REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Inconştienţa şoferilor la trecerea de cale ferată: ‘După nici un minut a trecut şi trenul!’

Inconştienţa şoferilor la trecerea de cale ferată: ‘După nici un minut a trecut şi trenul!’

Replica API 21 septembrie 2018 | 11:56 408

Trecelea la nivel de cale ferată a devenit subiect intens de discuţie în rândul constănţenilor. Dat fiind faptul că tot mai multe accidente feroviare tragice se petrec la nivelul judeţului Constanţa, oamenii au devenit atenţi la mişcările altor persoane atunci când sunt puse în postura de a aştepta să treacă trenul atunci când este anunţată sosirea sa, la trecerea de cale ferată semnalizată. Din nefericire, în cursul anului mai multe persoane, pietoni, au sfârşit despicaţi pe şinele de tren, o parte dintre ei aventurându-se chiar şi atunci când semnalele anunţau sosirea trenului.

Accidentele feroviare petrecute în ultimii ani au marcat o parte dintre constănţeni, iar tot mai mulţi sunt atenţi la ce se întâmplă atunci când se află la nivelul unei treceri de cale ferată semnalizată. Vorbim despre situaţiile în care carosabilul întâlneşte căile ferate. Aici, nu de puţine ori sesizăm cum unii şoferi se joacă cu viaţa lor atunci când consideră că fentează trenul, trecând înaintea lui. Situaţia aceasta au sesizat-o cei care s-au aflat ieri, spre exemplu, la una din trecerile de cale ferată semnalizată din judeţ.

“La trecere calea ferata spre Lumina două maşini au trecut calea ferată când semnalele luminoase erau aprinse. La nici un minut a trecut trenul”, au fost cuvintele celui care a observat întreaga scenă. Din nefericire, tot mai mulţi şoferi, dar şi pietoni, îşi riscă viaţa atunci când nu iau în seamă semnalele.

Reamintim că în cursul săptămânii trecute un bărbat şi-a pierdut viaţa fiind călcat de tren la trecerea de cale ferată din zona Valea Seacă. Atunci, semnalele erau puse în funcţiune şi anunţau sosirea trenului din clipă în clipă. Cu toate acestea, decizia bărbatului de a traversa i-a fost fatală.

Pe lângă inconştienţa cetăţenilor, o posibilă tragedie s-ar putea întâmpla din cauza faptul că uneori semnalele luminoase joacă feste. Spre exemplu, în aprilie 2017 şoferii care au circulat pe strada Plopilor din Năvodari, au fost puși în dificultate. Asta pentru că la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalul luminos de culoare albă, care permite trecerea peste liniile de tren, era în funcțiune chiar dacă în acel moment pe acolo trecea o garnitură de tren.

Practic, luminile roșii care ar fi trebuit să-i avertizeze pe șoferi că se apropie trenul nu s/au aprins, iar lumina albă a rămas în funcțiune, permițând traversarea. Este adevărat că legea circulației spune clar că la trecerile la nivel cu calea ferată orice șofer trebuie să se asigure în punctul cu vizibilitate maximă, fără a depăși indicatorul și să înainteze atunci când este sigur că nu se apropie nci un tren, chiar dacă acea trecere nu este prevăzută cu bariere sau semibariere. De asemenea, reamintim şi trecerea la nivel cu calea ferată de pe Aurel Vlaicu care reprezintă un real pericol pentru participanţii la trafic.

Dar, așa cum bine știm, nu toți șoferii din ziua de azi respectă cu strictiețe aceste reguli, iar unii dintre ei nici nu bagă în seamă prea mult semnele de circulație. Pe această cale mai tragem un semnal de alarmă, în acest sens, în vederea atenționării tuturor șoferilor care trec frecvent prin aceste zone, să fie vigilenți şi să respecte semnalele, dar totodată, atragem atenția și reprezentanților CFR să remedieze eventualele defecțiuni, pentru evitarea unor tragedii.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine asigura buna vizibilitate la traversarea caii ferate? Din cauza tufisurilor asigurarea celor care traverseaza linia se face depasind deja spatiul de siguranta.Probabil ca soferii trebuie sa coboare din masini si sa puna urechea pe sina ca sa se asigure ca nu e trenul in apropiere?!!!!
2
0
Legislatia prevede ca orice sofer trebuie sa opreasca si sa se asigure la trecerile la nivel care nu sunt prevazute cu bariere, semibariere sau semnale acustice si luminoase
5
0
Grup Feroviar Roman e companie privata, nu are nici o treaba cu semnalizarea feroviara. Poate CFR Infrastructura
2
0
Probabil cel care a observat aceasta scena nu stie ca acolo se sta cate o jumatate de ora la trecerea peste calea ferata pentru ca luminile se aprind cand trenul pleaca din Midia cu fantastica viteza a melcului
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920