacă unii sunt ceva mai conştienţi, alţii ignoră în totalitate recomandările specialiştilor. O mămică se afla la plajă cu cei trei minori ai săi, fără ca aceştia să le fi fost aplicată vreo loţiune protectoare. „Suntem aici de două zile. Venim la plajă şi dimineaţa şi după-amiaza. Nu am folosit creme nici în trecut, însă nu am avut probleme cu cei mici”, a precizat femeia. Pentru a scuza faptul că este prezentă pe plajă alături de copil la ora cea mai nerecomdandată de dermatologi, o bunică crede că totul este în regulă având în vedere că băieţelul are vârsta peste 1 an. „Am venit în vacanţă de aproape o săptămână. Folosim produse cu factor de protecţie, iar copilul are vârsta peste un 1 an”, a spus aceasta.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272