REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Incredibil: mai mulţi poliţişti care s-au vrut şefi de post au picat psihologicul

Incredibil: mai mulţi poliţişti care s-au vrut şefi de post au picat psihologicul

Replica API 30 octombrie 2012 | 00:00 149

11 posturi neocupate, din 57

11 posturi neocupate, din 57

În urmă cu circa un an şi jumătate, posturile de poliţie rurală erau desfiinţate. Reorganizarea a presupus, în teritoriu, înfiinţarea unor secţii care să cuprindă în raza lor de acţiune mai multe localităţi. Administraţiile locale au contestat măsura, rând pe rând primarii reclamând că astfel poliţiştii nu mai intervin în timp util, iar oamenilor nu mai are cine să le asculte păsul în caz că au o problemă. Prin urmare, la un an de la luarea controversatei măsuri, "experimentul" s-a încheiat, ministerul de resort luând decizia să fie reînfiinţate toate posturile de poliţie rurală. La nivelul judeţului Constanţa au fost reînfiinţate la loc cele 57 de posturi de poliţie rurală, pentru care au fost organizate concursuri de ocupare a funcţiilor de conducere. Concursurile încă nu s-au încheiat, iar motivele sunt îngrijorătoare.

Poliţia Rurală nu mai prezintă o sursă de interes pentru cei ce sunt în căutarea unui loc de muncă. Acest lucru a fost dovedit de numărul celor înscrişi la concursul pentru ocuparea posturilor, sau poate că munca la ţară nu mai prezintă beneficii, dat fiind faptul că posturile neocupate sunt prin localităţile ceva mai îndepărtate. Vestea că, odată cu venirea toamnei, se va reînfiinţa Poliţia rurală, a dat motive de bucurie sătenilor, care susţineau că este nevoie de un şef de post peste tot, atât pentru a scurta timpul de deplasare, dar şi pentru o intervenţie mai rapidă în caz de nevoie. Însă, după primele zile de concurs, respectiv în perioada 24 - 27 octombrie, din cele 57 de posturi puse la bătaie, 11 au rămas neocupate. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, au existat localităţi unde nu s-a înscris nimeni, dar şi altele în care candidaţii au picat la testarea psihologică. "Am rămas cu posturi neocupate. Spre exemplu, la Cumpăna a fost un singur candidat şi a picat. La Ciobanu şi Vulturu nu s-a prezentat nimeni", a declarat, pentru "Replica", comisar şef Adrian Rapotan, adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa. Menţionăm că pentru postul din Cumpăna s-a înscris fostul şef al Poliţiei din Cumpăna, Aurelian Coliş, care, potrivit surselor noastre, ar fi picat testul psihologic. De asemenea, printre cele 11 posturi neocupate, de "şef de post", se află şi localităţile Gârliciu şi Tuzla, unde, de asemenea, nu s-a arătat nimeni dornic de a se înscrie la concurs. Pentru a se remedia situaţia, susţin reprezentanţii IPJ, un alt concurs se va organiza peste trei săptămâni. O altă problemă este constituită de faptul că fostele clădiri ale Poliţiei rurale au ajuns, în mare parte, ruine, fără apă curentă sau sursă de căldură. Ca atare, din cele aproximativ 50 şi ceva de clădiri, jumătate au nevoie de reabilitări masive, fonduri care nu sunt disponibile momentan. Referitor la testul psihologic, adăugăm faptul că reprezentanţii Poliţiei au devenit mult mai riguroşi, aşa încât să nu se trezească, ulterior, cu surprize neplăcute.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272